Kamperen - Kalahari Desert

Maak kennis met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten.


Maak kennis met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten.

Prijzen

Indicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab met daktent
05 jan - 19 mrt € 1965,00
11 nov '19 - 04 jan '20 en 20 mrt - 25 juni € 2060,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 2430,00
20 juli - 20 aug € 2525,00
PIndicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab met daktent
01 jan - 30 juni € 1670,00
01 juli - 31 nov € 2215,00

Kamperen - Kalahari Desert laat u kennis maken met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten met de grote variatie, van de Makgadikgadi pannen, het vochtige gedeelte van de Moremi en de Okavango Delta tot de drogere, zanderige gebieden in de Centrale Kalahari en het Kgalagadi Transfrontier Park. Kalahari is een woord uit het Tswana en betekent grote dorst. De Kalahari wordt in het Afrikaans dan ook wel Dorsland genoemd.

Wij maken graag een voorstel voor een rondreis op maat indien u iets wilt aanpassen.

Dag tot dag beschrijving

U maakt met deze kampeerreis een schitterende reis door ruige gebieden, van de Makgadikgadi pannen, het vochtige gedeelte van de Moremi en de Okavango Delta tot de drogere, zanderige gebieden in de Centrale Kalahari en het Kgalagadi Transfrontier Park.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Na aankomst in Johannesburg wordt u opgehaald en naar het depot van de camperverhuur gebracht.

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Daar wordt u ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. U wordt naar uw accommodatie gebracht voor deze nacht.
Accommodatie: Sunrock Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 2: Pilanesberg afstand 225 km

Manyane Resort Rustenburg

Afbeelding van Manyane Resort Campsite 04 U vertrekt vandaag naar het Pilanesberg park. Het park ligt in een lang geleden uitgestorven vulkaan. Het is 58.000 hectare groot en er leven meer dan 7000 dieren, waaronder de Big 5: leeuwen, luipaarden, neushoorns (zowel zwarte als witte), olifanten en buffels. Maar ook het andere wild is ruim aanwezig, zoals onder andere de bruine hyena, cheetah, wilde hond, sabel antilope, tsessebe, giraffe, nijlpaard en krokodil.
Accommodatie: Manyane Resort

+Dag 3: Palapye afstand 425 km

Goo Moremi Gorge - Palapye

Afbeelding van Goo Moremi Gorge 10 Vandaag rijdt u een behoorlijke afstand om in Botswana te kunnen uitkomen. U gaat via een gedeelte van Limpopo naar de grens van Botswana.
Hier kampeert u bij Palapye bij Goo Moremi Gorge.
Accommodatie: Mokolodi camping

+Dag 4 & 5: Makgadikgadi afstand 480 km

Planet Baobab Gweta

Afbeelding van Gweta Planet Baobab Vandaag is de autorit lang maar de weg is erg goed, zodat u een redelijk gemiddelde snelheid kunt halen. U gaat via Francistown en Nata naar de Makgadikgadi Pannen. U verblijft 2 nachten bij Planet Baobab en vanuit hier kunt u heel goed de Nxai Pan en de Makgadikgadi pannen in. s' Avonds kan de zonsondergang spectaculair zijn over de Pan.
Accommodatie: Planet Baobab camping

+Dag 6: Maun afstand 220 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 De afstand naar Moremi is niet te groot, maar u zult boodschappen moeten halen om Moremi verder in te kunnen gaan, vandaar deze stop over. U verblijft in Maun zodat u morgen op tijd naar Moremi kunt rijden.
Accommodatie: Audi camp camping

+Dag 7: Moremi afstand tot South Gate 100 km

Khwai Northgate Camp Moremi

Afbeelding van Moremi Khwai Camp U gaat vandaag via de South Gate Moremi binnen. Onderweg naar Khwai/North Gate camp maakt u uw eigen safari.
Accommodatie: Khwai Camp caming

+Dag 8: Maun afstand vanaf North Gate 130 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 U kunt nog de hele dag genieten van Moremi voordat u weer vertrekt naar Maun
Accommodatie: Audi Camp

+Dag 9: Makgaqdikgadi West kant afstand 150 km

Boteti River Camp - Khumaga

Afbeelding van Boteti River Camp 04 Vanaf Maun gaat u naar de Westkant van de Magadikgadi Pannen. Bij Motopi slaat u af. U kunt ook via de ingang aan de noordkant gaan rijden en zo via de Makgadikgadi pannen rijden. U gaat op deze manier door de westkant van de Makgadikgadi pannen. U gaat niet echt door de pannen maar meer door wat laag struikgewas. Hier zitten ongetwijfeld wel dieren.
Accommodatie: Boteti River camp

+Dag 10: Centrale Kalahari Noordkant afstand 170km

Sunday Pan Campsite

Afbeelding van Centrale Kalahari Sunday Pan Campsite 02 U gaat via het pondje over de rivier weer uit de Magadikgadi Pannen. Hierna gaat u verder via Rakops en daarna via de Matswere ingang de Centrale Kalahari in. U verblijft eerst aan de bovenkant van de Centrale Kalahari.
Accommodatie: Sunday Pan/Deception Valley

+Dag 11: Centrale Kalhari zuidkant afstand 185 km

Xade campsite Centrale Kalahari

Afbeelding van Xade Camp 01 Vandaag heeft u de hele dag de tijd om door de Centrale Kalahari te rijden.
Accommodatie: Xade camping

+Dag 12: Ghanzi afstand 170 km

Thakadu Camp

Afbeelding van Ghanzi Thakadu Bush Camp Vanaf Xade gaat u richting Ghanzi. Misschien tijd om even boodschappen te doen voor u verder gaat. Ghanzi is een belangrijke plaats in de Kalahari. U rijdt hier door een typisch Kalahari landschap. Lage begroeiing en rood zand met lange wegen. Ook is het één van de belangrijke centra van de Bushmen. U komt hier echt in de Kalahari woestijn.
Accommodatie: Thakadu camping

+Dag 13: Kang afstand 275 km

Kang Ultra Stop

Afbeelding van Kang Ultra Stop 01 Na weer een dag redelijk in de bewoonde wereld, wordt het tijd om weer in te slaan voor enige dagen kamperen in het Kgalagadi transfrontier Park. In Kang kunt u nog wat boodschappen halen en tanken. Misschien nog een laatste douche.
Accommodatie: Kang Ultra stop

+Dag 14: Kgalagadi Transfrontier Park (zijde van Botswana) afstand 195 km

Mabuasehube Campsite Kgalagadi Transfrontier Park

Afbeelding van Mabuasehube Campsite 01 Voordat u vertrekt naar het Kgalagadi Transfrontier Park moet u voldoende inslaan. U bent vanaf nu zeker 4 dagen in de bush, zodat voldoende water, etenswaren en brandstof een must is. In het Zuid-Afrikaanse gedeelte kunt u wel weer iets inslaan, maar de keuze is ook daar beperkt, zodat het wel een plan is rekening te houden met voorraden voor 5 dagen. Mabuasehube ligt aan de oostzijde van het Kgalagadi Transfrontier park. Het heeft meer regenval dan het westelijke gedeelte, waardoor er meer struiken staan dan verder naar het westen. De campings liggen erg afgelegen en zijn eenvoudig. De campings liggen allemaal aan de rand van een pan, sommige met uitzicht op waterpoelen.
Accommodatie: Mabuasehube camping

+Dag 15: Kgalagadi transfrontier Park (zijde van Botswana) ) afstand 85 km

Matopi Campsite Kgalagadi Transfrontier Park

Afbeelding van Matopi Campsite 02 U gaat langzaam van Botswana weer naar het westen richting Zuid Afrika. Matopi camping is de meest eenvoudige camping. Onderweg heeft u natuurlijk weer alle kans om veel wild te zien.
Accommodatie: Matopi camping

+Dag 16: Kgalagadi transfrontier Park (zijde van Zuid Afrika) afstand 105 km

Nossob Kgalagadi Transfrontier Park

Afbeelding van Kgalagadi Nossob Restcamp 01 Vandaag gaat u naar het Zuid-Afrikaanse gedeelte van het Kgalagadi Transfrontier Park. Ook kunt u hier weer genieten van safari’s in dit schitterende park. Wild zoals de gemsbok, springbok, blauwe wildebeest (gnoe) en rode hartebeest ziet men hier vaak. Het Kgalagadi Transfrontier Park is een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 20 soorten grote roofvogels. Tevens biedt het uitstekende kansen om de indrukwekkende Kalahari leeuw en luipaarden te zien. Op bepaalde plekken mag u de auto verlaten, let daar dan wel goed op. Er is weinig te koop in dit park en dat wat u kunt kopen is erg duur.
Overnachting: Nossob camping

+Dag 17: Kgalagadi transfrontier Park (zijde van Zuid Afrika) afstand 130 km

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U blijft ook vandaag in het Kgalagadi Transfrontier Park.
Accommodatie: Mata Mata

+Dag 18: Kgalagadi transfrontier Park (zijde van Zuid Afrika) afstand 120 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi U blijft ook vandaag in het Kgalagadi Transfrontier Park.
Accommodatie: Twee Rivieren

+Dag 19: Kuruman afstand 395 km

Red Sands Country Lodge Kuruman

Afbeelding van Kuruman Kalahari Lodge 01 Na de douaneformaliteiten bij Twee Rivieren vertrekt u richting Johannesburg en komt u weer in de bewoonde wereld. Als tussenstop verblijft u 1 nacht in Kuruman.
Accommodatie: Red Sands camping

+Dag 20: Johannesburg afstand 585 km

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Om weer uitgerust te vertrekken naar Europa en u voldoende tijd te geven de camper weer schoon te maken en leeg te ruimen hebben we er voor gekozen de laatste nacht weer in een guesthouse te verblijven.
Accommodatie: Sunrock Guesthouse
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aangezien de meeste vluchten in de loop van de avond vertrekken heeft u vandaag nog alle tijd om iets van Johannesburg of Pretoria te bekijken. U kunt natuurlijk met een gids Soweto gaan bezoeken. Of met de hop on hop off bus Johannesburg bekijken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
18 nachten campings en 2 nachten B&B bij begin en einde van de reis
Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single Cab , volledig als camper uitgerust met daktent
Kampeerbenodigdheden voor 2 personen
Transfer vliegveld Johannesburg - Sunrock Guesthouse
Uitgebreide CDW 2 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Borg van R2000/R3000
Uitgebreide routebeschrijving van Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken


Kijk ook hier eens naar:

Centraal Kalahari Nationaal Park

Centraal Kalahari Nationaal Park is met 52.800 vierkante kilometer één van de grootste wildreservaten ter wereld.

Bekijk pagina

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park met veel katachtigen en roofvogels in een rood landschap.

Bekijk pagina

Makgadikgadi Park

De aparte Makgadikgadi Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan Nationale Park.

Bekijk pagina

Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.

Bekijk pagina