Kampeerreis met een 4x4-auto Kalahari Desert

Maak kennis met de leegte van de Kalahari

Centrale Kalahari Kgalagadi Transfrontier Park Moremi Game Reserve Makgadikgadi Pannen NP Pilanesberg NP
 • Centrale Kalahari
 • Kgalagadi Transfrontier Park
 • Moremi Game Reserve
 • Makgadikgadi Pannen NP
 • Pilanesberg NP
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Deze 21-daagse reis Kampeerreis per 4x4-auto Kalahari Desert  laat u kennis maken met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten met de grote variatie, van de Makgadikgadi Pannen, het vochtige gedeelte van de Moremi Game Reserve en de Okavango Delta tot de drogere, zanderige gebieden in de Centrale Kalahari en het Kgalagadi Transfrontier Park. 'Kalahari' is een woord uit het Tswana en betekent grote dorst. De Kalahari wordt in het Afrikaans dan ook wel Dorsland genoemd. 

Wij maken graag een voorstel voor een rondreis op maat indien u iets wilt aanpassen.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Johannesburg vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naa ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Johannesburg vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Johannesburg

  U komt aan op het vliegveld van Johannesburg, waar u wordt ontvangen door één van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren en brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de dag zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een gegidste fietstour door Soweto kunnen maken, afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer

  Johannesburg

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken:

  1. Apartheidsmuseum Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangri ...
  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken:

  1. Apartheidsmuseum
  Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Hier krijgt u een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Voordat u het museum binnenkomt, wordt u al geconfronteerd met rassenscheiding.

  2. Soweto
  Soweto (SOuth WEstern TOwnship) is wellicht de bekendste township van Zuid-Afrika. Het is ongeveer 120 km bij 100 km lang. Het ligt ongeveer 15 km van Johannesburg verwijderd, maar is nu een stad in de stad geworden met 4 miljoen inwoners. Een mooie manier om Soweto te ontdekken is via de Soweto Bicycle tour. Onder leiding van een gids. Je komt onder anderen bij Hector Pieterson Museum en het huis van Mandela.

  3. Hop on Hop off
  U kunt er voor kiezen om Johannesburg op eigen gelegenheid te ontdekken, maar om er zeker van te zijn dat u alles ziet kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Hop on Hop off sightseeing Johannesburg tour. Er is één route die uitgebreid kan worden met een interessante Soweto tour.

  4. Gold Reef City
  Het pretpark Gold Reef City geeft u een beeld van het Johannesburg uit de tijd van de goudkoorts rond 1895. Er staan woonhuizen, een drukkerij, brouwerij, pub, theater, bank, brandweerkazerne, hotel en natuurlijk een oude mijn waar men met een treintje maar liefst 220 m onder de grond komt. Dit park is de enige plek in Zuid-Afrika waar kan worden gezien hoe goud wordt gegoten.

  5. Mabobeng
  Johannesburg heeft een fikse reputatie, maar het district Maboneng is relatief veilig. Rondom Fox Street vind je een volwaardige hipster enclave waar street art, galeries, kunsthotels, vintage winkels en eettentjes het straatbeeld bepalen.

  6. Carlton Centre
  Het Carlton Centre was met zijn 50 verdiepingen lange tijd het hoogste gebouw van heel Afrika. In de top zit een uitkijkplatform vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving.

  7. MuseuMAfrica - Newton
  Het kloppende culturele hart van Johannesburg is Newtown. In de voormalige groenten- en fruithallen is het MuseuMAfricA gevestigd. Je leert er alles over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de bijdrage daaraan van de verschillende bevolkingsgroepen.

  8. Cradle of Humankind
  Op een dik uur rijden van Johannesburg (of Pretoria) ligt Cradle of Humankind. Tenminste, zo heette het voorheen. Nu staat het bezoekerscentrum (ook hotel/conferentie/restaurant) op de kaarten en borden ook vermeld als Maropeng. Het is een leuk informatief, educatief en interactief museum.

  Vertoon meer
 • Johannesburg naar Pilanesberg NP

  U haalt uw kampeerauto op op het vliegveld. Hierna vertrekt u naar het Pilanesberg Park. Het park ligt in een lang geleden uitgestorven vulkaan. Het is 58.000 hectare groot en er leven meer dan 7000 dieren, waaronder de Big 5: leeuwen, luipaarden, neushoorns (zowel zwarte als witte), olifanten en buffels. Maar ook het andere wild is ruim aanwezig, zoals onder andere de bruine hyena, cheetah, wilde hond, sabel antilope, tsessebe, giraffe, nijlpaard en krokodil.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Manyane Resort - Rustenburg

  Manyane Resort is gelegen aan de oostkant van het park. Het park bestaat uit verschillende heuvels met ravijnen en open grasland en is het thuisland van verschillende soorten zoogdieren. Het Manyan ...

  Manyane Resort is gelegen aan de oostkant van het park. Het park bestaat uit verschillende heuvels met ravijnen en open grasland en is het thuisland van verschillende soorten zoogdieren. Het Manyane Resort biedt perfecte accommodaties qua chalets en tenten met mooie kampeerplekken. Het heeft 55 cottages die allemaal voorzien zijn van een lounge, een volledig ingerichte keuken en een badkamer. Ook heeft het volledig ingerichte safaritenten met een eigen barbecue. Verder heeft het centrale gedeelte een zwembad, een restaurant en een winkel.

  Vertoon meer

  Pilanesberg Nationaal Park

  Het Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen. ...

  Het Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.
  Het ligt in de Noordwest Provincie, 12 km van Sun City, ongeveer 190 km van Johannesburg.
  Het zijn vier concentrische bergcirkels. De hoogste top is de Pilanesberg zelf, die 600 meter boven het Mankwe meer uitstijgt. Mankwe ligt precies in het midden van de kom van de vulkaan, een rond gebied met een doorsnede van 27 kilometer. Het park is 55.000 ha groot en is het resultaat van "Operatie Genesis", een in 1979 begonnen succesvolle wildbeschermingsoperatie. Het park dat eens boerenland was is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en uit diverse gebieden werd wild overgebracht, zodat er tegenwoordig de totale oorspronkelijke fauna is gehuisvest. Dit park ligt in de buurt van Sun City, waardoor het een favoriete safarioptie is voor de gasten van dit resort hotel.

  Locatie: in de Noordwest Provincie, 12 km van Sun City, ongeveer 190 km van Johannesburg.
  Accommodatie: Bagatla Camp, dat bestaat uit 60 bungalows, zwembad en een camping. Manyane Camp, met luxe safari tenten en bungalows. Er is een zwembad, speeltuin, beperkt restaurant, cafetaria en winkel.
  Dieren: het park dat eens boerenland was is teruggebracht in zijn natuurlijke staat in 1970 en er is opnieuw wild ingevoerd waaronder giraffes, koedoes, antilopen, gemsbokken, cheeta’s, de zeldzame bruine hyena’s en de "Big Five", in een project bekend als Operation Genesis. Tegenwoordig biedt het park uitstekende observerings mogelijkheden.

  Het is malariavrij.

  Vertoon meer
 • Pilanesberg NP naar Palapye

  Vandaag rijdt u een behoorlijke afstand om in Botswana te kunnen uitkomen. U gaat via een gedeelte van Limpopo naar de grens van Botswana. Bij Groblers Bridge komt u Botswana binnen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Camp Itumela - Palapye

  Camp Itumela is een familiebedrijf.  De naam Itumela is gegeven omdat dit in het Motswaans 'happy place' betekent. Camp Itumela biedt verschillende soorten accommodatie, zoals kampeerplekken, chal ...

  Camp Itumela is een familiebedrijf.  De naam Itumela is gegeven omdat dit in het Motswaans 'happy place' betekent. Camp Itumela biedt verschillende soorten accommodatie, zoals kampeerplekken, chalets, kamers en cabins. Daarnaast beschikt het camp ook over een bar, waar u terecht kunt voor verschillende drankjes en maaltijden. U kunt verkoeling vinden in het zwembad, omgeven door bomen die wat schaduw bieden. Op de campsites staan verschillende braais waar u uw eigen maaltijden op kunt klaarmaken. 

  Vertoon meer
 • Palapye naar Makgadikgadi Pan NP

  Vandaag is de autorit lang maar de weg is erg goed, zodat u een redelijk gemiddelde snelheid kunt halen. U gaat via Francistown en Nata naar de Makgadikgadi Pannen. U verblijft 2 nachten bij Gweta en vanuit hier kunt u heel goed de Nxai Pan en de Makgadikgadi pannen in. s' Avonds kan de zonsondergang spectaculair zijn over de Pan.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Planet Baobab - Gweta

  Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen ...

  Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans. Planet Baobab is een traditioneel gebouwd dorp met Kalanga en Bushman gras hutten onder gigantische, al 4000 jaar oude, Baobab bomen. De traditionele Bakalanga Modder hutten hebben een eigen badkamer, zijn koel in de zomer en hebben een eigen veranda. De Bushmen Gras hutten hebben geen eigen badkamer en geen elektriciteit omdat het gebouwd is van natuurlijk materiaal op de traditionele manier. Verder zijn er nog campingplaatsen voor campers met braai mogelijkheden. 

  Planet Baobab heeft een centrale vuurplaats onder een Motula boom, een bar en een zwembad. Batterijen kunnen worden opgeladen bij de receptie. Een activiteit dat u hier kunt doen is een bezoek brengen aan de meerkatten kolonie die gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen. Let op: alle activiteiten bij Planet Baobab zijn seizoensgebonden, afhankelijk van de weersomstandigheden en dus ook afhankelijk van de reistijd.

  Vertoon meer

  Makgadikgadi en Nxai Pans National Park

  De aparte Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai ...

  De aparte Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan National Park. De zoutpannen van het Makgadikgadi Pan National Park behoren tot de grootste van de wereld. Ze hebben een oppervlakte van 16.000 m2. De twee belangrijkste pannen zijn Ntwetwe en Sowa.

  Nxai Pan
  De Nxai Pan gebied is een serie van kleine fossiele pannen, die zijn begroeid met kort, voedzaam gras, afgewisseld met groepjes, voornamelijk parapluvormige, doornbomen. Nxai Pan ligt ten noorden van de Makgadikgadi Pannen. In het droge seizoen concentreert de natuur zich op een kunstmatig watergat, iets ten noorden van de Game Scout Camp. Bij de Kudiakam Pan vindt u een groep knoestige baobabbomen, vernoemd naar negentiende-eeuws ontdekkingsreiziger en artiest Thomas Baines.

  Makgadikgadi Pannen
  De Makgadikgadi Pannen zijn ongeveer 10.000 vierkante kilometer bedekt met zout. Enkele van de pannen zijn enorm groot, anderen hebben de grootte van kleine vijvers. Rondom de pannen liggen uitgestrekte graslanden omzoomd met palmbomen. Deze pannen zijn de overblijfselen van het eens zo grote Makgadikgadi meer die ongeveer 2 miljoen jaar geleden bestond. Men schat dat het meer ongeveer 1.500 jaar geleden is opgedroogd. Het meer was 80.000 vierkante kilometer in omvang, en tot 55 meter diep. Het was daarmee de grootste binnenzee in Afrika. In de loop der jaren is door een combinatie van klimatologische veranderingen en vervormingen in de aardkorst het water volledig verdwenen. Alleen tijdens de regenperiode kan er een klein laagje water in komen te staan.

  Wildlife en vegetatie
  Het wild bestaat vooral uit diverse antilope soorten als impala's, gemsbok, kudu en hartebeest, die echter alleen in grote aantallen te zien zijn tijdens de migraties in mei en juni. In het natte seizoen (februari - april) zijn de concentraties gnoes, zebra's en gemsbokken spectaculair. Daarnaast zijn er veel vossen te vinden, terwijl de leeuw, hyena en wilde hond de antilope zijn gevolgd naar het gebied. Als er water in de rivier de Boteti stroomt leeft, hier een grote populatie nijlpaarden. De pannen stromen na het regenseizoen vol en dit trekt duizenden watervogels naar de ondiepe poelen. De flamingo's en pelikanen trekken naar de zoute wateren en de dieren van de vlakte naar de verse grassen. De flamingo's migreren zelfs uit Oost-Afrika om zich te voeden met de algen in het water. Het Nxai/Makgadikgadi gebied is ook beroemd geworden door haar prachtige baobab bomen. De Baines Baobabs, iets ten zuiden van Nxai Pan, vormen een indrukwekkende groep. Ze zijn genoemd naar de schilder, die de groep in 1862 heeft vereeuwigd. 

  Seizoen
  april - oktober is de beste tijd voor het spotten van wilde dieren rond de riviergebieden. Van april tot augustus is het midden op de dag wat koeler. Wegen zijn ook prima te berijden.
  november - maart zijn de zoutpannen met water gevuld waar de dieren zich omheen concentreren. Er zijn in deze maanden veel vogels te spotten, waaronder grote groepen flamingo’s. 

  Kubu Island
  In de zuid - westelijke hoek van de Sua Pan ligt Kubu Island, een oude 20-meter hoge rotsheuvel met haar spookachtige baobabs, omgeven door een zee van zout. Tijdens koele weersomstandigheden kan dit unieke ‘eiland’ bezoekers het gevoel geven dat ze schipbreukelingen zijn op een vreemde planeet. ‘Kubu’ betekent in Zulu-gebaseerde talen ‘Nijlpaard’. Het lijkt tegenwoordig onwaarschijnlijk dat deze heuvel 500 tot 1.500 jaar geleden bewoond is geweest. Aan één kant ligt een oude halve maanvormige stenen omheining van onbekende oorsprong waar talloze potscherven, stenen werktuigen, een struisvogel eierschaal en kralen zijn gevonden.

  Vertoon meer
 • Makgadikgadi Pan NP naar Maun

  De afstand naar Maun is niet te groot, maar u zult boodschappen moeten halen om de Delta/Moremi verder in te kunnen gaan, vandaar deze stop-over. U verblijft in Maun zodat u morgen op tijd naar Moremi kunt rijden.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Audi Camp - Maun

  Audi Camp ligt op 12 km ten noorden van Maun aan de oevers van de Thamalakane Rivier. Het biedt luxe tenten met een badkamer ensuite gelegen op een terras van hout met uitzicht over de rivier. Dez ...

  Audi Camp ligt op 12 km ten noorden van Maun aan de oevers van de Thamalakane Rivier. Het biedt luxe tenten met een badkamer ensuite gelegen op een terras van hout met uitzicht over de rivier. Deze tenten beschikken over een eigen stook- en kookplaats. Verder zijn er grote koepeltenten met stretchers en veel kampeerplaatsen in de schaduw waarbij enkele plaatsen beschikken over elektriciteitspunten. 

  Er is een a la carte restaurant aanwezig, een bar, een zwembad en een wasservice. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals gegidste wandeltochten om vogels te spotten, een bezoek aan een traditioneel dorp, een bezoek aan het Letchwee Centre - the Maun Game Sanctuary, paardrijden en safari’s naar het Moremi Game Reserve, Chobe National Park, Central Kalahari Game Reserve, Nxai Pan, Makgadikgadi National Park, Tsodilo Hills of een andere bestemming in Botswana.

  Vertoon meer
 • Maun naar Moremi Game Reserve

  U gaat vandaag via de South Gate Moremi binnen. Onderweg naar Khwai/North Gate camp maakt u uw eigen safari. Deze dag kunt u helemaal besteden om de Delta/Moremi te verkennen. Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en beslaat een derde van het totale Okavango-oppervlak. De wildstand is er bijzonder goed door de aanwezige rivieren, waterpannen en zoutpannen. Bovendien is er in het oostelijke deel van Moremi veel grasland en andere droge delen waar wild graag vertoeft.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khwai Northgate Camp - Moremi

  Khwai Camp is één van de mooiste campings in dit gebied. Het ligt ten zuiden van de Khwai Rivier in het Moremi National Park. De camping heeft ongeveer 12 campingplekken, verspreid over een ruim ...

  Khwai Camp is één van de mooiste campings in dit gebied. Het ligt ten zuiden van de Khwai Rivier in het Moremi National Park. De camping heeft ongeveer 12 campingplekken, verspreid over een ruim gebied. Er is een eenvoudig toiletgebouw en er zijn watertappunten. Op Khwai Camp staan bijzondere bomen: de Albezia Harveyi, grote vijgenbomen en de Ficus Sycomorus die gemakkelijk te herkennen is aan de gele/oranje bast. Houd er rekening mee dat u niet onder deze bomen uw tent opzet. Dit omdat de vruchten erg geliefd zijn bij de wilde dieren die niet zuinig met de tent omgaan als zij op zoek zijn naar eten. 

  Vertoon meer

  Okavango Delta

  De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. De delta ligt in het noordwesten van het verder zo droge land Bo ...

  De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. De delta ligt in het noordwesten van het verder zo droge land Botswana. Het beslaat ongeveer 16.000 vierkante kilometer en is een doolhof van kanalen, rivieren, lagunes en met palmbomen bedekte eilandjes. Dit geheel vormt de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. De waterstand is meer afhankelijk van de regenval in de hooglanden van Angola dan van de lokale regenval die valt in de periode november-maart. De jaarlijkse stijging van het water in de delta begint meestal in april of mei, en kan enige maanden voortduren. De Delta wordt gevoed door de Kavango River (omgedoopt tot de Okavango in Botswana) uit Angola. Het water is kristalhelder, en is het beste te bevaren door middel van de traditionele mokoro (uitgeholde boomstam), waarvan er vele nu gemaakt worden van glasvezel, om de majestueuze bomen in de Delta te behouden.

  Wildlife
  Enkele van de dieren in het gebied zijn de savanneolifant, buffel, nijlpaard, litschiewaterbok, lierantilope, gnoe, giraf, nijlkrokodil, leeuw, cheeta, luipaard, hyena's, Afrikaanse wilde hond, koedoe,  sabelantilope, watervaraan, zebra's. In de delta komen ook meer dan 400 vogelsoorten voor zoals de Afrikaanse zeearend, grijze kroonkraan, Afrikaanse maraboe en de heilige ibis. In het gebied bevindt zich bovendien de grootste concentratie hamerkoppen. De Delta is een voedingsbodem voor honderden soorten vogels, waaronder veel migranten, die het gebied van november tot maart bezoeken, waardoor het gebied een droombestemming is voor vogelaars. Het is niet ongewoon om ’s ochtends grote zwermen van één soort te zien. Een gedeelte van de delta is opgenomen in het Moremi Wildreservaat. 

  Accommodaties
  Botswana is in staat geweest om zijn toerisme te ontwikkelen zonder dat de dringende noodzaak om inkomsten uit deze branche te halen aanwezig was, wat veel andere Afrikaanse landen wel moesten. Een eco-toeristisch beleid met weinig effect op de omgeving, heeft ertoe geleid dat bezoekers de mogelijkheid krijgen een Afrika-ervaring in de meest natuurlijke, ongerepte en wonderschone gebieden te ervaren. Het reservaat heeft dan ook zeer weinig, maar wel erg dure, lodges. Er zijn een aantal lodges aan de rand van het reservaat, van waaruit de gasten een dagbezoek aan het reservaat kunnen brengen. Het transport tussen lodges wordt vooral verzorgt door lichte vliegtuigen, daarom hebben de meeste logdes hun eigen landingsbanen.

  Moremi 
  Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi is een van de mooiste en meest wildrijke gebieden van Afrika. Xakanaxa Lagoon is één van de beste en mooiste gebieden in Afrika. Er is een enorme variëteit aan vogels, zoals reigers, marabu, saddle-bill ooievaars, egrets, ibis.  Aan de oevers van de Xakanaxa lagune leven ook veel wilde dieren. De 4wd track vanaf South Gate naar Xakanaxa (75km / 3 uur) is één van de mooiste track in het Moremi Game Reserve.  als het weer droog is en het water in het zuidelijk deel van de Okavango Delta hoog staat. Accommodatie in Moremi bestaat voornamelijk uit luxe kleinschalige tented camps. Naast de luxe tented camps zijn er met name in het oostelijk deel van het Moremi Game Reserve een aantal campings, waar u met een 4x4 camper kunt overnachten. De wegen in het Moremi GR zijn alleen in het droge seizoen (jun-nov) toegankelijk, maar zelfs dan vereisen de tracks enige 4wd rijervaring. 

  Vertoon meer
 • Moremi Game Reserve naar Maun

  U kunt nog de hele dag genieten van al het wild en van Moremi voordat u weer vertrekt naar Maun.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Audi Camp - Maun

  Audi Camp ligt op 12 km ten noorden van Maun aan de oevers van de Thamalakane Rivier. Het biedt luxe tenten met een badkamer ensuite gelegen op een terras van hout met uitzicht over de rivier. Dez ...

  Audi Camp ligt op 12 km ten noorden van Maun aan de oevers van de Thamalakane Rivier. Het biedt luxe tenten met een badkamer ensuite gelegen op een terras van hout met uitzicht over de rivier. Deze tenten beschikken over een eigen stook- en kookplaats. Verder zijn er grote koepeltenten met stretchers en veel kampeerplaatsen in de schaduw waarbij enkele plaatsen beschikken over elektriciteitspunten. 

  Er is een a la carte restaurant aanwezig, een bar, een zwembad en een wasservice. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals gegidste wandeltochten om vogels te spotten, een bezoek aan een traditioneel dorp, een bezoek aan het Letchwee Centre - the Maun Game Sanctuary, paardrijden en safari’s naar het Moremi Game Reserve, Chobe National Park, Central Kalahari Game Reserve, Nxai Pan, Makgadikgadi National Park, Tsodilo Hills of een andere bestemming in Botswana.

  Vertoon meer
 • Maun naar Makgadikgadi Pan NP

  Vanaf Maun gaat u naar de Westkant van de Magadikgadi Pannen. Bij Motopi slaat u af. U kunt ook via de ingang aan de noordkant gaan rijden en zo via de Makgadikgadi Pannen rijden. U gaat op deze manier door de westkant van de Makgadikgadi Pannen. U gaat niet echt door de pannen, maar meer door wat laag struikgewas. Hier zitten ongetwijfeld wel dieren.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Boteti River Camp - Khumaga

  Boteti River Camp ligt centraal tussen Maun, Nata en Serowe. Het ligt aan de Boteti Rivier dat de grens is van het Makgadikgadi Park. U kunt met het pontje van Khumaga het park binnen rijden. Botet ...

  Boteti River Camp ligt centraal tussen Maun, Nata en Serowe. Het ligt aan de Boteti Rivier dat de grens is van het Makgadikgadi Park. U kunt met het pontje van Khumaga het park binnen rijden. Boteti River Camp heeft zeven bungalows, één safaritent en acht kampeerplaatsen. Verder heeft het een restaurant, een bar, een terras met uitzicht op de rivier en een klein zwembad. De bungalows hebben, naast een eigen badkamer, ook airconditioning en muskietennetten indien nodig. De kampeerplaatsen hebben een overkapping om schaduw te creëren, een kraan, elektriciteit en braai mogelijkheden. Boteti River Camp organiseert culturele wandelingen door het dorp, safari's van een halve dag naar het Makgadikgadi Park en safari's van een volle dag naar Nxai Pan.

  Vertoon meer
 • Makgadikgadi Pan NP naar Centrale Kalahari NP

  U gaat via het pondje over de rivier weer uit de Magadikgadi Pannen. Hierna gaat u verder via Rakops en daarna via de Matswere ingang de Centrale Kalahari in. Matswere is de aangewezen toegang voor de eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley, De Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Vooral giraffe, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaard, leeuw, gnoe, eland, gemsbok, kudu, rood hartebeest en springbokken worden hier gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen. U verblijft eerst aan de bovenkant van de Centrale Kalahari. U dient rekening te houden met langere rijtijden door het mulle zand.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Sunday Pan Campsite - Centrale Kalahari

  Sunday Pan Campsite is te bereiken via Matswere, de aangewezen toegang voor eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley: de Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om d ...

  Sunday Pan Campsite is te bereiken via Matswere, de aangewezen toegang voor eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley: de Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om de campings te voorzien van eenvoudige toiletten, maar tot die tijd zal de kampeerder zijn eigen toiletgat moeten graven en ervoor moeten zorgen dat er geen zichtbare resten zoals toiletpapier worden achtergelaten.

  Er zijn regels waar gasten zich aan dienen te houden, zo mag brandhout in de buurt verzameld worden, maar niet van de bomen worden gehaald. Brandbaar afval moet verbrand worden, terwijl niet brandbaar afval bij de toegangspoort kan worden achtergelaten. Water voor andere doeleinden dan drinkwater is verkrijgbaar bij het Wildlife Camp in Xade en bij de Matswere ingang of dient u zelf mee te nemen. Bij Sunday Pan worden er vooral giraffes, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaarden, leeuwen, gnoe's, elanden, gemsbokken, kudu's, rood hartebeesten en springbokken gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen. Levensmiddelen en dergelijke dienen niet in de tent te worden bewaard, maar moeten in een gesloten voertuig worden opgeslagen om de ongewenste aandacht van leeuwen en hyena's te voorkomen.

  Vertoon meer

  Centrale Kalahari Nationaal Park

  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Game Reserve, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreserv ...
  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Game Reserve, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreservaten ter wereld. Het Centrale Kalahari Game Reserve is het grootste wildreservaat van Afrika en het tweede van de wereld en ligt in het centrum van Botswana. Nergens anders op aarde vindt u zo’n grote zandvlakte: de Kalahari strekt zich uit over Zuid-Afrika, Namibië, Angola en zelfs Congo. Het reservaat wordt gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes, zoutpannen en oude rivierbeddingen. Het gebied is erg gevarieerd met in het noorden zandduinen, begroeid met vele soorten bomen en struiken, in het centrale gedeelte het vlakke ‘bushveld’, terwijl in het zuiden en oosten grote mopane bossen groeien. De Bosjesmannen, ook wel San (of Basarwa in Botswana) genoemd, leven al duizenden jaren in dit gebied. De van oorsprong jagers en verzamelaars, hebben hun levensstijl geleidelijk veranderd en wonen nu in nederzettingen, waarvan sommige zijn gelegen in de zuidelijke helft van het Centrale Kalahari Wild Reservaat.

  Wildlife
  Voornamelijk worden antilopen zoals de gemsbok en springbok waargenomen, maar ook kleine kuddes hartebeest, eland, gnoe, giraffe,bruine hyena, kudu en struisvogel, leeuw. cheeta. In het regenseizoen (december tot april) wordt de droge Centrale Kalahari Game Reserve een bloeiend paradijs met veel waterpoelen. Hierdoor trekt veel wild naar de waterpoelen en stijgt de wild concentratie explosief. Voor het spotten van wildlife is dit het beste seizoen.

  Deception Valley
  Eén van de meest bekende gebieden is Deception Valley, gevormd door de resten van een uitgestrekte rivierbedding dat al lang is opgedroogd. Het strekt zich over 80 kilometer uit in het noorden van het reservaat en is tegenwoordig begroeid met kort gras met af en toe een eiland van ruige bomen. Sommige van de wortels van de grotere bomen reiken tot 50 meter onder het oppervlak, zodat ze de droge winters kunnen overleven. Deze ‘boomeilanden’ bestaan doorgaans uit de parapludoorn (Acacia tortilis) en buffeldoorn (Ziziphus mucronata). Deze bieden een welkome schaduw tijdens de hitte overdag aan het wild en men kan dan ook regelmatig een leeuw zien soezen in de schaduw van deze bosjes. Na de zomerregens groeien er op de uitgestrekte vlaktes, van Deception Valley tot de Piper Pannen, zoete grassen waardoor het gebied één van de belangrijkste gebieden in Botswana wordt waar veel wild is te vinden. 

  Accommodaties
  Een safari in de Kalahari is buitengewoon en een verblijf in één van de luxueuze lodges maakt uw droom compleet. Zelf kamperen kan ook, al dient u dan voldoende water, brandstof en voedsel mee te nemen. Slapen onder de sterrenhemel in een ruig gebied waar roofdieren vrijelijk rondlopen: dat klinkt goed, toch? Kamperen in het Centrale Kalahari Wildlife Reserve is voor de echte avonturiers!

  Vertoon meer
 • Centrale Kalahari NP

  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Wild Reservaat, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreservaten ter wereld.
  Het reservaat ligt letterlijk in het centrum van Botswana, en wordt gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes, zoutpannen en oude rivierbeddingen. Het gebied is erg gevarieerd met in het noorden zandduinen, begroeid met vele soorten bomen en struiken, in het centrale gedeelte het vlakke ‘bushveld’, terwijl in het zuiden en oosten grote mopane bossen groeien.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Xade Campsite - Centrale Kalahari

  Xade Centrale Kalahari ligt in de Centrale Kalahari op ongeveer 70 kilometer na Piper Pan. De weg kan zeer zanderig zijn gedurende de winterperiode. Bij Xade is een gate waar u het park in en uit ...

  Xade Centrale Kalahari ligt in de Centrale Kalahari op ongeveer 70 kilometer na Piper Pan. De weg kan zeer zanderig zijn gedurende de winterperiode. Bij Xade is een gate waar u het park in en uit kunt. Het is een openbare camping gerund door het Department van Wildlife en een reservering is noodzakelijk. U kunt hier uw watertanks vullen en er zijn toiletten en douches met koud water. Let op: u mag geen brandhout verzamelen in het park.

  Vanaf Xade vindt u na 27 kilometer een splitsing waar de weg linksaf richting Phokoje Pan en Tau Pan afbuigt. U houdt hier rechts aan, naar Lathahau en Deception Valley. De weg naar Piper Pan is 100 kilometer en tijdens het droge seizoen prima te doen omdat de ondergrond van klei is. Tijdens het regenseizoen verandert deze weg in een glibberige massa dat het rijden niet makkelijk maakt. 

  Vertoon meer
 • Centrale Kalahari NP naar Ghanzi

  Vanaf Xade gaat u richting Ghanzi. Misschien heeft u tijd om even boodschappen te doen voor u verder gaat. Ghanzi is een belangrijke plaats in de Kalahari. U rijdt hier door een typisch Kalahari landschap. Lage begroeiing en rood zand met lange wegen. Ook is het één van de belangrijke centra van de Bushmen. U komt hier echt in de Kalahari woestijn.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Thakadu Camp - Ghanzi

  Thakadu Camp is een safari lodge iets ten zuiden van Ghanzi. De pan bij Thakadu zit een paar maanden na het regenseizoen nog vol water en wordt in de droge periodes op kunstmatige wijze gevuld zoda ...

  Thakadu Camp is een safari lodge iets ten zuiden van Ghanzi. De pan bij Thakadu zit een paar maanden na het regenseizoen nog vol water en wordt in de droge periodes op kunstmatige wijze gevuld zodat u vanaf de veranda of het zwembad van het wild kunt genieten. Thakadu Camp heeft safaritenten met elektriciteit. U kunt dan gebruik maken van de gemeenschappelijke wasgelegenheden van de kampeerplaatsen. De meru tenten zijn luxe canvastenten met elektriciteit, warm water en één tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Ook zijn er chalets met een rieten dak, voorzien van een veranda en tweepersoonsbedden. 

  Ghanzi staat bekend als het centrum voor de Bushmen in de Kalahari. Terwijl de Bushmen dan in Thakadu verblijven, kunnen ze de bezoekers van Thakadu iets meer leren van de tradities en gewoontes van de Bushmen. Enkele activiteiten dat u kunt doen is wandelen met de Bushmen en paardrijden.

  Vertoon meer
 • Ghanzi naar Kang

  Na een dag redelijk in de bewoonde wereld, wordt het tijd om weer in te slaan voor enige dagen kamperen in het Kgalagadi Transfrontier Park. In Kang kunt u nog wat boodschappen halen en tanken. Misschien nog een laatste douche.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Kang Ultra Stop - Kang

  Na weer een dag redelijk in de bewoonde wereld, wordt het tijd om weer in te slaan voor enige
  Kang is een klein dorp in Botswana aan de asfaltweg tussen Lobatse en Buitenpos. Kang Ultra Stop is een goede tussenstop op uw reis van Windhoek naar Johannesburg en biedt een interessante, goedkope accommodatie aan met een airconditioning en een TV. Het is mogelijk om hier te kamperen en er is een restaurant aanwezig.
  Vertoon meer
 • Kang naar Kgalagadi Transfrontier Park

  Voordat u vertrekt naar het Kgalagadi Transfrontier Park moet u voldoende inslaan. U bent vanaf nu zeker 4 dagen in de bush, zodat voldoende water, etenswaren en brandstof een must is. In het Zuid-Afrikaanse gedeelte kunt u wel weer iets inslaan, maar de keuze is ook daar beperkt, zodat het wel een plan is rekening te houden met voorraden voor 5 dagen. Mabuasehube ligt aan de oostzijde van het Kgalagadi Transfrontier Park.
  Het heeft meer regenval dan het westelijke gedeelte, waardoor er meer struiken staan dan verder naar het westen. De campings liggen erg afgelegen en zijn eenvoudig. De campings liggen allemaal aan de rand van een pan, sommige met uitzicht op waterpoelen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Mabuasehube Campsite - Kgalagadi Transfrontier Park

  In Mabuasehube is het alleen mogelijk om te kamperen en het is alleen te bereiken met een 4x4 voertuig. De bezoekers moeten zelfvoorzienend zijn ten aanzien van water, voedsel en brandstof. De toe ...

  In Mabuasehube is het alleen mogelijk om te kamperen en het is alleen te bereiken met een 4x4 voertuig. De bezoekers moeten zelfvoorzienend zijn ten aanzien van water, voedsel en brandstof. De toegangswegen naar het Natuurreservaat Mabuasehube in de zuidwestelijke hoek van Botswana zijn zandpaden met hier en daar diepe wielsporen. Een voertuig met voldoende bodemvrijheid en vierwielaandrijving wordt daarom sterk aanbevolen. 

  Mabuasehube Game Reserve maakt deel uit van het Kgalagadi Transfrontier Park, één van de grootste grensoverschrijdende Nationale Parken ter wereld. Het is een dorre streek, bezaaid met zoute klei pannen. Deze pannen houden het water maanden na de regen vast en zijn in de drogere maanden kaal of licht bedekt met gras. Watergaten voor het wild zijn te vinden op Mabuasehube, Mpayathutlwa en Lesholoago. Deze ondiepe bronnen liggen aan de rand van de pannen. Ze bieden het benodigde water voor het wild gedurende de droge maanden.

  Vertoon meer

  Kgalagadi Transfrontier Park

  Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Bots ...

  Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana's Gemsbok National Park. Het park ligt in de Noordkaap, 250 km te noorden van Upington en 385 km noordwestelijk van Kuruman.
  Het park is meer dan 3,6 miljoen ha. groot en beslaat delen van Zuid-Afrika en Botswana. Het land tussen de droge rivierbeddingen van de Auob en de Nossob is een rood duinlandschap met hier en daar verschillende soorten grassen. 

  Klimaat
  Houd er rekening mee dat de temperatuurverschillen in een woestijn zeer groot kunnen zijn. In de wintermaanden (tussen mei en augustus) kan het 's nachts behoorlijk vriezen, houd hier dus rekening mee bij het plannen van een kampeerreis! 's Ochtends warmt het snel op en kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. In het zomerseizoen (tussen september en april) loopt de temperatuur overdag een stuk hoger op en kan het zeker 45 graden worden.  Het regenseizoen loopt ongeveer tussen november en april. Denk hierbij aan flinke donderstormen met hevige regenbuien. Na de eerste regen zie je de natuur weer snel tot leven komen. In het Kgalagadi Transfrontier Park komt geen malaria voor.

  Wildlife

  Het park is in 1931 opgericht om een eind te maken aan de afslachting van de kuddes springbok- en gemsbok antilopen. Er zijn veel boorgaten gegraven om diep in de grond water te tappen. Deze waterpoelen trekken grote aantallen wilde dieren aan, maar veel van de dieren krijgen hun vocht door geharde vetplanten te eten, zoals de tsamma meloen en de wilde komkommer. Het park staat bekend om zijn rode zandduinen en kameeldoorns, en is het domein van de zwartgemaande Kalahari-leeuw en andere soorten die zich aangepast hebben aan de semi-woestijnomgeving. De Kalahari-leeuwen vormen de "ontmoeting van de dag". Ook zijn er bruine en gevlekte hyena's, cheeta’s, luipaarden, jakhalzen, hyena’s, gemsbokken, rode hartebeesten, springbokken, blauwe gnoes, grondeekhoorns en stokstaartjes. Vooral vroeg in de ochtend zijn de meer dan 200 vogelsoorten te zien, waaronder struisvogels, zandkorhoenders, wevervogels en vele roofvogels waarvoor het park beroemd is.

  Waar verblijf ik in het park?
  In het parken bevinden zich verschillende restcamps met winkels, benzinestations waaronder:
  - Twee Rivieren met bungalows, kampeerplaatsen, restaurant, winkel en zwembad;
  - Mata Mata met units en kampeerplaatsen en eenvoudige winkel en benzinestation;
  - Nossob met units en kampeerplaatsen en eenvoudige winkel en benzinestation.

  Verder zijn er nog 6 wilderniskampen. Dit zijn Kieliekrankie, Urikaruus, Klahari Tented Camp, Bitterpan (alleen bereikbaar per 4x4), Grootkolk en Ghargab (alleen bereikbaar per 4x4). Dit zijn allemaal kleine exclusieve kampen zonder omheining. Er zijn maximaal 5 self-catering 2-persoons accommodaties per kamp, volledig ingericht met keuken, beddengoed etc. De kampen worden bewaakt door rangers. Op dit ogenblik zijn er aan de Botswana-zijde van de grens alleen kampeermogelijkheden. Van de hoofdingang bij Twee Rivieren lopen twee zand/grindwegen naar Mata Mata en Nossob, met landwegen die de hoofdroutes verbinden.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  U gaat langzaam van Botswana weer naar het westen richting Zuid-Afrika. Matopi Camping is de meest eenvoudige camping. Onderweg heeft u natuurlijk weer alle kans om veel wild te zien.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Matopi Campsite - Kgalagadi Transfrontier Park

  Matopi Campsite is echt kamperen in de bush van de Kalahari. De campings aan de Botswana kant van het Kgalagadi National Park liggen meer in de bush in vergelijking met de campings aan de Zuid Afri ...

  Matopi Campsite is echt kamperen in de bush van de Kalahari. De campings aan de Botswana kant van het Kgalagadi National Park liggen meer in de bush in vergelijking met de campings aan de Zuid Afrikaanse kant. Op deze camps voelt het alsof u echt even weg bent van iedereen en kunt u in alle stilte genieten van de natuur. Alle camps, behalve Matopi, hebben dezelfde inrichting. Er zijn braai mogelijkheden, een A-frame dat zorgt voor schaduw, een douche en een wastafel.

  Let op! : Houd er rekening mee dat er geen winkel, benzinestation, drinkwater en hout aanwezig is. Zorg dus voor een volle watertank en verzamel brandhout buiten het park.


  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  Vandaag gaat u naar het Zuid-Afrikaanse gedeelte van het Kgalagadi Transfrontier Park. Ook kunt u hier weer genieten van safari’s in dit schitterende park. Wild zoals de gemsbok, springbok, blauwe wildebeest (gnoe) en rode hartebeest ziet men hier vaak. Het Kgalagadi Transfrontier Park is een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 20 soorten grote roofvogels. Tevens biedt het uitstekende kansen om de indrukwekkende Kalahari leeuw en luipaarden te zien.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Nossob - Kgalagadi Transfrontier Park

  Nossob is een camp in het Kgalagadi Transfrontier Park aan de vallei van de (meestal) droge Nossob rivier op de grens met Botswana. Het heeft familie cottages met zes bedden, twee slaapkamers, twee ba ...
  Nossob is een camp in het Kgalagadi Transfrontier Park aan de vallei van de (meestal) droge Nossob rivier op de grens met Botswana. Het heeft familie cottages met zes bedden, twee slaapkamers, twee badkamers, een leefgedeelte en een volledig ingerichte keuken. Er is ook een familie cottage met zes bedden, drie slaapkamers, badkamer, een leefgedeelte en een volledig ingerichte keuken. De bungalows hebben drie bedden, badkamer en een volledig ingerichte keuken. De hutten hebben drie bedden, gemeenschappelijke faciliteiten en een volledig ingerichte gemeenschappelijke keuken. Verder zijn er nog drie cottages met drie bedden, zeven cottages met twee beden en vier cottages met vier bedden. Alles is gericht op self-catering. Op de campingplaatsen is er een barbecuegelegenheid. 
  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  U gaat langzaam van Nossob naar Mata Mata. Onderweg heeft u natuurlijk weer alle kans om veel wild te zien. Bij Mata Mata heeft kans om cheeta of luipaarden te zien.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Mata Mata - Kgalagadi National Park

  Mata Mata is gelegen op de oevers van de meestal droge Auob rivier aan de westkant van het Kgalagadi Transfrontier Park op de grens met Namibië. Er zijn veel giraffes rond Mata Mata. Het kamp heef ...

  Mata Mata is gelegen op de oevers van de meestal droge Auob rivier aan de westkant van het Kgalagadi Transfrontier Park op de grens met Namibië. Er zijn veel giraffes rond Mata Mata. Het kamp heeft een receptie en benzinestation. Elektriciteit wordt opgewekt via een generator voor 18 uur per dag en alle telefoonlijnen lopen via Namibië. Mata Mata is 2.5 uur rijden van Twee Rivieren. Het kamp is gericht op self-catering en heeft twee chalets die beschikken over zes bedden met twee slaapkamers, een badkamer met douche, een woongedeelte en een volledig ingerichte keuken. Ook zijn er drie chalets met twee bedden met gemeenschappelijke faciliteiten. De gemeenschappelijke keuken is volledig ingericht.

  Indien u twee nachten in het Kgalagadi Transfrontier Park verblijft kunt bij Mata Mata gebruik maken van de grensovergang.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park

  U hebt deze hele dag nog om in het park rond te rijden. Bij Twee Rivieren is een restaurant en een kleine winkel.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Twee Rivieren - Kgalagadi Transfrontier Park

  Twee Rivieren is gelegen bij de ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en is het grootste restcamp binnen het Kgalagadi park. Naast de receptie en benzinestation, is er ook een winkel en een r ...

  Twee Rivieren is gelegen bij de ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en is het grootste restcamp binnen het Kgalagadi park. Naast de receptie en benzinestation, is er ook een winkel en een restaurant. Twee Rivieren heeft verschillende bungalows beschikbaar, allemaal gericht op self-catering. Het heeft familiechalets met zes bedden, twee slaapkamers, een badkamer, een waterkoeler en een volledig ingerichte keuken. Familie cottages met drie of vier losse bedden, een slaapkamer, een badkamer met douche, een waterkoeler en een volledig ingerichte keuken. Verder zijn er cottages met twee eenpersoonsbedden en een dubbele slaapbank, badkamer met een douche, een waterkoeler en een volledig ingerichte keuken. De camping plaatsen hebben allen een barbecue gelegenheid. Zes campingplaatsen zijn zonder stroom en 24 zijn met stroom.

  Vertoon meer
 • Kgalagadi Transfrontier Park naar Kuruman

  Na de douaneformaliteiten bij Twee Rivieren vertrekt u richting Johannesburg en komt u weer in de bewoonde wereld. U bent weg van het zand en de rode duinen. Iets meer terug naar de bewoonde wereld.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Red Sands Country Lodge - Kuruman

  Red Sands Country Lodge ligt in de Kuruman heuvels op 15 kilometer afstand van de plaats Kuruman. Door de ligging tussen Kuruman en Kathu is het de perfecte tussen stop op weg naar Namibië, de Wes ...

  Red Sands Country Lodge ligt in de Kuruman heuvels op 15 kilometer afstand van de plaats Kuruman. Door de ligging tussen Kuruman en Kathu is het de perfecte tussen stop op weg naar Namibië, de Westkust of het Kgalagadi Transfrontier Park. Het heeft lodges op basis van logies en ontbijt, chalets gericht op self-catering en er zijn kampeerplekken. Red Sands Country Lodge heeft een restaurant, een bar en een zwembad. 

  In het 1800 hectare groot natuurreservaat zijn er 17 verschillende soorten wild te vinden, waaronder diverse antilopesoorten zoals de gemsbok, eland en kudu. Ook zijn er 50 soorten vogels te zien. Het is mogelijk om op eigen gelegenheid safari's te maken in het natuurreservaat met een 4x4 auto, mountainbike of te voet. Bij de receptie kunt u een kaart krijgen van het reservaat. 

  Vertoon meer
 • Kuruman naar Johannesburg

  Om weer uitgerust te vertrekken naar Europa en u voldoende tijd te geven de camper weer schoon te maken en leeg te ruimen, hebben we ervoor gekozen de laatste nacht weer in een guesthouse te verblijven.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  Aangezien de meeste vluchten in de loop van de avond vertrekken heeft u vandaag nog alle tijd om iets van Johannesburg of Pretoria te bekijken. U kunt natuurlijk met een gids Soweto gaan bezoeken, of met de Hop on Hop off-bus Johannesburg bekijken.

  Vlucht Johannesburg - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar a ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Indicatieprijs op basis van twee personen 2021 Prijs per persoon met Toyota Double Cab Diesel
01 januari - 19 maart € 2015,00
20 maart - 25 juni, 11 november - 04 januari € 2115,00
20 juli - 20 augustus € 2555,00
01 juli - 19 juli, 16 augustus- 10 november € 2460,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2021 Prijs per persoon met Nissan Single Cab Benzine
januari t/m juni € 1625,00
Juli t/m december € 2150,00


Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Meet and greet op het vliegveld bij aankomst
✓ Transfer van het vliegveld naar de eerst accommodatie
✓ 18 nachten kamperen
✓ 2 nachten inclusief ontbijt
✓ Huurauto Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single Cab 4x4, volledig als camper uitgerust met daktent
✓ Kampeerbenodigdheden voor 2 personen
✓ Huurautoverzekering: Kampeerauto vanuit Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana

Exclusief:

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Entree van de parken
- Reis- en annuleringsverzekering