Kamperen Zuid-Afrika en Botswana

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Een 28-daagse kampeerreis door de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en Botswana


Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Een 28-daagse kampeerreis door de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en Botswana

Prijzen

Indicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab
05 jan - 19 mrt € 2490,00
11 nov '19 - 04 jan '20 en 20 mrt - 25 juni € 2620,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 3115,00
20 juli - 20 aug € 3235,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab
01 jan - 30 juni € 2095,00
01 juli - 31 nov € 2825,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana
Met deze 28-daagse kampeerreis Zuid-Afrika en Botswana zult u veel wild zien. Een kampeerreis is een ideale manier om het wild en de landschappen van dichtbij te ervaren. Daarbij zijn Zuid-Afrika en Botswana land bij uitstek geschikt om wild te spotten. Tijdens deze reis maakt u dan ook meerdere safari's met uw eigen huurauto. U bezoekt in Zuid-Afrika het Kruger Park, Mapungubwe, Madikwe en Pilanesberg. In Botswana bezoekt u de Makgadikgadi Pans, Chobe, Moremi en de Kalahari. Het is niet alleen wild dat u zult zien, ook indrukwekkende landschappen komen voorbij in het Kruger Park, Mapungubwe, de Victoria Watervallen, de Chobe rivier, de Okavanga Delta en de verre uitzichten in de Kalahari. 

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika en Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de kampeerreis Zuid-Afrika en Botswana bezoekt de volgende wildparken: Kruger Park, Mapungubwe, Madikwe en Pilanesberg, Makgadikgadi Pans, Chobe, Moremi en de Kalahari. Qua natuur kunt u uw hart ophalen in het Kruger Park, Mapungubwe, de Victoria Watervallen, de Chobe rivier, de Okavanga Delta en de verre uitzichten in de Kalahari.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International U komt aan op het vliegveld van Johannesburg, waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers die u naar het depot van de camperverhuur brengt.

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de dag zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een gegidste fietstour door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock
Guesthouse Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2 & 3: Hazyview afstand 395 km

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Pilgrim’s Rest. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, een van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn. Middelburg met zijn Ndeble dorp. De volgende dag kunt u de Panorama route rijden. De ontzagwekkende vallei van de Blyde Rivier met panoramische vergezichten van de Blyde River Canyon, God’s Window en de Three Rondavels. U kunt ook Bourke’s Luck Potholes bezoeken waar de Blyde Rivier reusachtige gaten in de rots heeft gekerfd en een ongelofelijk geologisch herkenningspunt heeft achtergelaten.
Accommodatie : Gecko Lodge camping
Maaltijden : geen

+Dag 4: Kruger Nat. Park (Zuid) afstand 150 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 U komt het park binnen en al kijkend naar het wild reist u langzaam naar het oosten. Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleid te doen, dan kunt u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Satara Camping
Maaltijden: geen

+Dag 5: Kruger Nat. Park (midden) afstand 60 km

Shingwedzi Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Shingwedzi U ziet het landschap veranderen richting Olifants camp en daarna door naar Shingwedzi camp.Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleid te doen, dan kunt u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Singwedzi Camping
Maaltijden: geen

+Dag 6: Kruger Nat. Park (noord) afstand 210 km

Punda Maria Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark  Punda Maria 01 U reist verder naar het noorden. De eenzame dieren maken meer plaats voor de grotere kuddes. Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleid te doen, dan kunt u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Punda Maria Camping
Maaltijden: geen

+Dag 7 & 8: Mapungubwe afstand 310 km

Limpopo Forest Camp Mapungubwe NP

Afbeelding van Mapungubwe Forest Camp Deze dag reist u verder naar één van de parken die nog niet door de toeristen is ontdekt, namelijk het Mapungubwe Nationaal Park. Hier zijn oude resten gevonden van een beschaving van heel lang geleden. Het Mapungubwe National Park is een erg jong park dat in 2003 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed en in 2004 werd geopend voor het publiek. Het is vooral erg interessant vanwege de rijke biodiversiteit, het prachtige landschap en het culturele belang van verschillende archeologische vindplaatsen in dit gebied. Vergeet u niet uw boodschappen te halen, aangezien er in Mapungubwe geen restaurants zijn. Alle ingrediënten, alsmede hout voor een braai kunt u het beste onderweg kopen.
Accommodatie: Mapungubwe Camping
Maaltijden: geen

+Dag 9 & 10: Tuli Block afstand 140 km

Molema Bush Camp Tuli Block

Afbeelding van Molema Bush Camp 01 U verlaat Zuid-Afrika en rijdt Botswana binnen. Als de waterstand het toelaat kunt u gebruik maken van de Platjan grenspost. Uw eerste campsite in Botswana is in het Tuli Block. Qua landschap lijkt het Tuli Block erg op het Mapungubwe park. Uw campsite ligt weer aan de Limpopo rivier. Zorg voor voldoende boodschappen, winkels zijn hier niet in de buurt.
Accommodatie: Tuli Block
Maaltijden: geen

+Dag 11: Nata afstand 475 km

Nata Lodge

Afbeelding van Nata Nata Lodge Vandaag rijdt u een redelijk grote afstand. Ga dus niet te laat op stap om bij aankomst in Nata nog te kunnen genieten van een bezoek aan de bird sanctuary of de oostkant van de Makgadikgadi Pans. De volgende dag heeft u hier natuurlijk zeker de tijd voor.
Accommodatie: Nata Lodge Camping
Maaltijden : geen

+Dag 12 & 13: Chobe-Victoria watervallen afstand 295 km

Senyati Camp Kasane

Afbeelding van Kasane Senyati Safari Camp U vervolgt u uw weg vanaf Nata via Sibuya Woud, Kazuma en via Kazangula komt u aan in Kasane. Als u op tijd bij Senyati Camp bent, kunt u nog een riviersafari maken en dit is wel één van de mooiste activiteiten die u hier kunt doen.
Chobe National Park begint aan de rand van Kasane. Dit is de olifantenwereld bij uitstek. Het Chobe Nationaal Park is beroemd vanwege de aanwezigheid van veel olifanten. Het heeft de hoogste olifantenconcentratie van Afrika en men schat het op een aantal van ongeveer 45.000 dieren. Verder staat Chobe bekend om de grote kuddes buffels en het rijke vogelleven. De tweede dag kan een shuttle u naar de Kazangula Grenspost, de grens met Zimbabwe, brengen. U kunt de Victoria Watervallen bezoeken vanuit Zimbabwe. Behalve een bezoek brengen aan de Victoria Watervallen kunt u eventueel ook deel nemen aan een raft op de machtige Zambezi rivier, maar u zou ook kunnen bungee jumpen of u met een helikopter boven de watervallen laten vliegen.
Accommodatie: Kasane Senyati Camp Camping
Maaltijden: geen

+Dag 14: Chobe afstand 70 km

Ihaha Camp Kasane

Afbeelding van Chobe Ihaha Campsite U zou eventueel vandaag nog eerst naar de Victoria Watervallen kunnen gaan en daarna uw camping opzoeken in het Chobe Nationaal Park. We kunnen er ook voor kiezen om langer bij Senyati Camp te blijven. Ongeveer 15 km ten westen van de oude camping plek Serondela ligt nu Ihaha. De Ihaha camping is prachtig. Ruime plaatsen langs de rivier, waar vaak olifantenkuddes grazen en drinken. Veel privacy en goede, schone toiletblokken. Bovendien is dit westelijke deel van de Chobe rivier heel erg rustig. Het is voor dagbezoekers veel te ver van Kasane af.
Accommodatie: Ihaha Camping
Maaltijden: geen

+Dag 15 & 16: Poppa Falls afstand 435 km

Ngepi Camp Divundu

Afbeelding van Divundu Ngepi Camp U rijdt verder naar het westen door het Caprivi Wild Park (nu Bwabwata Nationaal Park) via Kongola. Het Caprivi Wildpark strekt zich over ongeveer 180 kilometer van het oosten naar het westen uit van de Kwando Rivier tot de Okavango. De weg door de Caprivistrook is allemaal goed asfalt en niet echt inspirerend, u kunt hier dus goed doorrijden. Vanuit Ngepi camp kunt u een bush men en/of een culturele trip te maken. Ook kunt u hier mooie safari’s maken. Het ligt vlakbij het Mahango wildpark wat u zou kunnen bezoeken.
Accommodatie: Ngepi Camp Camping
Maaltijden: geen

+Dag 17: Maun afstand 425 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 Vandaag is een redelijk lange rit naar Maun maar goed te doen. U reist verder naar Botswana door het Mahango Nationaal Park en aan de andere kant komt u Botswana weer in. U reist via de westkant van de delta naar beneden naar Maun.
Accommodatie: Audi Camp Camping
Maaltijden: geen

+Dag 18: Moremi North gate afstand 110 km

Khwai Northgate Camp Moremi

Afbeelding van Moremi Khwai Camp Het is naar North Gate 110 km, maar u komt Moremi natuurlijk binnen bij de South Gate. Informeer bij de ingang naar de beste routes om te rijden.
Accommodatie: Khwai Camp camping
Maaltijden: geen

+Dag 19: Moremi South Gate

Moremi South gate Maun

Afbeelding van Moremi South Gate 01 U maakt de hele dag safari terwijl u Moremi doorkruist.
Accommodatie: South Gate
Maaltijden: geen

+Dag 20: Maun afstand 80 km vanaf South Gate

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 U verlaat het Moremi park zo laat mogelijk om toch nog de hele dag van het wild te kunnen genieten.
Accommodatie: Audi Camp camping
Maaltijden: geen

+Dag 21: Makgadigadi afstand 220 km

Khumaga Camp Makgadikgadi Pans NP

Afbeelding van Makgadikgadi Ingang U kunt via de ingang op de A3 door de Makgadigadi pannen naar uw campsite rijden. U gaat hier via de westkant van de pannen. De echte zoutvlaktes ziet u aan deze kant niet. Wel kunt u hier wild zien wat aan het migreren is. U kunt ook bij Motopi afslaan en zo rechtstreeks naar de camp site rijden.
Accommodatie: Khumaga camp site
Maaltijden: geen

+Dag 22 & 23: Centrale Kalahari afstand 180 km

Sunday Pan Campsite

Afbeelding van Centrale Kalahari Sunday Pan Campsite 02 Matswere is de aangewezen toegang voor de eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley, de Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om de campings te voorzien van eenvoudige latrines, maar tot die tijd zal de kampeerder z’n eigen toiletgat moeten graven en ervoor moeten zorgen dat er geen zichtbare resten zoals toiletpapier worden achtergelaten. Water voor andere doeleinden dan drinkwater is verkrijgbaar bij het Wildlife Camp in Xade en bij de Matswere ingang of dient u zelf mee te nemen. Vooral giraffe, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaard, leeuw, gnoe, eland, gemsbok, kudu, rood hartebeest en springbokken worden hier gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen. Levensmiddelen en dergelijke dienen niet in de tent te worden bewaard, maar moeten in het gesloten voertuig worden opgeslagen om de ongewenste aandacht van leeuwen en hyena's te voorkomen.
Accommodatie: Sunday Pan Camping
Maaltijden: geen

+Dag 24: Serowe afstand 415 km

Khama Rhino Sanctuary Serowe

Afbeelding van Serowe Khama Rhino Sanctuary U gaat weer via de sandy road naar Rakops. Vanaf Rakops is het nog 310 km. Houd u rekening met een vroeg vertrek. Het reserve waar u overnacht is niet zo groot van opzet. Het is allemaal kleinschalig. Het wordt door de gemeenschap gerund. Bij de ingang is een kleine winkel voor basis artikelen en hout voor een braai. Misschien is Rakops ook een optie om wat te kopen.
Accommodatie: Khama Rhino Sanctuary
Maaltijden: geen

+Dag 25: Gaborone-Mokolodi Nature Reserve afstand 355 km

Mokolodi Nature Reserve Gaborone

Afbeelding van Mokolodi Campsite 05 Op uw terugreis naar Zuid-Afrika verblijft u nog één nacht in een klein park in de buurt van Gaborone, de hoofdstad van Botswana.
Accommodatie: Mokolodi camping
Maaltijden: geen

+Dag 26: Pilanesberg afstand 315 km

Manyane Resort Rustenburg

Afbeelding van Manyane Resort Campsite 04 U vertrekt naar de Noord West provincie van Zuid-Afrika en verblijft in het Pilanes Nationaal Park, een park met veel wild in een uitgedoofde alkalische vulkanische krater. Hier kunt u genieten van onbeperkt wild kijken gedurende de dag met uw eigen auto. Eventuele extra’s die mogelijk zijn tegen bijbetaling zijn middag- en/of ochtendsafari. Optioneel zou u een bezoek kunnen brengen aan Sun City.
Accommodatie: Manyane resort camping
Maaltijden: geen

+Dag 27: Johannesburg afstand 205 km

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Vandaag kunt u nog in tijdje het park door kunnen brengen als u dit wilt. U gaat via de N4 terug naar Johannesburg. U zou er ook voor kunnen kiezen nog iets van Pretoria te zien.
Accommodatie: Sunrock
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aangezien de meeste vluchten in de loop van de avond vertrekken heeft u vandaag nog alle tijd om iets van Johannesburg te bekijken. U kunt natuurlijk met een gids Soweto gaan bezoeken. Of met de hop on hop off bus Johannesburg bekijken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
25 nachten campings en 2 nachten B&B bij begin en einde van de reis
28 dagen Toyota Hilux 4x4 Double Cab 4x4 , volledig als camper uitgerust met daktent
Kampeerbenodigheden voor 2 personen
Transfer vliegveld Johannesburg - Sunrock Guesthouse
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico R2000
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Entree van de parken

Namibië en Botswana zijn erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Centraal Kalahari Nationaal Park

Centraal Kalahari Nationaal Park is met 52.800 vierkante kilometer één van de grootste wildreservaten ter wereld.

Bekijk pagina

Chobe Nationaal Park

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Hier leven ongeveer 120 000 olifanten.

Bekijk pagina

Tuli Block

Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen

Bekijk pagina

Khutse Game Reserve Kalahari

Khutse Game Reserve is gelegen in een bijzonder gedeelte van de Kalahari en totaal verschillend van de Central Kalahari Game Reserve

Bekijk pagina

Mapungubwe National Park

Het Mapungubwe National Park is een erg jong park dat in 2004 werd geopend voor het publiek.

Bekijk pagina

Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.

Bekijk pagina