Karoo Nationaal Park

Karoo Nationaal Park ligt vlak bij Beaufort West. Het ligt ten noorden van Oudsthoorn in de West-kaap.


Karoo Nationaal Park ligt vlak bij Beaufort West. Het ligt ten noorden van Oudsthoorn in de West-kaap.

Het Karoo Nationaal Park ligt vlak bij Beaufort West. Het ligt ten noorden van Oudsthoorn in de West-kaap.
Dit semi-woestijn park van ongeveer 33.000 ha. omvat een deel van het Nuweveld-berggebied. De rotsen bevatten fossiele overblijfselen van meer dan 310 miljoen jaar geleden, van het verschijnen van de eerste vis tot het tijdperk van de dinosauriërs. De vegetatie bestaat voornamelijk uit dwergstruiken, doornenbomen en aan de droge oevers van de rivieren overige woestijn flora.
Locatie: in de West-Kaap, ten noordwesten van Beaufort-West, (hoofdpoort ligt 6 km ten zuiden van Beaufort-West).
Accommodatie: kamp met hutten, campingplaatsen, restaurant, winkel, zwembad en caravan/campingplaatsen.
Wegennet: twee routes voor auto's van meerdere kilometers (één rondlopend, één recht omhoog naar een schilderachtige en spectaculaire bergpas). Retour parcours alleen voor vierwielaangedreven voertuigen.
Dieren: bergzebra's, springbokken, gemsbokken, zwarte neushoorns, buffels, rode hartebeesten, koedoes, klipspringers, jakhalzen en bavianen. Opvallend is de zwarte adelaar onder de vogelsoorten met de grootste concentratie aan broedende paren ter wereld.
Het is malariavrij.


Kijk ook hier eens naar:

Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Wild

Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.

Bekijk pagina