Kasungu Nationaal Park


Kasungu Nationaal Park is ruim 2.000 vierkante kilometer groot. Hiermee is het de op een na grootste natuurreservaat van Malawi. Het park ligt op 165 kilometer van Lilongwe en ligt op een hoogte van ongeveer 1.000 meter. Het park grenst aan Zambia.

Wild spotten in het Kasungu Nationaal Park is afhankelijk van het seizoen dat je hier naar toe gaat. De beste tijd is van augustus tot januari. Augustus en september zijn de droogste maanden in dit park. Veel dieren blijven hierdoor in de buurt van de plaatsen waar nog water is. Ben je een vogelliefhebber? Dan zijn de maanden november en december dé maanden dat je hier moet zijn. In de maand maart is het park vaak gesloten. Dit vanwege de zware regenval. De wegen zijn dan vrijwel onbegaanbaar.

Het Kasungu Nationaal Park bestaat hoofdzakelijk uit Miombo-bos. De Dwanga en de Lingadzi zijn de belangrijkste rivieren van het park. De Lifupa-lodge, 15 kilometer vanaf de entree, is een uitstekende plaats om naar wild te kijken. Bij de dam vind je vrijwel altijd nijlpaarden. Een ander dier dat eigenlijk niet te missen is in het Kasungu nationaal park is de olifant. De dieren kunnen iets schuw reageren ten opzichte van mensen. Dit heeft te maken met de stroperij die hier veel plaats vond. Kijk dus ontzettend goed uit als je dicht in de buurt komt van de dieren. Behalve de olifant kent het park ook dieren als de roan antilope, koedoe, impala, hartenbeest, buffel, zebra, hyena, wilde hond en de serval.