Khama Rhino Sanctuary Serowe

Khama Rhino Sanctuary in Serowe is een reservaat voor groot wild met eenvoudige accommodatie en campingplaatsen.


Khama Rhino Sanctuary in Serowe is een reservaat voor groot wild met eenvoudige accommodatie en campingplaatsen.

In 1989 kreeg een groep inwoners van Serowe het idee om een reservaat op te richten voor het wild. Er werd destijds gekozen om het reservaat te centreren rondom de Serwe Pan, een groot karakteristiek hoogteverschil bedekt met gras en verschillende waterplassen. Het gebied bedekt ongeveer 4300ha van het Kalahari zandveld. De Serwe Pan voorziet in een goede leefomgeving voor de witte neushoorns en andere graasdieren, terwijl het dichter begroeide zuidelijke deel van het reservaat een favoriet is voor o.a. de giraffe.
U zult bij aankomst van het Khama Rhino Sanctuary de receptie vinden waar u alle activiteiten kunt boeken, informatie kunt vragen en kaartjes van het gebied kunt kopen. Hier zijn tevens brandhout, ijs, koude drankjes en andere basis benodigdheden te verkrijgen. Hier is ook een craft shop te vinden voor souvenirs.
De camping en chalets zijn bij het Mokongwa Camp en zijn een klein stukje rijden vanaf de ingang en begaanbaar zonder 4WD. Er zijn 13 kampeerplaatsen, inclusief plaatsen voor grote groepen. Het centrale punt van elke plek is een grote Mokongwa boom welke karakteristiek zijn en zorgen voor de nodige schaduw. Er is tevens een stook- en braaiplaats, een kraan en vogelbad. De kampeerplekken hebben 2 gemeenschappelijke doucheruimtes.
In de rustieke chalets kunnen 4 personen slapen. Elk chalet heeft een eigen toilet en en-suite douche met warm water. Voorzien van lakens en handdoeken. Gesitueerd bij een Mokongwa boom vind u ook hier een stook- en braaiplaats, kraan en vogelbad.
Tot slot is het A-frame(grote slaapzaal) een chalet met twee verdiepingen waar 6 personen kunnen slapen. Het is gesitueerd bij het Boma kamp aan de rand van de Serwe Pan. Het heeft bos toilet, een warme douche en braai faciliteiten. Voorzien van lakens en handdoeken.
De wegen in en naar het kamp zijn goed onderhouden en begaanbaar voor self-drives om het wild te spotten met zowel 4WD als 2WD. Bij het kamp kunnen tevens gegidste game drives, neushoorn sporen en wandeltochten door de natuur worden geboekt. Tot slot is er nog een plek waar in alle rust vogels en andere dieren kunnen worden gespot. Een overkapping geeft uitzicht op één van de weinige plekken waar het hele jaar door water in staat. Wanneer u hier rustig gaat zitten zult u vele vogels en dieren kunnen zien die hier komen drinken.