Khutse Game Reserve Kalahari

Khutse Game Reserve is gelegen in een bijzonder gedeelte van de Kalahari en totaal verschillend van de Central Kalahari Game Reserve


Khutse Game Reserve is gelegen in een bijzonder gedeelte van de Kalahari en totaal verschillend van de Central Kalahari Game Reserve

Khutse Game Reserve is gelegen in een bijzonder gedeelte van de Kalahari en totaal verschillend van de Central Kalahari Game Reserve. Khutse is een deel van een oude rivier die ooit noordoostwaarts naar het Makgadikgadi meer stroomde. De enige overblijfselen van deze rivier zijn de droge vallei en een reeks pannen. Tegenwoordig verblijft het wild vooral in de buurt van deze pannen.
In alle periodes van het jaar is er veel wild, zoals leeuwen, luipaarden, bruine hyena's en hartebeesten, te zien. Na de regens zijn er vaak ook grote kuddes gemsbokken. De pannen worden in de droge periode kunstmatig voorzien van water, waardoor het voor het wild mogelijk is het hele jaar door in Khutse te blijven. Veel van de campings bevinden zich aan de rand van een pan, zodat het mogelijk is het wild vanuit je kampeerstoel te zien. De campings zijn niet erg ontwikkeld en hebben alleen een latrine en een douche emmer.


Kijk ook hier eens naar:

Kampeerreis Botswana

Kampeerreis Botswana is een 4x4-kampeerreis van 21 dagen waarbij u onder andere Chobe, de Okavango Delta en de Centrale Kalahari bezoekt.

Bekijk pagina

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Een 28-daagse kampeerreis door de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en Botswana

Bekijk pagina