Knysna Lake Area

Bekijk foto's

Het Knysna Lake Area bevindt zich, zoals de naam al zegt, in en om Knysna.
Tussen de Knysna Heads (kliffen) ligt een prachtige lagune. Met de ferry kun je naar het Featherbed Nature Reserve waar je met een gids kunt wandelen. In het Reservaat zijn de zeldzame Knysna Loerie (vogel) en Blue Duiker (de kleinste antilope van Afrika) te vinden.
Het Knysna Lake Area is het tweede nationale merengebied van het land (Wilderness National Park is de eerste). De lagune is nationaal beschermd gebied. Je vindt hier veel zandbanken, zoutmoerassen en rietvelden, waar het wemelt van het zeeleven en organismen. De lagune en de Knysna River Estuary zijn perfecte locaties om vogels te observeren en schitterende foto's te maken. In Langvlei en Rondevlei zijn vogelschuilplaatsen. Zomers zie je o.a. de zilverplevier, de groenpootruiter en oeverlopers en in het winterseizoen reigers, aalscholvers, ibissen en meeuwen die overwinteren in de lagune. Verder zijn er nog de Cape Shoveller (eend), zwartgevleugelde stelt, kluut en de bedreigde Afrikaanse Zwarte Oestervanger.
In het merengebied leeft de bedreigde Knysna Seahorse, het meest bedreigde zeepaardje ter wereld. Het zeepaardje komt maar in 3 riviermonden voor nl.: The Knysna, Swartvlei en Keurbooms Estuary. Als met deze riviermonden niet zorgvuldig wordt omgegaan, bestaat de kans dat Zuid-Afrika's enige zeepaardsoort misschien wel voorgoed verdwijnt.
In het reservaat kun je nog picknicken op stille en verlaten plekken, uren wandelen of per mountainbike de bospaden in de omgeving verkennen. Waterskiën is alleen toegestaan in Swartvlei en op het Island Lake.

Activiteiten: Vissen, waterskiën, zeilen, windsurfen, zwemmen, kanoën, snorkelen, board sailing, varen met een motorboot (alleen in speciale gebieden).