Korte reis Kaapstad en de Wijnlanden

Korte reis Kaapstad en de Wijnlanden brengt u in 7 dagen naar de wijnlanden van Zuid-Afrika. Prijs op aanvraag


Korte reis Kaapstad en de Wijnlanden brengt u in 7 dagen naar de wijnlanden van Zuid-Afrika. Prijs op aanvraag

Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Korte reis Kaapstad en de Wijnlanden gaat in 7 dagen naar de regio waar u kunt genieten van de wijnen van Zuid-Afrika. U bezoekt de bekende plaatsen Stellenbosch, Franschhoek, Montagu, Swellendam en Paarl. Deze plaatsen liggen allemaal in het meest belangrijke wijngebied van Zuid Afrika. U bezoek heel wat wijngaarden waar u de lekkerste wijnen kunt proeven. U kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen en genieten van het Bourgondische leven waar deze streek om bekend staat. Deze reis is goed te combineren met een van de overige regionale reizen vanuit Johannesburg, Durban of Upington.

Dag tot dag beschrijving

Korte reis Kaapstad en de Wijnlanden gaat in 7 dagen naar de bekende plaatsen Stellenbosch, Franschhoek, Montagu, Swellendam en Paarl.

Afbeelding van Cape Town International Aankomst Kaapstad en ophalen huurauto

+Dag 1 & 2: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 In Kaapstad kunt u, eventueel met een gids, de klassieke rondrit maken langs de belangrijkste historische plaatsen en gebouwen van Kaapstad sinds de oprichting in 1655: het Kasteel van de Goede Hoop, de parlementsgebouwen, de Compagnie Tuinen, de Anglicaanse kerk van Bischop Tutu en het Victoria & Albert Waterfront. Dit kan ook met de Red City bus tour. Natuurlijk moet u de Tafelberg niet vergeten.
Verder kunt u tijdens uw verblijf in Kaapstad een route rijden naar Cape Peninsula. Tijdens deze route kunt u onder andere een bezoek brengen aan de pinguïns in Boulder's Beach en te voet of met het treintje naar het uitzichtspunt bij Kaap de Goede Hoop om naar de punt van de Kaap te gaan.
Overnachting: Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Robertson afstand 160 km

Ballinderry Guesthouse - Robertson

Afbeelding van Wijngaard 04 U rijdt naar het begin van Route 62, een van de langste wijnroutes ter wereld. Uw bestemming is Robertso. Een belangrijke fruit en wijn producerende regio. Onderweg komt u langs het familielandgoed Bon Courage, waar de eigenaars enthousiaste makers zijn van 'champagnes', 'port' en 'Muskatel' wijnen. In de Vallei van Wijn & Rozen ligt onder andere Zandvliet in Robertson. Het vlaggenschip van hun wijn is met name de Shiraz, zoals de meeste producenten in deze vallei. Hier kunt u picknicken op het landgoed voordat u terug rijdt naar Robertson voor het diner en een overnachting. Er zal zeker nog tijd over zijn voor een wandeling in het leuke plaatsje Robertson.
Overnachting: Robertson, Ballinderry
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5 & 6: Stellenbosch afstand 140 km

Eikendal Lodge - Stellenbosch

Afbeelding van Stellenbosch Eikendal Lodge Vandaag bezoekt u Franschhoek, de uitwijkplaats voor vervolgde Hugenoten in de 17e eeuw. Franschhoek was al gauw een bloeiende plaats van wijndruiven en boomgaarden. Hier kunt u diverse plekken bezoeken die iets met wijn te maken hebben. Bijvoorbeeld het plaatselijke museum en de Franschhoek bergpas. Onderweg is er de mogelijkheid de wijnmaker Teddy Hall van Kanu te bezoeken. Hij staat ook wel bekend als de "Chenin koning", die beweert dat de chenin de druif van de toekomst is. Op de terugweg naar Franschhoek komt u langs het bijzondere landgoed Cabriere. Hier zijn niet alleen de wijnen uitzonderlijk, maar ook het landgoed zelf. Paradepaardjes zijn de aperitief Petit Pierre Ratafia en de Fin de Jourdan 'potstill' brandy. Het vlaggenschip is de Pinot Noir. De lunch kunt u bij de Heerlickheid gebruiken. Na het eten kunt u rustig nog even rondlopen, alvorens u doorrijdt naar Stellenbosch, gesticht in 1579. Dit stadje heeft nog veel van zijn oude sfeer en gebouwen behouden en kan het beste te voet worden verkend. Na uw wandeling checkt u in op het Eikendal landgoed voor een rustige avond. In Stellenbosch zijn diverse goede restaurants.
Overnachting: Eikendal Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7: vertrek afstand 40 km

Vertrek Cape Town intl. Airport

Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag rijdt u naar de luchthaven voor de vlucht naar huis. U kunt uw verblijf natuurlijk ook verlengen in Kaapstad of een ander gedeelte van Zuid-Afrika.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
6 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis B&B
Huurauto Klasse C (VW Polo sedanuitvoering of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht