Korte reis Zuid-Afrika - Durban

Korte reis Zuid-Afrika - Durban geeft in 7 dagen een goede indruk van één van de meest interessante gebieden van Zuid-Afrika.


Korte reis Zuid-Afrika - Durban geeft in 7 dagen een goede indruk van één van de meest interessante gebieden van Zuid-Afrika.

Tijdens onze korte reis Zuid-Afrika - Durban kunt u de cultuur van de Zulu opsnuiven. Wild kunt u vinden in diverse parken, waaronder het Hluhluwe/Imfolozi Park. De indrukwekkende Drakensberg Mountains bieden u schitterende bergpanorama's en aan de Oostkust bevindt zich een van de grootste wetlands van Zuid-Afrika, namelijk the Great St. Lucia Wetland Parc wat tegenwoordig iSimangaliso Wetland Park heet. Deze reis is goed te combineren met één van de overige regionale reizen vanuit Johannesburg, Kaapstad of Upington.

Dag tot dag beschrijving

Korte reis Zuid-Afrika - Durban gaat in 7 dagen naar de bergen van de Drakensbergen, het Hluhluwe/Imfolozi Park en het iSimangaliso Wetland Park bij St. Lucia

Afbeelding van Duban King Shaka International U komt aan in Durban en haalt uw huurauto op.
Afbeelding van Umdloti Drifters Vandaag heeft u, afhankelijk van het moment van aankomst ruim de tijd om Durban te bezoeken. Proef de sfeer van deze smeltkroes van mensen en culturen. Door de historie wonen er heel wat mensen van Indiase oorsprong wat goed is te merken in de stad. Maak een tochtje in een Riksja, geniet van het heerlijk gekruide eten of breng een bezoek aan de "Golden Mile", de boulevard aan de Indische Oceaan.
Accommodatie: Umdloti, Drifters
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 2: Howick afstand 135 km

Azalea B&B - Howick

Afbeelding van Howick   Azalea B&B U reist vandaag via de N3 naar Howick. Dit is een leuk klein stadje, dat de start is voor de Midlands. Hier is ook het mooie monument ter ere van Nelson Mandela. Er is een klein mueseum bij gebouwd. De Howick Watervallen zijn zeker de moeite van een bezoek waard en het landschap prachtig. Vlak voor Howick ligt de hoofdstad Pietermaritzburg, een stad met veel historische gebouwen.
Accommodatie: Howick, Azalea B&B
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Drakensberg afstand 120 km

Giant's Castle - Drakensberg

Afbeelding van Drakensbergen Giants Castle U kunt vandaag bijvoorbeeld een canopy tour maken, waarbij u aan kabels door de boomtoppen van een oerbos glijdt, een schitterende ervaring tussen oeroude bomen. U kunt genieten van de rust en de geluiden van dit indrukwekkende woud. Na dit schitterende begin van de dag reist u rustig naar de Centrale Drakensbergen. Hier liggen enige "camps" gunstig voor een bezoek aan Central Peak en Mike’s Pass. Vanuit de “camps” kunt u ook diverse tochten maken om van de natuur te genieten, of om bijvoorbeeld rotsschilderingen te bekijken.
Accommodatie: Drakensberg, Giants Castle
Maaltijden: Ontbijt

+Dundee als alternatief voor Howick

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B U zou de te rijden dagafstand iets minder kunnen maken door Howick op dag 2 te laten vervallen en daarvoor in de plaats een verblijf in Dundee te kiezen tussen de Drakensbergen en St. Lucia.

+Dag 5 & 6: St.Lucia - Hluhluwe afstand 445 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 U gaat verder naar St Lucia waar u het St. Lucia Wetlands Park, wat tegenwoordig iSimangaliso Wetland, heet kunt bezoeken. Het iSimangaliso Wetland Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Ook kunt u hier genieten van een wandeling op het strand of in het Park.
Vanuit St. Lucia kunt u ook heel goed naar het Hluhluwe/Imfolozi Park rijden om zelf een safari te maken. Er worden ook safari’s verzorgd vanuit St. Lucia. Het Hluhluwe/Imfolozi Park is het oudste wildpark van Zuid Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park.
Accommodatie: St Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Duban King Shaka International Na eventueel nog een ochtendsafari in de Wetlands verlaat u St. Lucia om uw weg te vervolgen naar Durban in het zuiden. Durban ligt aan de Indische Oceaan zodat u hier het hele jaar door kunt zwemmen. Durban is een echte wereldstad, een smeltkroes van culturen en nationaliteiten, speciaal met een Indiase, Zulu en Europese achtergrond. Hier neemt u het vliegtuig of vervolgt u uw vakantie met een autoreis in een ander gedeelte van Zuid-Afrika.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
6 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief ontbijt
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas/kaart bij aankomst Durban
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied.

Bekijk pagina