Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad

Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad geeft u in 7 dagen een goede indruk van zowel Kaapstad als de directe omgeving.


Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad geeft u in 7 dagen een goede indruk van zowel Kaapstad als de directe omgeving.

Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Tijdens de korte reis Zuid-Afrika Kaapstad krijgt u in 7 dagen een hele goede indruk van zowel Kaapstad als de directe omgeving. U bezoekt onder andere de wijnlanden en de omgeving van Hermanus, vooral interessant van september tot november, de periode om hier walvissen te zien. Deze reis is goed te combineren met één van de andere korte reizen van Suid Afrika Reise.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de korte reis Zuid-Afrika Kaapstad bezoekt u onder andere de wijnlanden en de omgeving van Hermanus.

Afbeelding van Cape Town International Aankomst Kaapstad en ophalen huurauto

+Dag 1 & 2: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U wordt ontvangen door een van onze medewerkers op het vliegveld van Kaapstad. De volgende dagen heeft u de mogelijkheid de dagen geheel naar eigen inzicht in de delen. Die mogelijkheden gaan van interessante bezichtigingen en historische uitstapjes tot unieke locale ervaringen en genieten van de vele natuur, waaronder onder ander, de grote Cape Peninsular Tour die begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad. Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de locale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Natuurlijk zijn er de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland. Zoals men kan verwachten van ‘het restaurant van de oceanen’ is er een ruim aanbod van avondvermaak. U kunt kiezen uit verschillende restaurants en cafés in Afrikaanse sfeer, Afrikaanse Jazz clubs en een ruime sortering restaurants met internationale keukens van uit de hele wereld.
Accommodatie: Kaapstad Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Stellenbosch afstand 45 km

Knorhoek Stellenbosch

Afbeelding van Stellenbosch Knorhoek U reist verder naar Stellenbosch, gesticht in 1579. Dit stadje heeft nog veel van zijn oude sfeer en gebouwen behouden en kan het beste te voet worden verkend. Na uw wandeling checkt u in op het Eikendal landgoed voor een rustige avond. In dit gebied zit u midden in de Wijnlanden. U kunt hier prachtige wijngaarden bezoeken en diverse wijnen uit proberen. Uw accommodatie is op een wijngaard. In Stellenbosch zijn diverse goede restaurants.
Overnachting: Knorhoek wijnestate
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5 & 6: Pringle Bay (bij Hermanus) afstand 50 km

Kapensis Guesthouse Pringle Bay

Afbeelding van Pringle Bay 3 Flavours U reist vandaag naar de Indische oceaan. Vanuit Pringle Bay kunt heerlijk wandelen in het Kogelberg Nature reserve. U kunt ook Arniston bezoeken. Dit is een oude vissersplaats en wordt ook als zodanig bewaard. Ook kunt u naar Cape Agulhas rijden, het meest zuidelijkste puntje van Afrika. Portugese zeevaarders noemden het zuidelijkste puntje van Zuid Afrika de Needle Cape omdat hier hun kompas naald zonder afwijking naar het noorden wees. Het ligt dichtbij Hermanus en dit is de walvis plaats bij uitstek. In het seizoen van augustus tot oktober is dit de kraamkamer voor de walvissen. U verblijft iets buiten Hermanus. Het ligt op een prachtige locatie tussen het fynbos. In het walvisseizoen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om in Hermanus te overnachten.
Accommodatie: Pringle Bay 3 Flavours Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7: Vertrek afstand 70 km

Aankomst Cape Town Intl. Airport

Afbeelding van Cape Town International Na een rustige ochtend, reist u terug naar Kaapstad om uw auto in te leveren en terug te vliegen naar Nederland of verder te reizen met een andere reis van Suid Afrika Reise.

En tot slot...

Meet en greet op vliegveld bij aankomst
6 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis B&B
Huurauto Klasse C (VW Polo sedanuitvoering of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Kaapstad
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina

West Coast National Park

West Coast National Park heeft heerlijke gouden stranden langs de kust met de Atlantische Oceaan. Zoute moerassen zijn het thuis van enorme concentraties van migrerende vogels.

Bekijk pagina