Korte reis Zuid-Afrika - Namibië

Korte reis Zuid-Afrika - Namibië laat u in 7 dagen kennis maken met de provincie Noordkaap en Namibië.


Korte reis Zuid-Afrika - Namibië laat u in 7 dagen kennis maken met de provincie Noordkaap en Namibië.

Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Met de korte reis Zuid-Afrika - Namibië vertrekt u vanuit Upington naar de Kalahari woestijn waar u twee dagen kunt rondrijden, Daarna vertrekt u richting Namibië, waar u onder andere de Fish River Canyon en Ai-Ais bezoekt. Via Sprinbok en de Augrabies Watervallen komt u weer aan in Upington. Deze reis is goed te combineren met een van de overige regionale reizen vanuit Johannesburg en/of Kaapstad.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de korte reis Zuid-Afrika - Namibië bezoekt u het Kgalagadi Transfrontier park en het Augrabies Falls park in Zuid-Afrika en in Namibië onder andere de Fish River Canyon en Ai-Ais.

+Aankomst Upington

Aankomst Upington Airport

Afbeelding van Upington Airport 01 U komt aan in Upington en haalt u huurauto op

+Dag 1: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 255 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi U vertrekt vanuit Upington over de R360 naar het grootste kamp van het Kgalagadi Transfrontier Park, Twee Rivieren. U kunt ’s middags uw eigen game drive maken in het 37 000 m2 meter grote park. Er is een grote kans dat u wild, zoals de gemsbok, springbok, blauwe wildebeest (Gnoe) en rode hartebeest zult zien. Ook hebt u kans de Kalahari leeuw en de cheeta te zien, terwijl het park bekend staat om haar vele vogels. Er bevinden zich meer als 20 soorten roofvogels in het park. U kunt eventueel op eigen kosten nog een avondsafari maken.
Accommodatie: Bungalow in Twee Rivieren.
Maaltijden : Geen

+Dag 2: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 120 km

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U kunt de gehele dag op weg naar uw volgende accommodatie van het wild genieten. Indien op het moment van uw aanwezigheid deze worden aangeboden kunt u op eigen kosten een avond of wandelsafari maken.
Accommodatie: Bungalow in Mata Mata.
Maaltijden: Geen (geen restaurant)

+Dag 3: Keetmanshoop afstand 285 km

Schutzenhaus Keetmanshoop

Afbeelding van Keetmanshoop Schuetzenhaus U verlaat Zuid Afrika via de grensovergang van Mata Mata. Na de douane afhandeling reist u Namibië binnen. U gaat via de C16 richting Keetmanshoop. U heeft de mogelijkheid om het Kokerbomen woud (Quiver Trees) en de Giants Playground te bezoeken. U vervolgt uw weg richting Keetmanshoop. Het is allemaal gravelweg of zoals men in Namibië zegt “dirt road”.
Accommodatie: Keetmanshoop, Schuetzenhaus
Maaltijden: ontbijt

+Dag 4: Fish River Canyon afstand 140 km

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 U verlaat Keetmanshoop richting het Westen. Bij Seeheim slaat u af en volgt u de C12 die richting de Fish River Canyon gaat in zuidelijke richting. U gaat het Ai-Ais- Richtersveld Tranfrontier Park binnen bij Hobas, waar ook de Fish River Canyon te vinden is. De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld en maakt deel uit van het onlangs tot grensoverschrijdend natuurpark met Zuid-Afrika Ai-Ais Richtersveld Trans Frontier Park. Deze grootse canyon is 160 km. lang, en heeft smalle kloven tot 27 km, brede riviervalleien en bereikt een diepte van 550 meter.
Accommodatie: Fish River Canyon, Canon Roadhouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 5: Springbok afstand 335 km

Daisy's Country Lodge - Springbok

Afbeelding van Namakwa Nature Reserve U vertrekt richting de Noordoewer grenspost, waar u Zuid-Afrika weer binnenrijdt en uw weg vervolgt naar Springbok. Springbok ligt in Namaqualand bekend van de schitterende bloemenvelden in augustus/september, afhankelijk van de regenval.
Accommodatie: Springbok, Daisy’s
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 6: Augrabies waterval afstand 315 km

Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

Afbeelding van Augrabies  Waterval 21 De route vandaag gaat langs diverse plantages en wijngaarden. De Oranjerivier is de bron voor irrigatie in dit droge gebied. Een duidelijk bord wijst u de afslag naar het Augrabies Falls National Park. Een bezoek aan de watervallen is zeker de moeite waard. Het is de 5 na grootste waterval ter wereld en de grootste van Zuid-Afrika, als de Oranje Rivier een hoge waterstand heeft.
Accommodatie: Augrabies Nat. Park, rest camp
Maaltijden: Geen

+Dag 7: Vertrek afstand 125 km

Aankomst Upington Airport

Afbeelding van Upington Airport 01 U vertrekt in de loop van de dag vanaf het vliegveld van Upington naar Kaapstad of Johannesburg of u gaat verder met een andere rondreis van Suid Afrika Reise.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
6 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 3 maal ontbijt
Entree Kgalagadi Tranfrontier Park en Augrabies waterval
Huurauto klasse S (Nissan X-trail 2x4 of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep S
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Upington
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië


Kijk ook hier eens naar:

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park, ten noorden van Springbok is een uitgestrekte wildernis, grensoverschrijdend tot over de Oranje rivier op de grens met Namibië.

Bekijk pagina