Kurisa Moya Tzaneen

Bekijk foto's

Deze lodge is gelegen op de steile helling van de Noordelijke Drakensbergen en overziet de adembenemende vallei van de Kudu’s Rivier. Dit stukje paradijs draagt met recht zijn Xitsonga naam Kurisa Moya, wat “Rustige Geest” betekent.    
Met een grote variëteit aan wild is Kurisa Moya een prachtige natuurlijke lodge in de Noordelijke Provincie Limpopo in Zuid-Afrika. De accommodatie bestaat uit een Farmhouse waar 5 slaapkamers zijn te vinden met ieder zijn eigen badkamer. Een groot woon- en eetgedeelte, een keuken die goed is uitgerust en een ruime veranda. Verder zijn er nog 3 huisjes, de Forest Lodge, de Thora Boloka Cottage en de Dula. Ieder heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar allen zijn goed uitgerust met volledig keuken uitrusting en braai faciliteiten en ze bieden voldoende privacy, ze zijn voorzien van eigen badkamers, keuken en een prachtig uitzicht. Men maakt gebruik van zonne-energie, gas en kaarsen. In principe is dit een self catering accommodatie, maar u kunt hier ook een uitstekende maaltijd genieten. Zowel ontbijt als diner dienen vooraf te worden besproken. Winkels liggen op 45 min. rijden dus voor de self cateraars neem voldoende eten mee.
Activiteiten:
Op Kurisa Moya Nature Lodge, een 422 hectare grote boerderij, heeft 5 verschillende habitats. U kunt hier genieten van gemakkelijke wandelpaden door een inheems bos, inspannende wandelpaden op een 1900m hoge berg, een vogel- en natuurwandeling met een gids of een wandeling die gemarkeerd is. De omgeving is prachtig en gevarieerd. Dieren, vogels, paddenstoelen en vlinders in overvloed en het uitzicht tijdens de wandelingen zijn spectaculair.
De verschillende gemarkeerde paden zijn van diverse moeilijkheidsgraad en lengte zodat het voor iedere conditie iets te bieden heeft. Vraag ter plekke naar de diverse mogelijkheden.
Voor degene die één of meerdere wandelingen wil maken met iemand die het gebied goed kent en u veel kan vertellen van de omgeving, de natuur en de dieren en vogels kan ter plaatse een gids boeken. De kosten zijn R50 per uur. De gids zal u ook helpen de Samano aapjes te zien, of misschien wel een Bushbuck of Caracal. Neem ook wat tijd om vogels te spotten.
Op het gebied van Kurisa Moya Nature Lodge leven meer dan 250 soorten vogels.
David Letsoalo is één van de beste vogelgidsen van Zuid-Afrika. Als David niet beschikbaar is kan Paul Nkhumane, één van de top 5 gidsen van het land, u begeleiden. 
Kurisa Moya en het Woodbush gebied zijn een paar van de meest bekende vogelaar gebieden die door diverse vogelboeken worden genoemd.
Andere Activiteiten:
Kurisa Moya heft een mooie ‘dam’ (stuwmeertje) waar u kunt leren vliegvissen.
Neem de tijd om de Sotho Cultuur te ervaren
Kurisa Moya biedt een unieke ervaring, een Sotho Village Tour of zelfs een overnachting bij een gezin de Ga-Malahlela Village in de buurt Kurisa Moya. In de moderne Sotho dorpen in de omgeving leeft men nog steeds volgens de culturele tradities van de siPedi-sprekende mensen.
In deze prachtige natuurlijke, landelijke omgeving, kan een ervaren gids u veel vertellen over de fascinerende wereld van de Sotho Cultuur. Bezoek een traditionele genezer of het plaatselijk café, voetbal met de kinderen, melk de koeien, zing met de kinderen in de crèche, verzamelen mais op het veld of probeer water in een emmer op je hoofd te dragen.
U kunt met Lisa of David overleggen wat u tijdens een halve of hele dag tour zou willen doen. De kosten zijn vanaf R350.00 per persoon inclusief een lichte traditionele lunch.
Voor mensen die naar Kurisa Moya komen om te ontspannen of nieuwe energie op te doen, biedt de omgeving van Kurisa Moya ontspannen behandelingen voor lichaam en geest.
Magoebaskloof heeft een keur aan massage behandelingen, van reflexlogie en Indiase hoofdmassage tot kristal behandeling.
Scenic Sundowners: U gaat met een 4x4 naar de top van Schnelkop, de tweede hoogste piek in het gebied, voor een mooie sundowner. Als de zon ondergaat als een vuurrode bal over de groene valleien en de blauwe bergen, geniet u van sundowner hapjes en gekoeld drankje.
Cranio-Sacraal Therapie: Een zachte manuele therapie om blokkades in het lichaam van de energiestroom te verwijderen. Een volledige sessie duurt ongeveer 1½ uur.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Meet the locals in Soweto en Limpopo

Meet the locals in Soweto en Limpopo - u reist in 21 dagen van township tot 'rural villages' gecombineerd met een bezoek aan het Krugerpark, Prijs op aanvraag

  • 1100 keer bekeken