Letaba Kruger National Park

Letaba is een camp in het Kruger National Park aan de rivierbedding van de gelijknamige rivier waar regelmatig wild is te zien


Letaba is een camp in het Kruger National Park aan de rivierbedding van de gelijknamige rivier waar regelmatig wild is te zien

Letaba ligt boven Satara en is een relatief niet al te groot camp. De naam betekent “rivier van zand”. De rivierbedding geeft u uitstekende mogelijkheden om wild te kijken. Speciaal olifanten.  Letaba is een groene oase in het mopane veld. Er is een receptieruimte met winkeltje, restaurant, cafetaria en wasruimte. Verder beschikt Letaba over een benzinepomp (cash betalen). Er is gsm-bereik. Bij de receptie kunt u begeleide wandelsafari's boeken, jeepsafari's of een ontbijt of diner in de bush boeken. Er is een televisielounge en natuurlijk de Letaba Elephant Hall, het museum over de belangrijkste olifanten van de afgelopen 100 jaar. Elke dag behalve zondag kunt u een film bekijken in de filmzaal bij het museum. Verder worden er regelmatig kinderprogramma’s georganiseerd. Nabij het restcamp (circa 10 kilometer) ligt de Matebeni Vogelhut.
Het camp bestaat uit 86 rondavels met twee of drie bedden en en-suite badkamer (douche en toilet). De units zijn voorzien van airconditioning. Enkele rondavels hebben een eigen kookplaat of andere keukenfaciliteiten. Indien uw rondavel deze voorzieningen niet heeft, kunt u gebruik maken van de gezamenlijke keuken. Bestek en pannen kunt u huren bij de receptie.
Letaba beschikt verder over 10 cottages die voorzien zijn van zes bedden verdeeld over 3 slaapkamers. 
Voor grotere groepen en/of families zijn er twee guesthouses met zicht over de rivier. Melville Guesthouse kan 9 mensen accommoderen in 3 slaapkamers. Fish Eagle beschikt over 8 bedden in 4 slaapkamers. Interessant aan Fish Eagle is de exclusieve vogelhut. Letaba heeft 5 x 3 persoons hutten, 10 x 2-persoons en 10 x 4 persoons tenten met een koelkast, waaier en kleine veranda. De tenten en hutten kunnen gebruik maken van gezamenlijke toiletfaciliteiten en keuken. De tenten zijn gebouwd op palen. Er is plaats voor 60 tenten of caravans op de kampeerplaats. Er geldt een maximum van 6 personen voor een plaats.