Liwonde Nationaal Park

Bekijk foto's

In Malawi zijn safaritoeristen nog schaars, wilde dieren zijn er daarentegen in grote getale te vinden. Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire rivier, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi. Naast game drives en wandelsafari's maakt u op de Shire rivier onvergetelijke bootsafari's tussen de nijlpaarden, krokodillen en andere wilde dieren die in de rivier komen drinken. Wilde dieren spotten, waaronder de Big 5, aan de oevers van de rivier levert mooie plaatjes op.

Wildlife
Liwonde National Park is waarschijnlijk het meest bezochte wildreservaat van Malawi. De 550 vierkante kilometer aan natuurgebied beslaat verschillende landschappen en herbergt allerlei wilde dieren. De heuvels in Liwonde National Park zijn het favoriete leefgebied van de klipspringers. Zelfs het aantal zwarte neushoorns neemt toe. Regelmatig worden luipaarden, hyena´s en leeuwen gespot. Het park is een kraamkamer voor olifanten en antilopen die later in andere parken in Malawi en daarbuiten kunnen worden uitgezet. In de Mopane bossen leven verschillende antilopen soorten zoals, roan, hartebeest, duiker en kudu. De dikke baobabs staan soms wel honderden jaren overeind, maar de dunne boompjes moeten het begeven als de meest kolossale bewoners van het park voorbij denderen. In Liwonde huist één van de grootste populaties olifanten van Malawi.

Duizenden nijlpaarden en krokodillen vertoeven in de Shire rivier die in het westen van het park ligt. De Shire rivier leent zich uitstekend voor een bootsafari. Terwijl u door het water glijdt‚ kunt u genieten van de vele vogelsoorten die zich bij het water verschansen. Door de aanwezigheid van het permanente water in de Shire rivier leeft in Liwonde National Park een gevarieerd aantal vogels. Zo worden regelmatig de Pel's Fishing owls, palmnut vultures, ospreys en Lilians love birds gespot. In de struiken langs de waterkant bouwen de wevervogels hun nesten. Hoog boven het water bouwen Afrikaanse visarenden hun nest. Hun kenmerkende roep klinkt regelmatig over de rivier.