Luxe reis Malawi - strand en cultuur

Luxe reis Malawi - 7 dagen strand en cultuur

Malawimeer Snorkelen Kajakken Privéchauffeur Duikbestemming
 • Malawimeer
 • Snorkelen
 • Kajakken
 • Privéchauffeur
 • Duikbestemming
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Geniet van luxe en comfort tijdens deze Luxe reis Malawi - strand en cultuur van 7 dagen. U overnacht één nacht in Lilongwe. Vervolgens rijdt u naar het strand in Senga Bay aan het Malawimeer. Hier vindt u een ontelbare hoeveelheid zoetwatervissen. Vervolgens reist u via Senga Bay naar Mumbo Island. De prachtige kleuren van de zee en de natuur maken dit eiland tot een waar paradijs. Voor de volgende overnachting vertrekt u per boot naar Pumulani Lodge. Hier vindt u mogelijkheden tot watersport.

Er zijn veel mogelijkheden om Malawi en Zambia te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Lilongwe

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.


  Vertoon meer
 • Lilongwe

  U komt aan op het vliegveld van Lilongwe. Afhankelijk van uw aankomsttijd is het nog mogelijk om een bezoek te brengen aan deze hoofdstad van Malawi. Hier vindt u zowel moderne bouw als het levendige authentieke Old Town. Ook kunt u natuurlijk snorkelend of duikend het Malawimeer ontdekken. Hier vindt u een ontelbare hoeveelheid zoetwatervissen, waardoor het lijkt alsof u zich in een aquarium bevindt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Kumbali Country Lodge - Lilongwe

  Kumbali Country Lodge is gelegen aan de rand van de hoofdstad Lilongwe. De lodges zijn voorzien van luxueuze slaapkamers, uitzicht op de prachtige bossen en heerlijke zitplekken om tot rust te kome ...

  Kumbali Country Lodge is gelegen aan de rand van de hoofdstad Lilongwe. De lodges zijn voorzien van luxueuze slaapkamers, uitzicht op de prachtige bossen en heerlijke zitplekken om tot rust te komen. Er is een zwembad en een bar aanwezig. Enkele activiteiten dat u kunt doen zijn vogels spotten en een dagtocht maken naar het Malawimeer. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het culturele dorp van Kumbali Country Lodge. De eigenaar van de lodge heeft deze plek opengesteld voor lokale bevolking om hier te werken en de gemaakte artikelen te kunnen verkopen aan de toeristen. Hierbij moet u denken aan houtsnijwerk, sieraden en potten uit de eigen bakkerij. Kumbali Country Lodge is erg populair en wordt enkele weken per jaar volledig door Madonna gehuurd om het geboorteland van haar adoptiekinderen te bezoeken.

  Vertoon meer
 • Lilongwe naar Nankoma Island

  Vanaf het strand in Senga Bay reist u per speedboot transfer naar Blue Zebra Island Lodge. De lodge en Nankoma Island zijn voorzien van allerlei luxe. U kunt hier genieten van een drankje aan de bar, aan het strand of het zwembad. Activiteiten zoals wandelen, kajakken, snorkelen of duiken behoren ook tot de mogelijkheden. Lokaal gedestilleerde dranken zijn bij deze accommodatie inbegrepen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  Blue Zebra Island Lodge - Salima

  De Blue Zebra Island Lodge is gelegen op Nankoma Island voor Salima Bay in het Zuiden van het Malawi Meer. Het eiland is alleen bereikbaar per boot. De transfer van en naar het ei ...

  De Blue Zebra Island Lodge is gelegen op Nankoma Island voor Salima Bay in het Zuiden van het Malawi Meer. Het eiland is alleen bereikbaar per boot. De transfer van en naar het eiland zal verzorgd worden door de gastheer. Op het eiland kunt u volop genieten van de zon en er is een grote verscheidenheid aan vogels. Bij het zwembad is een bar aanwezig. Verder is het mogelijk om te kanoën, te snorkelen en te duiken in het Malawimeer. Een dag op Blue Zebra Island Lodge is pas echt af als u met een drankje tot rust komt op de boot, kijkend naar de ondergaande zon.

  Vertoon meer

  Lake Malawi Nationaal Park

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongev ...

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongeveer 560 km lang en 75 km breed op zijn breedste punt, en beslaat een gebied van ongeveer 29.600 km². Het meer wordt omgeven door de staten Mozambique, Malawi en Tanzania. Ongeveer drie kwart van het meer ligt in Malawi, de rest ligt in Mozambique. Het meer vormde zich waarschijnlijk ongeveer 40.000 jaar geleden. Geen meer of rivier ter wereld is zo vol van leven als Lake Malawi, meer dan zeshonderd verschillende vissoorten leven in het diepe water. Veel van die vissoorten zijn populair bij aquariumhouders. De kleine, kleurrijke vissen zijn schitterend. Het Malawimeer is bekend om zijn vele endemische cichliden en voorziet duizenden mensen van voedsel. De honderden vissersbootjes verraden dit. De vissers zitten overdag in de schaduw langs het meer, waar ze ontspannen hun netten repareren. Naast heerlijk luieren op het strand en genieten van de schoonheid van de omgeving en uw accommodatie bestaan de meest aangeboden activiteiten uit kajakken, snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën.

  Cape Maclear
  Aan de zuidkant van Lake Malawi ligt het sfeervolle vissersdorp Cape Maclear. Het was een voormalige hippie plek en tegenwoordig favoriet onder backpackers. Vanaf hier kunt u naar Mumbo Island en Domwe Island met de boot. Dit gebied is vandaag de dag het meest idyllisch en tropisch stukje Lake Malawi. Er wonen ongeveer 10.000 mensen. De vissersmannen wonen voornamelijk in het dorpscentrum. De regio rondom Cape MaClear is sinds 1980 een Nationaal Park en sinds 1984 UNESCO World Heritage site. Het Nationaal Park is heuvelachtig en staat vol met palm- en baobabbomen. Vooral laatstgenoemde trekt veel verschillende vogelsoorten aan. De visarend wordt hier gegarandeerd gespot!

  Mumbo Island 
  In Lake Malawi liggen verschillende tropische eilanden verborgen. Dit zijn ware pareltjes welke door slechts een handvol reizigers worden bezocht. De mooiste eilanden zijn Mumbo Island en Likoma Island. Op slechts 45 minuten vaarsafstand van Cape Maclear ligt het eco-vriendelijke tropische eiland, Mumbo. Mumbo is onbewoond en hier zijn  zes rustieke chalets op zijn gebouwd. Allen hebben een magnifiek zicht over het meer en bieden veel privacy. Er is een restaurant en snorkelcentrum gebouwd. Ook zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Verbaas u niet wanneer u onderweg een niet-giftige slang tegenkomt en de visarenden in de Baobabs ziet turen over het meer.

  Vertoon meer
 • Nankoma Island naar Mumbo Island

  U wordt weer afgezet op het strand in Senga Bay, waar een autotransfer naar Cape Maclear op u wacht. U reist per boottransfer vanaf Cape Maclear naar de ecolodge op Mumbo Island. Dit is een prachtig eiland dat toegankelijk is voor duurzaam toerisme en aan doet als een waar paradijs. Wandelen, snorkelen en kajakken behoren tot de mogelijkheden.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  Mumbo Island Lodge - Lake Malawi

  Mumbo Island Lodge is een kleinschalige eco-lodge die tot de top 100 beste accommodaties van de wereld behoort, volgens de Engelse Sunday Times. Het heeft prijzen gewonnen op het gebied van duurzaa ...

  Mumbo Island Lodge is een kleinschalige eco-lodge die tot de top 100 beste accommodaties van de wereld behoort, volgens de Engelse Sunday Times. Het heeft prijzen gewonnen op het gebied van duurzaamheid. Mumbo Island Lodge heeft cabins met uitzicht op het Malawimeer. Het is mogelijk om hier te snorkelen, te duiken, kajakken en te zonnen in een hangmat met een drankje in uw hand. In de avond kunt u heerlijk genieten van de ondergaande zon of een wandeling maken over het eiland dat maar één kilometer in doorsnede is. Dit is dé plek waar een bushcamp en het Robinson Crusoe gevoel samen komen.

  Vertoon meer
 • Mumbo Island naar Pumulani Lodge

  Vandaag gaat u per boot transfer naar Pumulani Lodge. Hier kunt u wandelend of per mountainbike de cape verkennen en zijn er verschillende mogelijkheden tot watersporten.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   sunset-safari op een dhow

  Pumulani Lodge - Lake Malawi

  Pumulani Lodge is een exclusieve lodge gelegen aan de westelijke oever van het Nankumba schiereiland met uitzicht op The Lake of Stars. Het is onderdeel van Robin Pope Safari's. Pumulani Lodge is g ...

  Pumulani Lodge is een exclusieve lodge gelegen aan de westelijke oever van het Nankumba schiereiland met uitzicht op The Lake of Stars. Het is onderdeel van Robin Pope Safari's. Pumulani Lodge is gelegen in het zuiden van Malawi aan het strand van het Malawimeer. Aan activiteiten zijn er voldoende mogelijkheden tot onder andere watersporten met een speedboot, wandelen, fietsen of relaxen bij de bar of aan het zwembad. In Pumulani Lodge komt luxe en comfort perfect samen om u een unieke belevenis te geven in Malawi.

  Vertoon meer
 • Pumulani Lodge naar Lilongwe Airport

  Vandaag is uw terugvlucht. Uw gids rijdt u naar Lilongwe International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

  Vlucht Lilongwe - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2021 Op basis van twee personen samen reizend
Indicatieprijs per persoon € 2.660,00

Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 225,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreide routebeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ Meet and greet op het vliegveld bij aankomst
✓ 5 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner
✓ 1 nacht inclusief ontbijt
✓ Transfer tussen alle accommodaties
✓ Boottransfers naar Blue Zebra Island Lodge en Mumbo Island
✓ Lokaal gedistilleerde dranken bij Blue Zebra Island Lodge en Pumulani
✓ Sunset-safari op een dhow bij Pumulani

Exclusief: 

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visa ($75 per persoon in 2020)
- Reis- en annuleringsverzekering