Madagaskar

Landeninformatie Madagaskar


Landeninformatie Madagaskar

Madagaskar is een eiland, gelegen aan de oostzijde van Afrika. Het land staat bekend om zijn unieke flora en fauna, dat zich zo heeft kunnen ontwikkelen door de afgelegen ligging van het land. Misschien denkt u wel direct aan de enorme baobabbomen? Of aan de lemuren (maki's) en hagedissen?

Staatsvorm: Republiek
Oppervlakte: 587.295 km² 
Inwoners: 26.873.042 (2019), 
Grootste religies: Volksgeloof, Christendom
Hoofdstad: Antananarivo
Taal: Frans, Merina (Malagassisch) 
Klimaat: Tropisch klimaat
Munt: Ariary

Sinds 1960 is Madagaskar onafhankelijk van Frankrijk. Het grootste deel van het eiland bestaat uit unieke ongerepte natuur. U kunt een bezoek brengen aan de verschillende nationale parken om te genieten van de duizenden unieke plant- en diersoorten die het eiland rijk is. In het Andasibe Mantadia Nationaal Park vindt u de bekende lemuren. Op de Baobablaan vindt u, zoals de naam al zegt, de enorme indrukwekkende baobab's. Als u het park bezoekt in de namiddag, kunt u genieten van de prachtige ondergaande zon. Daarnaast is ook het Ankarana Reservaat zeker de moeite waard om te bezoeken. Het park staat bekend om de vlijmscherpe rotsen en de grote dichtheid aan primaten, een uniek gebied. Naast een afwisselend binnenland heeft het eiland uiteraard ook een kustlijn met prachtige witte stranden en helderblauw water. Dit eiland is dan ook geschikt als duikbestemming. 

Madagaskar heeft een tropisch klimaat. Tijdens de zomertijd op Madagaskar ligt de temperatuur rond de 25 tot 30 graden Celsius. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 20 tot 25 graden Celsius. Om de natte zomerperiode te vermijden, adviseren we om in mei, juni, juli, augustus en september te reizen. Hiermee vermijdt u ook de kans op cyclonen. 

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van Madagaskar. Natuurlijk kunnen we alle reizen op de website aanpassen zodat de reis helemaal aansluit op uw wensen.
In het routeboekje dat u ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt zult u veel over Madagaskar en diverse interessante plekken kunnen lezen.