Madi a Thavha Louis Trichardt

Bij Madi a Thavha kunt u genieten van natuur, cultuur en mooie uitzicht. Het verblijf is in comfortabele gastenkamers rondom het originele farmhuis.


Bij Madi a Thavha kunt u genieten van natuur, cultuur en mooie uitzicht. Het verblijf is in comfortabele gastenkamers rondom het originele farmhuis.

Water uit de bergen’ is de letterlijke vertaling van Madi a Thavha.
Het ligt in het voormalige thuisland van de Venda’s: een prachtig, vruchtbaar dal tussen de Soutpansbergen. In 2008 jaar kreeg Madi a ¬Thavha het Fair Trade-keurmerk. Madi a Thavha farm lodge  ligt op een boerderij, gelegen in een mooie en rustige vallei van de Soutpansberg in de Limpopo provincie. De gasten die op de lodge verblijven, kunnen genieten van de natuur, de galerie en het mooie uitzicht. Verder van de comfortabele en stijlvol ingerichte gastenkamers en gastenhuizen, gelegen rondom het originele farmhuis. Er is ook een kindvriendelijk familie gastenhuis beschikbaar. Het farmhuis met open veranda’s, is het centrale ontmoetingspunt waar de gasten samen komen. Er is een receptie, zit- en eetgelegenheid, winkel met lokale kunstnijverheid en een open keuken. Het farmhuis is omgeven door een tuin met zwembad, zonnedek en overdekte lapa.
Men bied de gasten een culturele ervaring, het dagelijkse leven van de lokale bevolking is heel puur en de plattelandsdorpen zijn nauwelijks ontdekt. Wie op Madi a Thavha logeert, maakt bijna terloops kennis met de lokale bevolking. Naast accommodaties voor toeristen is er ook een naaiatelier. De Venda’s en Shangaans zijn zeer artistiek en creatief en hun werkplaatsen in de dorpen kunnen bezocht worden. Daarnaast is de natuur in dit gebied zeer indrukwekkend.
De Madi a Thavha staf biedt warme gastvrijheid, goede maaltijden en ideeën en hulp bij het plannen van dagtrips in de omgeving. Gasten kunnen deelnemen aan verschillende culturele tours, een wandeling naar een traditioneel dorp maken, een bezoek brengen aan een gemeenschapsproject, of deelnemen aan workshops met de kunstenaars.
Er zijn uitgezette wandeltochten op het gebied rondom de lodge.
Tijdens een culturele tour kunnen de kunstenaars in de dorpen rond Elim bezocht worden, zoals houtbewerkers, pottenmakers, drum bouwers, waar ook gespeeld wordt op traditionele muziekinstrumenten en gezongen en gedanst wordt. Ook het noorden van Limpopo waar eveneens verschillende kunstenaars wonen, biedt verschillende mogelijkheden voor dagtochten zoals een bezoek aan een groep vrouwen die traditionele verhalen vertellen en deze verhalen borduren, Lake Fundudzi, het heilige woud en de theeplantages bij Sibasa

Tours/activiteiten die de lodge aanbiedt zijn:
Elim Arts en Crafts tour
Tour door Venda land
Venda land of legend tour
Lake Fundudzi tour
Dag wandelingen in het Soutpans gebergte
Mountain bike en wielren tochten
Vogel tours
Creative programma’s
Culturele programma’s
Bezoek aan school en gemeenschapsprojecten
Diverse kinderactiviteiten