Mahango Game Reserve

Bekijk foto's

Het Mahango Game Reserve ligt in het zuiden van de Caprivi strook onder het Poppa Falls resort. De C48 loopt door het park heen richting Botswaanse grens.
De C48 snijdt het park als het ware in 2 gedeeltes. Aan de westelijke kant is het meer drogere gedeelte met graslanden. Het oostelijke gedeelte loopt langs de rivier en is meer moerasachtig. U kunt er bomen vinden als acacia, de Zambezi teak en de Kalahari Apple-leaf. Ook staan er verschillende mooie baobab bomen. Het park is in de meeste maanden met een gewone auto te rijden, maar in de regenperiode is een 4WD aan te bevelen. U vindt langs de route twee picknickplaatsen die beide dichtbij de rivier liggen, de Grote Baoab & Kwetche. Dieper in het park loopt nog een 4 x 4 route door de duinen van 29 kilometer die alleen door 4WD voertuigen gereden kan worden. Bij slecht weer raden wij u deze route af. Het meeste wild, zeker in de droge periode, houdt zich op bij de rivierbedding. Kuddes met olifanten, kudu, impala en buffel worden regelmatig gezien terwijl ook leeuwen en wilde honden geregelde bezoekers zijn. Hetgeen u ziet is altijd afhankelijk van tijdstip en plaats. De wildstand in het park wordt jaarlijks beter, vooral in de wintermaanden vanaf april wanneer de Kavango Rivier het water afvoert. Dit heeft niet zo zeer met regenwater te maken als wel met het hele watersysteem. Het systeem reageert meer op waterafvoer van de rivieren uit de omgeving als op regenval. Het water doet er enkele maanden over om van het hooggebergte in Angola, dat als opvangbekken dient van het regenwater, naar de Delta in Botswana uit te waaieren.
Mahango is alleen toegankelijk voor dagjesmensen. U kunt hier terecht tussen zonsopgang en zonsondergang. Bij de ingang betaalt u een entree. Verblijf kunt u vinden rondom Popa Falls.