Malawi is nog niet ontdekt door de grote massa's, maar zeker de moeite waard! In dit land vindt u zowel prachtige nationale parken, maar brengt een bezoek aan het Malawimeer ook een leuke afwisseling in uw reis. 

Regeringsvorm: Republiek
Oppervlakte: 118.484 km²
Inwoners: 19.196.246 (2017) (162 per km² (2017))
Religie: Protestant (55%), Katholiek (20%), Moslim (20%) 
Hoofdstad: Lilongwe
Officiële landstaal: Engels en Chichewa
Klimaat: Tropisch klimaat. In de zomermaanden van Malawi ligt de temperatuur rond de 25 en 30 graden Celsius. In de wintermaanden ligt de temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius. Door in mei, juni, juli en augustus te reizen, vermijdt u hete regenmaanden.  
Munt: Malawische kwacha 
Nationale feestdag: 6 juli

In ongeveer 10 uur vliegt u van Amsterdam naar Lilongwe. Malawi grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Sinds 1964 is het land onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat het land één van de armste landen ter wereld is, staat de bevolking bekend als erg vriendelijk en gastvrij. Zij leven voornamelijk van de veeteelt en visvangst. Deze visvangst vindt voornamelijk plaats in het Malawimeer, dat met een lengte van 560 km en een breedte van 75 km tot één van de grootste meren van Afrika behoort. Het meer heeft een rijke onderwaterwereld met circa 1000 verschillende vissoorten, waardoor het een prachtige bestemming is om te duiken of te snorkelen. 

In Malawi vindt u ook prachtige nationale parken, zoals het Liwonde Nationaal Park en het Majete Nationaal Park. U vindt hier nog niet veel toeristen, maar wild is hier in grote getale aanwezig. U vindt hier de Big 5, hyena's en verschillende soorten antilopen. Daarnaast kunt u door de aanwezigheid van de Shire rivier in Liwonde en Majete Nationaal Park ook grote aantallen krokodillen en nijlpaarden spotten. Vanaf een bootsafari kunt u het wild bezichtigen dat aan de oevers van de rivier staat te drinken. 

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van Malawi. Natuurlijk kunnen we alle reizen op de website aanpassen zodat de reis helemaal aansluit op uw wensen.
In het routeboekje dat u ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt zult u veel over Malawi en diverse interessante plekken kunnen lezen.