Rondreis Malawi - Liwonde, Zomba en Majete

Malawi Liwonde, Zomba en Majete - 8 dagen

Liwonde NP Zomba Plateau Majete Wildlife Reserve Gegidste safari's Big 5
 • Liwonde NP
 • Zomba Plateau
 • Majete Wildlife Reserve
 • Gegidste safari's
 • Big 5
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Er zijn veel mogelijkheden om Malawi te ontdekken. De reis Rondreis Malawi - Liwonde, Zomba en Majete is een reis die u in 8 dagen meeneemt langs hoogtepunten van Malawi. De reis start met een overnachting in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. In Lilongwe vindt u zowel moderne bouw als het levendige authentieke Old Town. Daarna is het tijd om in de auto te stappen, de volgende dagen staan in het teken van de prachtige natuur die Malawi te bieden heeft. De volgende dag reist u naar één van de mooiste natuurparken van Malawi: Liwonde National Park. Hoewel het park maar 580 km2 groot is, is het één van van de meest populaire wildparken. U vindt hier onder andere olifanten, luipaarden en hyena's. Daarnaast is de Shire rivier erg in trek bij nijlpaarden en krokodillen en vindt u hier een grote verscheidenheid aan vogels.

Vervolgens reist u bij deze reis naar het oudste woud van Malawi nabij het Zomba Plateau. Het is een uniek gebied, waar u verschillende soorten vegetatie vindt. Het Plateau bevindt zich op 1800 meter hoogte en is zowel per auto als te voet bereikbaar. Het uitzicht vanaf het Plateau is adembenemend, u kijkt uit op de verschillende watervallen en meren die zich rondom de berg bevinden. Tijdens een safari kunt u genieten van het prachtige park. De reis vervolgt zich naar het Majete Wildlife Reserve. Het succesverhaal van het herstel en bescherming van bedreigde diersoorten maken Majete Wildlife Reserve één van de meest populaire parken in Malawi. In 2003 is er gestart met het herintroduceren van veertien verschillende diersoorten in het park, wat Majete het eerste reservaat maakte in Malawi waar de Big Five gespot kon worden.

Er zijn veel mogelijkheden om Malawi te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Lilongwe

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.


  Vertoon meer
 • Lilongwe

  Aankomst en pick-up door de gids. Nadat u bent opgehaald, rijdt u naar Mitengo House. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Malawi heeft u tijd om Lilongwe te gaan ontdekken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Mitengo House - Lilongwe

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe. De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, ...

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe. De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een plafondventilator en een ruime eigen badkamer. Met een fulltime generator op set bent u het hele jaar door verzekerd van elektriciteit. Mitengo House heeft in elke kamer wifi, u krijgt hiervoor een gratis internetvoucher bij het inchecken. Er is een restaurant, een bar en een lounge. Elke ochtend is er een continentaal ontbijt. 

  Mitengo House ligt op 3.5 km van de World War I & II Memorial Tower, op 5 km van de National Herbarium & Botanic Gardens of Malawi, op 5 km van het bosreservaat Lingadzi Namilomba en op 8 km afstand van Lilongwe City Mall. Het biedt een pendeldienst van/naar de luchthaven aan tegen betaling.

  Vertoon meer
 • Lilongwe naar Liwonde National Park

  U zet uw reis voort richting één van de mooiste parken van Malawi: Liwonde National Park. Liwonde National Park is hét park in Malawi met een grootse verscheidenheid aan wilde dieren en vogels door zijn ligging langs de Shire Rivier. De Shire Rivier is de levensader van Liwonde en stroomt krachtig het hele jaar door het park. De verschillende ecosystemen bestaan uit savannes, bossen, lagunes en de rivier.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   2 safari-activiteiten per dag

  • Bijzonderheden

   incl. entree Liwonde

  Mvuu Camp - Liwonde National Park

  Mvuu Camp kijkt uit over een breed stuk van de rivier Shire, met een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen en de prachtige vogels van het Liwonde National Park. Diners worden soms gehouden onder de s ...
  Mvuu Camp kijkt uit over een breed stuk van de rivier Shire, met een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen en de prachtige vogels van het Liwonde National Park. Diners worden soms gehouden onder de sterren in een speciaal geconstrueerde boma (omheining). Enkele activiteiten dat Mvuu Camp aanbiedt zijn boottochten op de rivier de Shire en de game drives op verschillende momenten van de dag. Als u nieuwsgierig bent naar de verborgen plekjes van Liwonde National Park is een wandeling in de natuur of een fietstocht mogelijk.
  Vertoon meer

  Liwonde Nationaal Park

  Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuide ...

  Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire rivier, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi. Liwonde NP ligt op ruim 4 uur rijden van Lilongwe de weg ernaar toe voert door een prachtig heuvelachtig landschap afgewisseld met open vlaktes en baobab bomen, akkervelden en vele kerkjes. De verschillende ecosystemen bestaan uit savannes, bossen, lagunes en de rivier. De palm- en baobab bomen staan hier naast elkaar te wuiven in de wind terwijl het wildleven er omheen dartelt. De dikke baobabs staan soms wel honderden jaren overeind. 

  Wildlife
  De heuvels in Liwonde National Park zijn het favoriete leefgebied van de klipspringers. Zelfs het aantal zwarte neushoorns neemt toe. Regelmatig worden luipaarden, hyena´s en leeuwen gespot. Het park is een kraamkamer voor olifanten en antilopen die later in andere parken in Malawi en daarbuiten kunnen worden uitgezet. In de Mopane bossen leven verschillende antilopen soorten zoals, roan, hartebeest, duiker en kudu. Door de aanwezigheid van het permanente water in de Shire rivier leeft in Liwonde National Park een gevarieerd aantal vogels. Zo worden regelmatig de Pel's Fishing owls, palmnut vultures, ospreys en Lilians love birds gespot. In de struiken langs de waterkant bouwen de wevervogels hun nesten.

  Activiteiten
  Naast game drives en wandelsafari's maakt u op de Shire rivier onvergetelijke bootsafari's tussen de nijlpaarden, krokodillen en andere wilde dieren.  Vertoon meer
 • Liwonde National Park naar Zomba Plateau

  Het Zomba Plateau is een berg met als hoogste punt 2087 meter. In en om de berg bevinden zich allerlei kleine meertjes en watervallen. De variëteit op het plateau loopt uiteen van inheemse bossen, tot pijnboombossen, bergwouden tot miombobossen. De uitzichten zijn adembenemend en werden tijdens de koloniale tijd als de mooiste van het Britse koninkrijk gezien. U kunt het Zomba Plateau per auto, te voet of zelfs te paard gaan verkennen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   Plateau Tour

  Sunbird Ku Chawe Hotel - Zomba Plateau

  Sunbird Ku Chawe ligt hoog boven Zomba, de historische oude koloniale hoofdstad van Malawi, aangeduid als 'een eiland in de lucht'. Het ligt comfortabel op de rand van het Zomba-plateau. Het deelt ...

  Sunbird Ku Chawe ligt hoog boven Zomba, de historische oude koloniale hoofdstad van Malawi, aangeduid als 'een eiland in de lucht'. Het ligt comfortabel op de rand van het Zomba-plateau. Het deelt zijn opvattingen over Afrika met een uniek hoog tropisch microklimaat en een enorme biodiversiteit van vogels en dieren. Zomba Mountain stijgt naar bijna 2000 meter en heeft enkele van de meest adembenemende uitzichten van Afrika, waaronder die van Mulanje Mountain.

  Geniet van een uitstekende keuken op het zonnige terras of in de elegante eetzaal. Met een scala aan verse kruiden, groenten en berg bessen bij de hand, maaltijden in Sunbird Ku Chawe zijn een lust voor het oog en een genoegen in de mond. In het weekend rijden de gasten vanuit heel Malawi naar de beroemde bergrestaurants van het hotel.

  Bezoek de prachtige uitzichten op het plateau op beroemde plekken zoals William's Falls of de Queens View, met een indrukwekkend uitzicht op de zuidelijke regio van Malawi. In de buurt van Zomba is het Liwonde National Park met veel olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Een uur rijden naar het zuiden van Lake Malawi biedt vele mogelijkheden voor combinaties van meren, dieren in het wild en bergvakanties.

  Vertoon meer

  Zomba Plateau

  Het Zomba Plateau is 130 km2 en de hoogste piek ligt op 2087 m. Het plateau torent ver boven de Shire vallei uit.  Het plateau is goed bereikpaar ...

  Het Zomba Plateau is 130 km2 en de hoogste piek ligt op 2087 m. Het plateau torent ver boven de Shire vallei uit.  Het plateau is goed bereikpaar per asfaltweg vanuit Zomba stad, de vroegere hoofdstad van Malawi. Bovenop het plateau hebt u een prachtig uitzicht welke tot aan Lake Malawi kan reiken (bij helder weer). De belangrijkste redenen voor een bezoek aan Zomba Plateau is de prachtige natuur, het vogelleven en uiteraard het indrukwekkende uitzicht. Zomba is een fantastische plek om te wandelen en om paard te rijden! U komt niet vaak andere wandelaars tegen. Het is daarom aan te raden een gids te huren. Bovendien weet de gids u uiteraard naar mooiere plekken te leiden dan u zelf had kunnen vinden.

  Activiteiten
  Van het Ku Chawe Inn leiden verschillende wandelroutes verder het plateau op. Zo kunt u onder meer verschillende watervallen zien. De variëteit op het plateau loopt uiteen van inheemse bossen, tot pijnboom bossen, bergwouden tot miombo bossen. Hierna komt u bij de Mandala Falls. Ooit was deze waterval zeer indrukwekkend. Een uurtje verderop ziet u de Williams Falls. Hier stort meer water naar beneden omdat hij wat hoger is dan de Mandala Waterval. Niet ver van de watervallen hebt u een paar fascinerende uitkijkpunten over de valleien onder u. Zo is er Queen's View, vernoemd naar koningin Elizabeth van Groot Brittannië.  En Emperor's View, als herinnering aan het bezoek van keizer Haile Selassie van Ethiopië in 1964. Ook vindt u in dit gebied Chingwe's Hole, een volgens velen bodemloos gat in de grond. Het is een beetje overwoekerd en op het oog niet zo indrukwekkend. Maar als u alle verhalen en legendes hoort die rond gaan over het bodemloze gat, maakt het allemaal opeens een stuk meer indruk.
  Vertoon meer
 • Zomba Plateau naar Majete Wildlife Reserve

  De reis gaat verder naar Majete Wildlife Reserve in het zuidwesten van Malawi. Majete Wildlife Reserve was het eerste park in Malawi met de 'Big 5'. Hier zijn zowel jeepsafari's als boot safari's. Hier kunt u genieten van meerdere wildlife safari's in het park.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   2 safari-activiteiten per dag

  • Bijzonderheden

   incl. entree Majete

  Sunbird Thawale Lodge - Chikwawa

  Sunbird Thawale Lodge ligt in de lagere Shire-vallei in het zuidwesten van Malawi, op ongeveer 70 km van Blantyre's Chileka International Airport. Het heeft vier chalets met twee tenten, twee chale ...

  Sunbird Thawale Lodge ligt in de lagere Shire-vallei in het zuidwesten van Malawi, op ongeveer 70 km van Blantyre's Chileka International Airport. Het heeft vier chalets met twee tenten, twee chalets met dubbele tenten en een familiechalet. Alle accommodaties hebben een eigen badkamer en veranda uitzicht op een waterplek. Het luxueuzere chalet heeft een badkamer in de open lucht tussen de rotsen, voorzien van een douche, een bad en uitzicht op het verlichte waterplek. De chalets liggen verspreid om bezoekers privacy en een individuele bush-beleving aan te bieden. Een gemeenschappelijke lapa (traditionele lounge) en keuken zijn beschikbaar waar u kunt genieten van lokale als internationale gerechten.

  Vertoon meer

  Majete Nationaal Park

  Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat do ...

  Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat doorkruist wordt door de Shire rivier. Majete was ooit toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan wilde dieren, maar in de jaren ‘90 van de vorige eeuw was een groot gedeelte van de diersoorten nagenoeg uitgestorven. De overgebleven diersoorten waren zo klein in aantal dat ze in hun voortbestaan werden bedreigd. Onvoldoende middelen voor natuurbescherming, stroperij, illegale landbouw en houtkap bedreigden het voortbestaan van Majete. 

  Wildlife
  De grootschalige herintroductie van wilde dieren begon in 2003. In maart 2012 waren reeds 2.554 dieren van 13 verschillende diersoorten teruggebracht in het park. Onder andere olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra’s, Lichtenstein’s hartebeesten en elanden. In augustus 2012 zijn leeuwen overgebracht vanuit Zuid-Afrika. Hierdoor is Majete Wildlife Reserve nu de enige Big5 bestemming van Malawi. Dit betekent dat de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn, en buffels allemaal te zien zijn in het park. Majete wordt dan ook geroemd om het herstel van wildleven en gezien als het beste succesverhaal van African Parcs.   

  Activiteiten
  U kunt met een gids een safari maken door het park. De gids vertelt u over de planten en dieren die u onderweg tegen komt. Verder zijn er mogelijkheden van boot safari's en wandelsafari's.


  Vertoon meer
 • Majete Wildlife Reserve naar Blantyre

  Vandaag is uw terugvlucht. Uw gids rijdt u naar Blantyre International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

  Vlucht Blantyre - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reiseriode 2021 Indicatieprijs per persoon
Op basis van twee personen samen reizend: € 2.525,00

Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 260,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Meet and greet op het vliegveld bij aankomst
✓ Transfer tussen alle accommodaties
✓ 4 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner
✓ 2 nachten inclusief ontbijt en diner
✓ 1 nacht inclusief ontbijt
✓ Entreekosten  voor Liwonde National Park en Majete Wildlife Reserve

    De volgende activiteiten:
✓ 2 safari-activiteiten in Liwonde National Park per dag (keuze uit game drive/bootsafari)
✓ Plateau Tour bij het Zomba Plateau
✓ 2 safari-activiteiten per dag in Majete Wildlife Reserve (keuze uit game drive/wandelsafari/ bootsafari)

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visa ($75 per persoon in 2020)
- Reis- en annuleringsverzekering

Kijk hier ook eens naar

(Groeps)reis Zambia - Lower Zambezi en South Luangwa

Ontdek het prachtige Lower Zambezi en South Luangwa in Zambia.

 • South Luangwa NP
 • Lower Zambezi NP
 • Big 5
 • Gegidste safari's
 • Gids / Privéchauffeur
 • 11 dagen
 • Vanaf € 3145