Malawi Liwonde, Zomba en Majete - 8 dagen

Bezoek tijdens deze rondreis 3 nationale parken in het zuiden van Malawi.


Bezoek tijdens deze rondreis 3 nationale parken in het zuiden van Malawi.

Prijzen

Periode 2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
2 personen € 2.615,00
single toeslag € 260,00


Dag tot dag beschrijving

De reis Malawi Liwonde, Zomba en Majete is een reis die u mee neemt langs hoogtepunten van Malawi. De reis start met een overnachting in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. In Lilongwe vindt u zowel moderne bouw als het levendige authentieke Old Town. Daarna is het tijd om in de auto te stappen, de volgende dagen staan in het teken van de prachtige natuur die Malawi te bieden heeft.

De volgende dag reist u naar één van de mooiste natuurparken van Malawi, Liwonde Nationaal Park voor 2 nachten. Hoewel het park maar 580 km2 groot is, is het één van van de meest populaire wildparken. U vindt hier onder andere olifanten, luipaarden en hyena's. Daarnaast is de Shire rivier erg in trek bij nijlpaarden en krokodillen en vindt u hier een grote verscheidenheid aan vogels.
Vervolgens reist u bij deze reis naar het oudste woud van Malawi nabij het Zomba Plateau. Het is een uniek gebied, waar u verschillende soorten vegetatie vindt. Het Plateau bevindt zich op 1800 meter hoogte en is zowel per auto als te voet bereikbaar. Het uitzicht vanaf het Plateau is adembenemend, u kijkt uit op de verschillende watervallen en meren die zich rondom de berg bevinden.

De reis vervolgt zich naar het Majete Wildlife Reserve. Het succesverhaal van het herstel en bescherming van bedreigde diersoorten maken Majete Wildlife Reserve één van de meest populaire parken in Malawi. In 2003 is er gestart met het herintroduceren van veertien verschillende diersoorten in het park, wat Majete het eerste reservaat maakte in Malawi waar de Big Five gespot kon worden. Tijdens een safari kunt u genieten van het prachtige park.
Er zijn veel mogelijkheden om Malawi te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Afbeelding van Lilongwe International Airport Malawi ShAMPK Aankomst en pick up door de gids.

+Dag 1: Mitengo House - Lilongwe afstand 30 km

Mitengo House Lilongwe

Afbeelding van Default Nadat u bent opgehaald, rijdt u naar Mitengo House. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Malawi heeft u tijd om Lilongwe te gaan ontdekken.
Accommodatie: Mitengo House
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 2 & 3: Mvuu Camp, Liwonde NP afstand 275 km

Mvuu Camp, Liwonde NP

Afbeelding van Mvuu Lodge Liwonde Malawi 2 U zet uw reis voort richting één van de mooiste parken van Malawi: Liwonde National Park. Hier verblijft u in het camp van de Mvuu lodge. Liwonde National Park is hét park in Malawi met een grootste verscheidenheid aan wilde dieren en vogels door zijn ligging langs de Shire rivier.
Accommodatie: Mvuu Camp, Tented camp.
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner

+Dag 4 & 5: Sunbird Ku Chawe Hotel afstand 100 km

Sunbird Ku Chawe Hotel

Afbeelding van Sunbird Ku Chawe Zomba Plateau Malawi 4 Het Zomba Plateau is een berg met als hoogste punt 1800 meter. In en om de berg bevinden zich allerlei kleine meertjes en watervallen. De uitzichten zijn adembenemend en werden tijdens de koloniale tijd als de mooiste van het Britse koninkrijk gezien. U kunt het Zomba Plateau per auto, te voet of zelfs te paard gaan verkennen.
Accommodatie: Sunbird Ku Chawe inn
Maaltijden: Ontbijt en diner

+Dag 6 & 7: Sunbird Thawale Lodge afstand 140 km

Sunbird Thawale Lodge

Afbeelding van Sunbird Thawale Lodge Malawi De reis gaat verder naar Majete National Park in het zuidwesten van Malawi. Majete National Park was het eerste park in Malawi met de 'Big 5'. Hier kunt u genieten van meerdere wildlife safari's in het park.
Accommodatie: Sunbird Thawale Lodge
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner

+Dag 8: Vertrek Blantyre Airport afstand 80 km

Vertrek Blantyre Chileka International Airport - Malawi

Afbeelding van Blantyre Airport Hoofdafbeelding Vandaag is uw terugvlucht. Uw gids rijdt u naar Blantyre International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet & greet op het vliegveld bij aankomst
Transfer tussen alle accommodaties
7 nachten verblijf in Malawi, 7x ontbijt, 4x lunch en 6x diner
Nationaal park fees voor Liwonde & Majete

Exclusief: 
Intercontinentale vlucht
Visa ($75 per persoon in 2020)
activiteiten bij safari bij Mvuu Camp in Liwonde NP
activiteiten bij safari bij Sunbird Thawale Lodge in Majete NP