Malawi Zuidelijke Highlights

Zomba Plateau Liwonde NP Malawimeer Gegidste safari's Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

De reis Malawi Zuidelijke Highlights is een reis die u mee neemt langs hoogtepunten van Malawi: het oudste woud van Malawi nabij het Zomba Plateau, één van de mooiste natuurparken van Malawi, Liwonde National Park en het Malawimeer! Tijdens deze reis krijgt u de kans om kennis te maken met enige cultuur maar vooral natuur in Malawi en uw dagen zo actief in te vullen als u zelf wenst.

Er zijn veel mogelijkheden om Malawi te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Lilongwe

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.


  Vertoon meer
 • Lilongwe

  Aankomst en pick-up door de gids. Nadat u bent opgehaald rijdt u naar het Mitengo House. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Malawi, heeft u tijd om Lilongwe te gaan ontdekken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Mitengo House - Lilongwe

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe. De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, ...

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe. De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een plafondventilator en een ruime eigen badkamer. Met een fulltime generator op set bent u het hele jaar door verzekerd van elektriciteit. Mitengo House heeft in elke kamer wifi, u krijgt hiervoor een gratis internetvoucher bij het inchecken. Er is een restaurant, een bar en een lounge. Elke ochtend is er een continentaal ontbijt. 

  Mitengo House ligt op 3.5 km van de World War I & II Memorial Tower, op 5 km van de National Herbarium & Botanic Gardens of Malawi, op 5 km van het bosreservaat Lingadzi Namilomba en op 8 km afstand van Lilongwe City Mall. Het biedt een pendeldienst van/naar de luchthaven aan tegen betaling.

  Vertoon meer
 • Lilongwe naar Zomba Plateau

  Het Zomba Plateau is een berg met als hoogste punt rond de 1800 meter. In en om de berg bevinden zich allerlei kleine meertjes en watervallen. De uitzichten zijn adembenemend en werden tijdens de koloniale tijd als de mooiste van het Britse koninkrijk gezien. U kunt het Zomba Plateau per auto, te voet of zelfs te paard gaan verkennen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   Plateau Tour

  Sunbird Ku Chawe Hotel - Zomba Plateau

  Sunbird Ku Chawe ligt hoog boven Zomba, de historische oude koloniale hoofdstad van Malawi, aangeduid als 'een eiland in de lucht'. Het ligt comfortabel op de rand van het Zomba-plateau. Het deelt ...

  Sunbird Ku Chawe ligt hoog boven Zomba, de historische oude koloniale hoofdstad van Malawi, aangeduid als 'een eiland in de lucht'. Het ligt comfortabel op de rand van het Zomba-plateau. Het deelt zijn opvattingen over Afrika met een uniek hoog tropisch microklimaat en een enorme biodiversiteit van vogels en dieren. Zomba Mountain stijgt naar bijna 2000 meter en heeft enkele van de meest adembenemende uitzichten van Afrika, waaronder die van Mulanje Mountain.

  Geniet van een uitstekende keuken op het zonnige terras of in de elegante eetzaal. Met een scala aan verse kruiden, groenten en berg bessen bij de hand, maaltijden in Sunbird Ku Chawe zijn een lust voor het oog en een genoegen in de mond. In het weekend rijden de gasten vanuit heel Malawi naar de beroemde bergrestaurants van het hotel.

  Bezoek de prachtige uitzichten op het plateau op beroemde plekken zoals William's Falls of de Queens View, met een indrukwekkend uitzicht op de zuidelijke regio van Malawi. In de buurt van Zomba is het Liwonde National Park met veel olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Een uur rijden naar het zuiden van Lake Malawi biedt vele mogelijkheden voor combinaties van meren, dieren in het wild en bergvakanties.

  Vertoon meer

  Zomba Plateau

  De hooglanden van het Zomba Plateau zijn een fantastische plek om te hiken. Het plateau ligt vlakbij Zomba, de vroegere hoofdstad van Malawi. Van ...

  De hooglanden van het Zomba Plateau zijn een fantastische plek om te hiken. Het plateau ligt vlakbij Zomba, de vroegere hoofdstad van Malawi. Van het Ku Chawe Inn leiden verschillende wandelroutes verder het plateau op. Zo kunt u onder meer watervallen gaan kijken. Op een paar kilometer vindt u de eerste al: de Mandala Falls. Ooit was deze waterval zeer indrukwekkend. Zijn grootste charme is sinds 1999 echter letterlijk ingedamd. Met de uitbreiding van de Mlunguni dam is de watertoevoer verminderd. Een uurtje verderop komt u echter opnieuw een waterval tegen: de Williams Falls. Hier stort meer water naar beneden. Wel is hij wat hoger dan de Mandala waterval.

  Niet ver van de watervallen hebt u een paar fascinerende uitkijkpunten over de valleien onder u. Zo is er Queen's View, vernoemd naar koning Elizabeth van Groot Brittannië, die in 1957 op bezoek was. En Emperor's View, als herinnering aan het bezoek van keizer Haile Selassie van Ethiopië in 1964. Ook vindt u in dit gebied Chingwe's Hole, een volgens velen bodemloos gat in de grond. Het is een beetje overwoekerd en op het oog niet zo indrukwekkend. Maar als u alle verhalen en legendes hoort die rond gaan over het bodemloze gat, maakt het allemaal opeens een stuk meer indruk.

  Hoe ideaal het gebied ook is voor wandelaars, het is allemaal wel erg alleen. U komt niet vaak andere wandelaars tegen. Het is daarom aan te raden een gids te huren. U weet dan precies waar u wel en niet kunt komen. Bovendien weet de gids u uiteraard naar mooiere plekken te leiden dan u zelf had kunnen vinden.

  Vertoon meer
 • Zomba Plateau naar Liwonde National Park

  U zet uw reis voort richting één van de mooiste parken van Malawi: Liwonde National Park. Hier verblijft u in het camp van de Mvuu Lodge. Liwonde NP is hét park in Malawi met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren en vogels door zijn ligging langs de Shire rivier.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   game drive
   bootsafari

  Mvuu Camp - Liwonde National Park

  Mvuu Camp kijkt uit over een breed stuk van de rivier Shire, met een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen en de prachtige vogels van het Liwonde National Park. Diners worden soms gehouden onder de s ...
  Mvuu Camp kijkt uit over een breed stuk van de rivier Shire, met een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen en de prachtige vogels van het Liwonde National Park. Diners worden soms gehouden onder de sterren in een speciaal geconstrueerde boma (omheining). Enkele activiteiten dat Mvuu Camp aanbiedt zijn boottochten op de rivier de Shire en de game drives op verschillende momenten van de dag. Als u nieuwsgierig bent naar de verborgen plekjes van Liwonde National Park is een wandeling in de natuur of een fietstocht mogelijk.
  Vertoon meer

  Liwonde Nationaal Park

  In Malawi zijn safaritoeristen nog schaars, wilde dieren zijn er daarentegen in grote getale te vinden. Het relatief kleine ...

  In Malawi zijn safaritoeristen nog schaars, wilde dieren zijn er daarentegen in grote getale te vinden. Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire rivier, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi. Naast game drives en wandelsafari's maakt u op de Shire rivier onvergetelijke bootsafari's tussen de nijlpaarden, krokodillen en andere wilde dieren die in de rivier komen drinken. Wilde dieren spotten, waaronder de Big 5, aan de oevers van de rivier levert mooie plaatjes op.

  Wildlife
  Liwonde National Park is waarschijnlijk het meest bezochte wildreservaat van Malawi. De 550 vierkante kilometer aan natuurgebied beslaat verschillende landschappen en herbergt allerlei wilde dieren. De heuvels in Liwonde National Park zijn het favoriete leefgebied van de klipspringers. Zelfs het aantal zwarte neushoorns neemt toe. Regelmatig worden luipaarden, hyena´s en leeuwen gespot. Het park is een kraamkamer voor olifanten en antilopen die later in andere parken in Malawi en daarbuiten kunnen worden uitgezet. In de Mopane bossen leven verschillende antilopen soorten zoals, roan, hartebeest, duiker en kudu. De dikke baobabs staan soms wel honderden jaren overeind, maar de dunne boompjes moeten het begeven als de meest kolossale bewoners van het park voorbij denderen. In Liwonde huist één van de grootste populaties olifanten van Malawi.

  Duizenden nijlpaarden en krokodillen vertoeven in de Shire rivier die in het westen van het park ligt. De Shire rivier leent zich uitstekend voor een bootsafari. Terwijl u door het water glijdt‚ kunt u genieten van de vele vogelsoorten die zich bij het water verschansen. Door de aanwezigheid van het permanente water in de Shire rivier leeft in Liwonde National Park een gevarieerd aantal vogels. Zo worden regelmatig de Pel's Fishing owls, palmnut vultures, ospreys en Lilians love birds gespot. In de struiken langs de waterkant bouwen de wevervogels hun nesten. Hoog boven het water bouwen Afrikaanse visarenden hun nest. Hun kenmerkende roep klinkt regelmatig over de rivier.

  Vertoon meer
 • Liwonde National Park naar Domwe Island

  Na het ontbijt reist u per auto naar Cape Maclear. Vanaf hier vaart u per boot of kajak (de keuze is aan u) naar de ecolodge op Domwe Island. Dit is het grootste onbewoonde eiland dat toegankelijk is voor duurzaam toerisme. Wandelen, snorkelen en kajakken behoren tot de mogelijkheden. In Cape Maclear kunt u boodschappen doen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  Domwe Island Adventure Camp - Domwe Island

  Domwe Island Adventure Camp is voorzien van alleen basisbehoeften en toch is het exclusief. Het kamp is gebouwd van duurzame materialen en ligt aan het strand aan de westkant van het eiland. Op Dom ...

  Domwe Island Adventure Camp is voorzien van alleen basisbehoeften en toch is het exclusief. Het kamp is gebouwd van duurzame materialen en ligt aan het strand aan de westkant van het eiland. Op Domwe Island Adventure Camp kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken. Het inslaan van eten en drinken kan in Cape Maclear. Het doel van het aanleggen van het kamp op Domwe Island was om het toegankelijk te maken voor duurzaam toerisme en zo weinig mogelijk impact te hebben op de natuur. Daarom is er geen elektriciteit beschikbaar. Bij de receptie kunt u snorkelspullen en kano's huren. 

  Vertoon meer

  Lake Malawi Nationaal Park

  Het is een van de grootste meren ter wereld: Lake Malawi. V ...

  Het is een van de grootste meren ter wereld: Lake Malawi. Verborgen tussen de heuvels van het gelijknamige land kent het meer een rijk waterleven. De honderden vissersbootjes verraden dit. Lake Malawi is het zuidelijkste meer van de Grote Afrikaanse Riftvallei, waar de drie grote meren van Afrika miljoenen jaren geleden werden gevormd. Lake Tanganyika en Lake Victoria zijn groter dan Lake Malawi, maar het meer is een flinke 560 kilometer lang en op sommige plekken 75 kilometer breed. Mozambique, Tanzania en Malawi grenzen aan het meer. Overdag doen het witte strand, het blauwe water en een paar verdwaalde palmbomen denken aan een eiland in de Stille Oceaan. 's Nachts schittert de Afrikaanse sterrenhemel boven het rimpelloze water van Lake Malawi. De weerspiegeling van de sterren in het water wordt aangevuld met duizenden lichtjes van de vissers, die met rieten fakkels vissen naar hun boot lokken. De tijd heeft Lake Malawi overgeslagen.

  Lake Malawi is het achtste grootste meer ter wereld. Slechts twee meren in Afrika zijn groter. Geen meer of rivier ter wereld is zo vol van leven als Lake Malawi: meer dan zeshonderd verschillende vissoorten leven in het diepe water. Veel van die vissoorten zijn populair bij aquariumhouders. De kleine, kleurrijke vissen zijn schitterend. Ontdekkingsreiziger David Livingstone was de eerste Europeaan die de glinstering van de zon op het water van Lake Malawi zag. Livingstone vroeg zijn gidsen en dragers hoe zij het meer noemden. Ze antwoorden: Nyassa. Livingstone gaf het meer vervolgens de naam Lake Nyassa, niet wetende dat zijn dragers het meer ook voor het eerst zagen. Nyassa betekent slechts 'meer' in hun taal. Desalniettemin zou Lake Malawi tot 1964 bekend staan als Lake Nyassa, oftewel Meer Meer.

  Lake Malawi voorziet duizenden mensen van voedsel en ligt goed verborgen tussen de droge heuvels. Het leven van de boeren uit de omgeving draait niet om minuten, uren en dagen. Ze volgen het ritme van de natuur, de regentijd, de oogsten en de loop van de rivier. De vissers zitten overdag in de schaduw langs het meer, waar ze ontspannen hun netten repareren. Vrouwen werken op het land, op hun rug dragen ze baby's met zich mee. Gewikkeld in de chilenge, de kleurrijke traditionele doek uit Malawi, kijken de kinderen over de schouder van hun moeder mee. Aan het eind van de warme dag, eet de hele familie een warme maaltijd van rijst, maïs en de lokale vis. Daarna vertrekken de mannen in hun zelfgemaakte kano's, het meer op. Met fakkels lokken ze de vissen naar hun netten.

  Op Likoma, het eilandje in het midden van het meer, bloeien jacaranda's. Op de kinderkopjes klinken de rennende voeten van kinderen, onder een boom spelen mannen het onbegrijpelijke Bao, een soort bordspel. Boven het Malawimeer stijgen de rookwolken van de veerboot op, die twee keer per week langs Likoma stoomt. Kleine bootjes zijn onderweg naar het schip, om gasten te verwelkomen en goederen te verhandelen. Lake Malawi is als een kloppend hart, die de omgeving in leven houdt. Door de vissers van een dagelijkse vangst te voorzien. Door het land van de boeren vruchtbaar te houden. Handelaren brengen goederen van oever naar oever. Tegelijkertijd vertelt het meer een ieder die haar aanschouwt dat haast, drukte en stress zinloos zijn. Al miljoenen jaren ligt Lake Malawi als een toonbeeld van rust verankerd in Afrika.

  Vertoon meer
 • Domwe Island naar Lilongwe Airport

  Vandaag is uw terugvlucht. Uw gids rijdt u naar Lilongwe International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

  Domwe Island naar Lilongwe Airport

  ...
  Vertoon meer

  Vlucht Lilongwe - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2020 Indicatieprijs per persoon
Op basis van twee personen samen reizend € 1.995,00

! Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 260,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreide reisbeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ Meet and greet bij aankomst
✓ 4 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner
✓ 2 nachten inclusief ontbijt en diner
✓ 1 nacht inclusief ontbijt
✓ Lokaal gedestilleerde dranken bij Blue Zebra Island Lodge
✓ Transfer tussen alle accommodaties
✓ Boottransfer naar Domwe Island
✓ Entreekosten voor Liwonde National Park
✓ De volgende activiteiten:
    - 2 safari-activiteiten per dag in Liwonde (game drive/bootsafari)
    - Plateau Tour bij het Zomba Plateau

Exclusief: 

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden  
- Visum ($75 per persoon in 2020)
- Kayak en snorkeluitrusting (is tegen betaling te huur bij Domwe Island aan Lake Malawi)
- Reis- en annuleringsverzekering