Malawi Zuidelijke Highlights

Malawi Zuidelijke Highlights - 8 dagen

Zomba Plateau Liwonde NP Malawimeer Gegidste safari's Privéchauffeur
 • Zomba Plateau
 • Liwonde NP
 • Malawimeer
 • Gegidste safari's
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

De 8-daagse reis Malawi Zuidelijke Highlights is een reis die u mee neemt langs hoogtepunten van Malawi: het oudste woud van Malawi nabij het Zomba Plateau, één van de mooiste natuurparken van Malawi, Liwonde National Park en het Malawimeer! Tijdens deze reis krijgt u de kans om kennis te maken met enige cultuur maar vooral natuur in Malawi en uw dagen zo actief in te vullen als u zelf wenst.

Er zijn veel mogelijkheden om Malawi te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Lilongwe

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Lilongwe. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.


  Vertoon meer
 • Lilongwe

  Aankomst en pick-up door de gids. Nadat u bent opgehaald rijdt u naar het Mitengo House. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Malawi, heeft u tijd om Lilongwe te gaan ontdekken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Mitengo House - Lilongwe

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe. De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, ...

  Mitengo House is een nieuwe moderne eigentijdse lodge met negen kamers in een goed aanbevolen woonwijk van Lilongwe. De lodge heeft een mooie tuin en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een plafondventilator en een ruime eigen badkamer. Met een fulltime generator op set bent u het hele jaar door verzekerd van elektriciteit. Mitengo House heeft in elke kamer wifi, u krijgt hiervoor een gratis internetvoucher bij het inchecken. Er is een restaurant, een bar en een lounge. Elke ochtend is er een continentaal ontbijt. 

  Mitengo House ligt op 3.5 km van de World War I & II Memorial Tower, op 5 km van de National Herbarium & Botanic Gardens of Malawi, op 5 km van het bosreservaat Lingadzi Namilomba en op 8 km afstand van Lilongwe City Mall. Het biedt een pendeldienst van/naar de luchthaven aan tegen betaling.

  Vertoon meer
 • Lilongwe naar Zomba Plateau

  Het Zomba Plateau is een berg met als hoogste punt rond de 1800 meter. In en om de berg bevinden zich allerlei kleine meertjes en watervallen. De uitzichten zijn adembenemend en werden tijdens de koloniale tijd als de mooiste van het Britse koninkrijk gezien. U kunt het Zomba Plateau per auto, te voet of zelfs te paard gaan verkennen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   Plateau Tour

  Sunbird Ku Chawe Hotel - Zomba Plateau

  Sunbird Ku Chawe ligt hoog boven Zomba, de historische oude koloniale hoofdstad van Malawi, aangeduid als 'een eiland in de lucht'. Het ligt comfortabel op de rand van het Zomba-plateau. Het deelt ...

  Sunbird Ku Chawe ligt hoog boven Zomba, de historische oude koloniale hoofdstad van Malawi, aangeduid als 'een eiland in de lucht'. Het ligt comfortabel op de rand van het Zomba-plateau. Het deelt zijn opvattingen over Afrika met een uniek hoog tropisch microklimaat en een enorme biodiversiteit van vogels en dieren. Zomba Mountain stijgt naar bijna 2000 meter en heeft enkele van de meest adembenemende uitzichten van Afrika, waaronder die van Mulanje Mountain.

  Geniet van een uitstekende keuken op het zonnige terras of in de elegante eetzaal. Met een scala aan verse kruiden, groenten en berg bessen bij de hand, maaltijden in Sunbird Ku Chawe zijn een lust voor het oog en een genoegen in de mond. In het weekend rijden de gasten vanuit heel Malawi naar de beroemde bergrestaurants van het hotel.

  Bezoek de prachtige uitzichten op het plateau op beroemde plekken zoals William's Falls of de Queens View, met een indrukwekkend uitzicht op de zuidelijke regio van Malawi. In de buurt van Zomba is het Liwonde National Park met veel olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Een uur rijden naar het zuiden van Lake Malawi biedt vele mogelijkheden voor combinaties van meren, dieren in het wild en bergvakanties.

  Vertoon meer

  Zomba Plateau

  Het Zomba Plateau is 130 km2 en de hoogste piek ligt op 2087 m. Het plateau torent ver boven de Shire vallei uit.  Het plateau is goed bereikpaar ...

  Het Zomba Plateau is 130 km2 en de hoogste piek ligt op 2087 m. Het plateau torent ver boven de Shire vallei uit.  Het plateau is goed bereikpaar per asfaltweg vanuit Zomba stad, de vroegere hoofdstad van Malawi. Bovenop het plateau hebt u een prachtig uitzicht welke tot aan Lake Malawi kan reiken (bij helder weer). De belangrijkste redenen voor een bezoek aan Zomba Plateau is de prachtige natuur, het vogelleven en uiteraard het indrukwekkende uitzicht. Zomba is een fantastische plek om te wandelen en om paard te rijden! U komt niet vaak andere wandelaars tegen. Het is daarom aan te raden een gids te huren. Bovendien weet de gids u uiteraard naar mooiere plekken te leiden dan u zelf had kunnen vinden.

  Activiteiten
  Van het Ku Chawe Inn leiden verschillende wandelroutes verder het plateau op. Zo kunt u onder meer verschillende watervallen zien. De variëteit op het plateau loopt uiteen van inheemse bossen, tot pijnboom bossen, bergwouden tot miombo bossen. Hierna komt u bij de Mandala Falls. Ooit was deze waterval zeer indrukwekkend. Een uurtje verderop ziet u de Williams Falls. Hier stort meer water naar beneden omdat hij wat hoger is dan de Mandala Waterval. Niet ver van de watervallen hebt u een paar fascinerende uitkijkpunten over de valleien onder u. Zo is er Queen's View, vernoemd naar koningin Elizabeth van Groot Brittannië.  En Emperor's View, als herinnering aan het bezoek van keizer Haile Selassie van Ethiopië in 1964. Ook vindt u in dit gebied Chingwe's Hole, een volgens velen bodemloos gat in de grond. Het is een beetje overwoekerd en op het oog niet zo indrukwekkend. Maar als u alle verhalen en legendes hoort die rond gaan over het bodemloze gat, maakt het allemaal opeens een stuk meer indruk.
  Vertoon meer
 • Zomba Plateau naar Liwonde National Park

  U zet uw reis voort richting één van de mooiste parken van Malawi: Liwonde National Park. Hier verblijft u in het camp van de Mvuu Lodge. Liwonde NP is hét park in Malawi met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren en vogels door zijn ligging langs de Shire rivier.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   game drive
   bootsafari

  Mvuu Camp - Liwonde National Park

  Mvuu Camp kijkt uit over een breed stuk van de rivier Shire, met een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen en de prachtige vogels van het Liwonde National Park. Diners worden soms gehouden onder de s ...
  Mvuu Camp kijkt uit over een breed stuk van de rivier Shire, met een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen en de prachtige vogels van het Liwonde National Park. Diners worden soms gehouden onder de sterren in een speciaal geconstrueerde boma (omheining). Enkele activiteiten dat Mvuu Camp aanbiedt zijn boottochten op de rivier de Shire en de game drives op verschillende momenten van de dag. Als u nieuwsgierig bent naar de verborgen plekjes van Liwonde National Park is een wandeling in de natuur of een fietstocht mogelijk.
  Vertoon meer

  Liwonde Nationaal Park

  Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuide ...

  Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire rivier, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi. Liwonde NP ligt op ruim 4 uur rijden van Lilongwe de weg ernaar toe voert door een prachtig heuvelachtig landschap afgewisseld met open vlaktes en baobab bomen, akkervelden en vele kerkjes. De verschillende ecosystemen bestaan uit savannes, bossen, lagunes en de rivier. De palm- en baobab bomen staan hier naast elkaar te wuiven in de wind terwijl het wildleven er omheen dartelt. De dikke baobabs staan soms wel honderden jaren overeind. 

  Wildlife
  De heuvels in Liwonde National Park zijn het favoriete leefgebied van de klipspringers. Zelfs het aantal zwarte neushoorns neemt toe. Regelmatig worden luipaarden, hyena´s en leeuwen gespot. Het park is een kraamkamer voor olifanten en antilopen die later in andere parken in Malawi en daarbuiten kunnen worden uitgezet. In de Mopane bossen leven verschillende antilopen soorten zoals, roan, hartebeest, duiker en kudu. Door de aanwezigheid van het permanente water in de Shire rivier leeft in Liwonde National Park een gevarieerd aantal vogels. Zo worden regelmatig de Pel's Fishing owls, palmnut vultures, ospreys en Lilians love birds gespot. In de struiken langs de waterkant bouwen de wevervogels hun nesten.

  Activiteiten
  Naast game drives en wandelsafari's maakt u op de Shire rivier onvergetelijke bootsafari's tussen de nijlpaarden, krokodillen en andere wilde dieren.  Vertoon meer
 • Liwonde National Park naar Domwe Island

  Na het ontbijt reist u per auto naar Cape Maclear. Vanaf hier vaart u per boot of kajak (de keuze is aan u) naar de ecolodge op Domwe Island. Dit is het grootste onbewoonde eiland dat toegankelijk is voor duurzaam toerisme. Wandelen, snorkelen en kajakken behoren tot de mogelijkheden. In Cape Maclear kunt u boodschappen doen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  Domwe Island Adventure Camp - Domwe Island

  Domwe Island Adventure Camp is voorzien van alleen basisbehoeften en toch is het exclusief. Het kamp is gebouwd van duurzame materialen en ligt aan het strand aan de westkant van het eiland. Op Dom ...

  Domwe Island Adventure Camp is voorzien van alleen basisbehoeften en toch is het exclusief. Het kamp is gebouwd van duurzame materialen en ligt aan het strand aan de westkant van het eiland. Op Domwe Island Adventure Camp kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken. Het inslaan van eten en drinken kan in Cape Maclear. Het doel van het aanleggen van het kamp op Domwe Island was om het toegankelijk te maken voor duurzaam toerisme en zo weinig mogelijk impact te hebben op de natuur. Daarom is er geen elektriciteit beschikbaar. Bij de receptie kunt u snorkelspullen en kano's huren. 

  Vertoon meer

  Lake Malawi Nationaal Park

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongev ...

  Lake Malawi is de grootste attractie van Malawi vanwege de vele soorten cichliden en het snorkelen. Het is één van de grootste meren ter wereld, ongeveer 560 km lang en 75 km breed op zijn breedste punt, en beslaat een gebied van ongeveer 29.600 km². Het meer wordt omgeven door de staten Mozambique, Malawi en Tanzania. Ongeveer drie kwart van het meer ligt in Malawi, de rest ligt in Mozambique. Het meer vormde zich waarschijnlijk ongeveer 40.000 jaar geleden. Geen meer of rivier ter wereld is zo vol van leven als Lake Malawi, meer dan zeshonderd verschillende vissoorten leven in het diepe water. Veel van die vissoorten zijn populair bij aquariumhouders. De kleine, kleurrijke vissen zijn schitterend. Het Malawimeer is bekend om zijn vele endemische cichliden en voorziet duizenden mensen van voedsel. De honderden vissersbootjes verraden dit. De vissers zitten overdag in de schaduw langs het meer, waar ze ontspannen hun netten repareren. Naast heerlijk luieren op het strand en genieten van de schoonheid van de omgeving en uw accommodatie bestaan de meest aangeboden activiteiten uit kajakken, snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën.

  Cape Maclear
  Aan de zuidkant van Lake Malawi ligt het sfeervolle vissersdorp Cape Maclear. Het was een voormalige hippie plek en tegenwoordig favoriet onder backpackers. Vanaf hier kunt u naar Mumbo Island en Domwe Island met de boot. Dit gebied is vandaag de dag het meest idyllisch en tropisch stukje Lake Malawi. Er wonen ongeveer 10.000 mensen. De vissersmannen wonen voornamelijk in het dorpscentrum. De regio rondom Cape MaClear is sinds 1980 een Nationaal Park en sinds 1984 UNESCO World Heritage site. Het Nationaal Park is heuvelachtig en staat vol met palm- en baobabbomen. Vooral laatstgenoemde trekt veel verschillende vogelsoorten aan. De visarend wordt hier gegarandeerd gespot!

  Mumbo Island 
  In Lake Malawi liggen verschillende tropische eilanden verborgen. Dit zijn ware pareltjes welke door slechts een handvol reizigers worden bezocht. De mooiste eilanden zijn Mumbo Island en Likoma Island. Op slechts 45 minuten vaarsafstand van Cape Maclear ligt het eco-vriendelijke tropische eiland, Mumbo. Mumbo is onbewoond en hier zijn  zes rustieke chalets op zijn gebouwd. Allen hebben een magnifiek zicht over het meer en bieden veel privacy. Er is een restaurant en snorkelcentrum gebouwd. Ook zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Verbaas u niet wanneer u onderweg een niet-giftige slang tegenkomt en de visarenden in de Baobabs ziet turen over het meer.

  Vertoon meer
 • Domwe Island naar Lilongwe Airport

  Vandaag is uw terugvlucht. Uw gids rijdt u naar Lilongwe International Airport. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kunt u tijdens de reis naar het vliegveld nog een markt of dorp bezoeken.

  Vlucht Lilongwe - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2021 Indicatieprijs per persoon
Op basis van twee personen samen reizend € 2.325,00

! Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 260,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreide reisbeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ Meet and greet bij aankomst
✓ 4 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner
✓ 2 nachten inclusief ontbijt en diner
✓ 1 nacht inclusief ontbijt
✓ Lokaal gedestilleerde dranken bij Blue Zebra Island Lodge
✓ Transfer tussen alle accommodaties
✓ Boottransfer naar Domwe Island
✓ Entreekosten voor Liwonde National Park
✓ De volgende activiteiten:
    - 2 safari-activiteiten per dag in Liwonde (game drive/bootsafari)
    - Plateau Tour bij het Zomba Plateau

Exclusief: 

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden  
- Visum ($75 per persoon in 2020)
- Kayak en snorkeluitrusting (is tegen betaling te huur bij Domwe Island aan Lake Malawi)
- Reis- en annuleringsverzekering