Maliba Lodge Lesotho

Maliba Lodge is de enige 5 sterren accommodatie in Lesotho, hooggelegen in de bergen met uitzicht op toppen van meer dan 2800 meter.


Maliba Lodge is de enige 5 sterren accommodatie in Lesotho, hooggelegen in de bergen met uitzicht op toppen van meer dan 2800 meter.

Maliba biedt zowel luxe all inclusive als ook self catering mogelijkheden. De lodge heeft een spa, Kids Club, een 5-sterren restaurant en geweldige staf die u met alles wil helpen.
Activiteiten die u kunt ondernemen zijn wandelen, paardrijden, culturele/ community bezoeken, 4 × 4 avonturen
Accommodatie bestaat uit de main lodge met een salon en eetzaal voor de gasten met bar, open haard en Satelliet tv, veranda om uit te kijken.
Mountain lodge : er zijn 6 grote, exclusieve chalets. Elk heeft zijn eigen bad, open haard en veranda.
Maliba river lodge: Er zijn 4 lodges met 4 slaapkamers en geschikt om 8 personen te huisvesten. De lodges zijn gelegen met uitzicht op de rivier ongeveer 1 km van de hoofd lodge af.  De lodges zijn voor de self cateraar en zijn van alle benodigde keuken faciliteiten voorzien.
Riverside hutten: De River huts zijn gezellige rondavels voor 2 personen. Ze hebben queen size bedden met een badkamer en suite. Ze liggen vlak bij de rivier in het nationale park
Mountainside Retreat: twee persoonskamer, badkamer en suite.
Activiteiten: er zijn 5 wandelingen in de directe omgeving van de lodge. Allemaal te downloaden van de website.
Paardrijden: het paard is zeer belangrijk voor de mensen van lesotho. Basotho Horse Rides zijn leuk voor iedereen jong en oud. Ga op een begeleide tocht op de rug van een traditionele Basotho paard.
Zwemmen: Maliba heeft een eigen natuurlijke zwembad gat dat op minder dan 50 meter van de chalets is gelegen. Het ligt in een privé natuurlijke omgeving met lounges, parasols en handdoeken. Het park heeft 4 grote rivieren en de talrijke watervallen (waarvan sommige zelfs bevriezen in de winter), rots zwembaden. Een nabijgelegen vallei bekend als de Vallei van de zwembaden heeft meer dan 16 diepe zwemmen gaten over een lengte van 5 km.
4x4 rijden: De Lesotho Highlands biedt een aantal van de meest fantastische off road routes aan. Er zijn prachtige bergpassen (Niet minder dan negen) en diepe rivierdalen met prachtig landschap. Ze noemen het niet het dak van Afrika voor niets! Routes op de website.
Vogels kijken: Met name de Lammer gier zou u hier kunnen zien.
Culturele ervaringen: De beste manier om de Basotho te ervaren is om een van onze lokale dorpjes/vilages of scholen te bezoeken en de eenvoudige, alledaagse manier van leven en de cultuur van de Basotho mensen uit de eerste hand te zien.
De dorpen en hun rieten en/of stenen Roundavels geven u de gelegenheid om fantastische foto’s te maken. Maar het echte hoogtepunt is de warme en vriendelijke mensen die je ontmoet, vaak gekleed in traditionele Basotho dekens. Dit is het echte leven, en niet een geënsceneerde cultureel dorp. We kunnen zelfs een bezoek aan de plaatselijke Sagoma (medicijnman) of shebeen (lokale pub) regelen.