Mapungubwe National Park

Bekijk foto's

Het Mapungubwe National Park is een erg jong park dat in 2003 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed en in 2004 werd geopend voor het publiek. Het ligt in het noorden van Zuid Afrika tegen de grens van Botswana en Zimbabwe.
Het is vooral erg interessant vanwege de rijke biodiversiteit, het prachtige landschap en het culturele belang van verschillende archeologische vindplaatsen in dit gebied. In het park ligt rond de Mapungubwe Hill (zwarte bewoners beschouwden deze heuvel als heilig) de interessante opgravingen van de Steentijd en de IJzertijd. Mapungubwe was 800 jaar geleden een koninkrijk ter grootte van Swaziland en handelde toen al met Arabië, India en China. De Golden Rhino was het symbool van de macht van de koning van Mapungubwe vanwege het meedogenloze karakter van deze neushoorn. Het Mapungubwe National Park is nog steeds in ontwikkeling maar er leven al meer dan 400 soorten vogels, veel olifanten en grote roofdieren. Er groeien baobab bomen, waarvan er eentje een omtrek van wel 31 m heeft. Hier staan maar liefst vier van de tien hoogste bomen van Zuid-Afrika. Je kunt er mooie wandelingen maken. In het park komt de Big Five voor die, en dat is ook uniek,  hier niet geherintroduceerd zijn, maar er van oorsprong voorkomt. Het park is op dit moment voor de bezoeker nog in twee gedeeltes gesplitst. Het oostelijke gedeelte is vooral interessant vanwege zijn natuur en cultuur, terwijl in het westelijke gedeelte vooral veel wild leeft.

Locatie: Limpopo, op de grens met Botswana en Zimbabwe.
Accommodatie: Lodge, Bungalows en Tented Camps
Wegennet: Bestaat volledig uit grindwegen, 4x4 is aan te bevelen
Dieren: "Big Five", cheeta, hyena, neushoorn, eland, zebra, duiker. impala, grijsbok, steenbok, waterbok en wildebeest en een rijk vogelleven.

Het park ligt in malaria gebied.

Kijk hier ook eens naar

Mazhou campsite Mapungubwe

De Mazhou campsite in het Mapungubwe Nationale Park

  • 637 keer bekeken