Masakala Guesthouse Matatiele

Masakala Guesthouse bij Matatiele biedt mooie vergezichten op de Zuidelijke Drakensbergen richting Lesotho. Het is de start van de Mehloding Hiking Trail.


Masakala Guesthouse bij Matatiele biedt mooie vergezichten op de Zuidelijke Drakensbergen richting Lesotho. Het is de start van de Mehloding Hiking Trail.

Masakala Guesthouse ligt dicht bij het vriendelijke plattelandsdorp Masakale (bij Matatiele) in het grensgebied van de Oostkaap en KwaZulu-Natal. Masakala Guesthouse biedt panoramische vergezichten over de Zuidelijke Drakensbergen richting Lesotho.
Gasten kunnen 1 of meerdere nachten genieten van de Sotho en Xhosa gastvrijheid. Twee rondavels, volgens de locale traditie gebouwd door de bewoners van de gemeenschap, bieden zowel 1-, 2-, als meerpersoons accommodatie aan, met douche en bad mogelijkheden. Als de zon ondergaat en de avond begint kunnen de gasten genieten van een door de dorpsbewoners gemaakte heerlijk traditionele maaltijd, echter dusdanig aangepast dat er altijd wel iets van uw gading van te eten is. Eigen verbouwde groentes, diverse verse producten in oude Afrikaanse recepten bieden een smaakvolle en voedzame maaltijd en een goed beeld van de oorspronkelijke kookkunsten.
Masakala ‘s activiteiten beperken zich niet alleen tot het aanbieden van accommodaties en maaltijden. Zij bieden ook schitterende begeleide wandelingen aan naar San rotstekeningen, vogels kijken of paardrijden. Hun Adventure Trail bestaat uit diverse rondavels in de bergen, die u een schitterende slaapplaats bezorgen tijdens een van hun meerdaagse begeleide wandelingen. Gasten hebben de mogelijkheid om lokale projecten te bezoeken. locale handwerkslieden te ontmoeten of gewoon van de rust te genieten.
De Mehloding gemeenschap bestaat uit 25 dorpen in de omgeving. De Trust is eigenaar van de Guesthouse en de hierbij gelegen Adventure Trail. Personeel van het gastenhuis woont maximaal 5 kilometer bij de accommodatie vandaan. Het personeel wordt onder andere opgeleid in eerste hulp, huishouding en begeleiden van tours. Masakala koopt de benodigde artikelen en diensten binnen een straal van 8 kilometer en heeft een eigen biologische tuin. Bodem en waterbeheer wordt zoveel mogelijk in de praktijk gebracht en er wordt zoveel mogelijk gerecycled. Verder wordt de lokale bevolking zoveel mogelijk uitgelegd over het historische belang van rotstekeningen, en wordt zoveel mogelijk uitleg gegeven over het oogsten en gebruiken van de oorspronkelijke planten met medicinale werking. Masakala is een trotse gebruiker van het keurmerk van eerlijk toerisme. Een handelsmerk van Zuid Afrika.