Mazambala Island Lodge Kongola

Bekijk foto's

Ontdek de allure van Mazambala eiland, een oase van vrede en rust, waar de tijd stilstaat. Bekend bij de lokale stammen als "Eiland van Overvloed". In overeenstemming met deze tribale naam, biedt Mazambala een overvloed aan ongerepte schoonheid, dier en vogelleven.
Dit weelderige tropische paradijs ligt op een eiland in de uiterwaarden van de rivier Kwando te midden van palmen en torenhoge "worst bomen". Het heeft comfortabele accommodatie in traditionele rieten bungalows met een eigen badkamer. U kunt genieten van safaritochten, riviercruises, vogels kijken, en natuurwandelingen onder deskundige leiding van plaatselijke gidsen.
Lodge: Het hoofdgebouw bestaat uit een rieten lounge/ bar/ restaurant op 2,5 meter hoge palen met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden. Geniet van uitstekende maaltijden en ijskoude drankjes tijdens het kijken naar grazende antilopen. Een twaalf meter hoge toren met twee kijkplatforms biedt een weids uitzicht over de papyrus en riet omzoomde rivier en zijn uitgestrekte uiterwaarden.
Ontspannen rond de nachtelijke vuren bij de traditionele "lapa" en het luisteren naar het ritme van trommels in de verte, knorrend nijlpaarden en een koor van brul kikkers. Een vijftien meter lang zwembad draagt bij aan het verblijf in Mazambala.
De lodge heeft zijn eigen generator. Men spreekt Engels, Duits, Frans, en Afrikaans/Nederlands.
Mazambala heeft 16 bungalows waarvan drie familie bungalows. Alle bungalows hebben een eigen badkamer met warm en koud stromend water. De bungalows zijn gebouwd op de traditionele manier met bakstenen en rieten daken. Alle kamers zijn uitgerust met horren en plafondventilatoren, en worden regelmatig besproeid met een reukloos insecticide tegen muggen. Mazambala heeft ook een eigen camping aan de oever van de rivier Kwando. De camping ligt op 15 minuten varen van het hoofdgebouw. Er zijn zeven grote campings plaatsen en twee wasgebouwen met toiletten en warm en koud stromend water voor de douches.
Brandhout kan men kopen.
Kampeerders zijn welkom om te genieten van de maaltijden in het restaurant of deel te nemen aan een van de activiteiten die door de lodge, onder voorbehoud van beschikbaarheid, worden georganiseerd.
Het personeel zal kampeerders helpen met het maken van reserveringen bij de lodge.
De lodge is niet altijd bereikbaar met een auto. Het is gedurende een bepaalde tijd met boot bereikbaar.
Activiteiten die men kan ondernemen zijn safari’s in het Bwabwata National Park. De safari’s beginnen met een 15 min durende boot cruise. De safari duurt ongeveer 4 uur.
Boot cruises: deze volgen een bepaalde route en duren ongeveer 2 uur op de Kwandoo rivier.
Gegidste wandelingen: u wandelt eerst ongeveer 15 min stroomafwaarts van de lodge. U wandelt voor ongeveer 2uur door de bush. U krijgt uitleg over de medicinale werking van bepaalde planten en bomen.
Vogel wandelingen: Het gebied leent zich uitstekend voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 30 soorten in de tuin van Mazambala. De tours worden op aanvraag gedaan.
Vissen: Het gebied is uitstekend voor vis liefhebbers. De boot kan gehuurd worden als ook de uitrusting en de visvergunning.