Mbotyi River Lodge Lusikisiki

Mbotyi River Lodge is een lodge aan de Wild Coast met 12 blokhut kamers met eigen balkon of patio met een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan en de lagune.


Mbotyi River Lodge is een lodge aan de Wild Coast met 12 blokhut kamers met eigen balkon of patio met een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan en de lagune.

Mbotyi River Lodge is een lodge aan de Wild Coast van de Oostkaap van Zuid-Afrika. Ervaar de legendarische, gastvrijheid en de warme sfeer. Wordt lid van de Mbotyi familie die jaar na jaar terugkeren naar de ultieme stressvrije vakantie.
Het terras en de gazons van het hotel zijn ruim van opzet en er is een zwembad. De speelzaal met 360 graden uitzicht heeft pooltafels, tafeltennis, darts en nog veel meer. De Long Bar is de plek waar menig vriendschap is gevormd, waar de vissers sterke verhalen over de vangst vertellen. Mbotyi ligt in het hart van Pondoland waar men de ware Pondo cultuur en de warmte en vriendelijkheid van deze lieve mensen ervaart. Wandel langs de heuvels en valleien van het dorp met een lokale gids/tolk, ontmoet de lokale mensen, breng een bezoek aan een Sangoma of een shebeen.
U  rijdt naar Mbotyi door een van de prachtige Magwa theeplantages. Deze staat bekend als een van 's werelds grootste theeplantages. De immer groene thee struiken, kleuren de glooiende heuvels en worden omringd door de massale Eucalyptus bomen.
Mbotyi ligt 26 km van Lusikisiki. Er is geen noodzaak voor een 4 wiel aangedreven voertuig op de 19 km van grind die moet langzaam worden onderhandeld. Geniet van de mooie rit
Mbotyi River Lodge heeft een prachtig uitzicht op zee en de lagune. Elke kamer heeft z’n eigen unieke uitzicht en sfeer. Of u nu de voorkeur geeft de rustieke rieten of de blokhutten, de kamers zijn comfortabel, luxe en gezellig met en-suite badkamer. De 12 opgewaardeerd blokhut kamers beschikken over airconditioning, televisie en een koelkast.
We hebben verschillende interleading kamers voor families, elk met eigen faciliteiten. Alle kamers hebben een balkon of patio waar gasten kunnen zitten en hoor het gerommel van de oceaan of de roep van de visarenden, terwijl u geniet van het uitzicht op het bos, zee of de lagune.
Activiteiten:
Wandelingen onder leiding van een gids zijn erg populair en picknickmanden kunnen worden verzorgd.
Kanovaren, vissen, paard rijden, mountainbiken, vogels kijken.
Ook kan men met een safari naar de watervallen onder leiding van een gids.
Zwemmen kan in de warme Indische Oceaan of in het schitterende zwembad bij de Lodge.
Watervallen: Mbotyi heeft een overvloed aan spectaculaire watervallen, sommige stromen in smalle kloven meer dan 100 meter diep, anderen over de rand van een klif. Er zijn watervallen waar men naar toe kan wandelen, zoals de bekende Waterval Bluff, die rechtstreeks in de Indische Oceaan valt.