Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho

Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho - u bezoekt in 21 dagen onder andere de provincie KwaZulu Natal en het kleine koninkrijk Lesotho.


Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho - u bezoekt in 21 dagen onder andere de provincie KwaZulu Natal en het kleine koninkrijk Lesotho.

Zuid-Afrika staat bekend om de vele culturen. Tijdens de Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho reis bezoekt u in 21 dagen onder andere de provincie KwaZulu Natal en het kleine koninkrijk Lesotho. Tijdens de Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho leert u de Zulu bevolking en de Basotho in Lesotho kennen. U kunt een mooie 4x4 rit met een gids naar de Sani Pass op de grens Zuid-Afrika/Lesotho maken en genieten van de Drakensbergen. U bezoekt onder anderen het Somkhanda Nature Reserve, Tembe Elephant en het  iSimangaliso Wetland park bij St. Lucia. U kunt ook gedeeltes van deze reis met een maatwerkreis combineren.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho reis bezoekt u 21 dagen Lesotho en KwaZulu Natal en maakt  u kennis met de Zulu bevolking en de Basotho in Lesotho. U bezoekt onder anderen het Somkhanda Nature Reserve, Tembe Elephant en het  iSimangaliso Wetland park bij St. Lucia.

Afbeelding van Duban King Shaka International Hier wordt u ontvangen door een van onze vertegenwoordigers.
Afbeelding van Umdloti Drifters Onze vertegenwoordiger overhandigt u de reisdocumenten en helpt u met het in ontvangst nemen van de huurauto. Vanaf het vliegveld van Durban is het slechts een paar kilometer naar Umdloti. U verblijft aan de kust met een mooi strand zodat een strandwandeling tot de mogelijkheden behoort.
Accommodatie: Umdloti Drifters
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2 & 3: Underberg afstand 240 km

Albizia House - Himeville

Afbeelding van Sani Pass 08 Vandaag is de afstand goed te doen. De wegen zijn allemaal erg goed zodat u voldoende tijd hebt om in de loop van de middag in Underberg aan te komen. Uiteindelijk gaat u via de R617 naar Underberg. Vanuit Underberg of Himeville kunt u een schitterende 4*4 rit maken naar de Sani Pass in Lesotho. De Sani pass tour kan met een lichte lunch kan worden gereserveerd.
Accommodatie: Zuidelijke Drakensbergen African Albizia
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4 & 5: Drakensberg afstand 275 km

Didima Camp - Drakensberg

Afbeelding van Drakensberg Didima Camp De afstand is vandaag niet zo groot maar gaat over iets slechtere wegen door de Drakensbergen. Wij adviseren u het eerste gedeelte via de hoofdwegen via Mooi Rivier te rijden. In de Drakensbergen heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San rotstekeningen te bezoeken.
Accommodatie: Drakensbergen Didima Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Golden Gate afstand 170 km

Glen Reenen Restcamp - Golden Gate National Park

Afbeelding van Golden Gate De reis van vandaag voert u langs het prachtige landschap van de Drakensbergen en Golden Gate. U hebt bijna de volledige dag om de bergketen en het landschap op u in te laten werken. In het park zijn uitstekende mogelijkheden om te wandelen, vissen, vogels te bekijken, paard te rijden of u ontspant eenvoudigweg en geniet van de berglucht en de omgeving. In dit rest camp is wel een winkel aanwezig en restaurant.
Vooral na Bergville krijgt u prachtige uitzichten over de dam en daarna in het park zelf. U kunt hier het Basotho Cultural Village bezoeken.
Accomodatie: Golden Gate Glen Reenen Rest camp
Maaltijden: Geen

+Dag 7 & 8: Lesotho afstand 270 km

Malealea Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Malealea Lodge Vandaag gaat de rit naar Lesotho. U gaat of binnendoor en anders via de A2 richting Mafeteng. Bij Motsekuoa slaat u linksaf en hierna rijdt u door Lesotho in alle rust richting uw accommodatie. Deze accommodatie is zeer begaan met het dorp wat er vlak bij ligt. U kunt hier pony rijden, wandelen en op die manier dan de bergen ingaan. Ook doet men vanuit de lodge veel activiteiten met de locale bevolking waar u aan mee kunt doen.
Accommodatie: Lesotho Malealea Lodge
Maaltijden: Ontbijt en diner

+Dag 9 & 10: Lesotho afstand 230 km

Maliba Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Maliba Mountain Lodge Vandaag gaat u de dezelfde weg weer terug tot iets voorbij Hlotse. Van daar gaat u de bergen in naar de lodge. Maliba Lodge ligt in een Nationaal Park in Lesotho te midden van een schitterend berglandschap. Zij verzorgen diverse excursies, zowel tochten door de bergen als bezoeken aan de omringende dorpen.
Accommodatie: Lesotho Maliba Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: Drakensberg afstand 165 km

Witsieshoek Noordelijk Drakensbergen

Afbeelding van Drakensberg Witsieshoek Vandaag reist u weer naar Zuid-Afrika. U rijdt weer door het Golden Gate Park naar Witsieshoek. Deze accommodatie ligt hoog (op 2286 meter boven zeeniveau) in de bergen dicht bij het bekende Amphitheatre. Vanuit Witsieshoek kunt u schitterende wandelingen maken naar onder andere het Amphitheatre.
Accommodatie: Witsieshoek Mountain Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13: Dundee afstand 220 km

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B U reist vandaag Zululand in. De omgeving van Dundee is het gebied geweest waar heel wat veldslagen hebben plaatsgevonden. Tussen de Zulu en de Boeren, de Engelsen en de Boeren en de Zulu en de Engelsen. U kunt onder andere het gebied bezoeken waar de slag bij Bloodriver heeft plaatsgevonden.
Accommodatie: Dundee Penryn B&B
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14 & 15: Jozini afstand 205 km

Somkhanda GR Jozini

Afbeelding van Jozini Somkhanda Somkhanda Game Reserve ligt in het noorden van Zululand. Het is een perfecte bestemming voor de avontuurlijke wildliefhebber die een authentieke wildervaring zoekt. Zelf safari’s maken kan alleen met een 4x4. De gidsen kunnen met u diverse safari’s maken inclusief safari wandelingen, rhino tracking en safari’s tijdens de zons op- en ondergang. Het park ligt dicht bij de Jozini dam wat u een ideale gelegenheid biedt om eens te gaan Tijgervissen.
Het verblijf is inclusief 1 nacht in een Homestay bij de Gumbi stam, waar u een uniek inzicht krijgt in de Zulu cultuur.
Accommodatie: Somkhanda Game Reserve
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 16 & 17: Tembe Elephant Park afstand 120 km

Tembe Elephant lodge

Afbeelding van Tembe Elephant Lodge Vandaag is slechts een korte rit zodat u ruim op tijd zult zijn om op tijd in te checken bij Tembe Elephant. Tembe Elephant is op het gebied van de Tembe Tribe gemaakt. In ruil voor hun medewerking ontvangen zij een deel van de opbrengst en worden vacatures veel door mensen uit de Tembe tribe ingevuld. Maaltijden en safari's zijn inclusief tijdens uw verblijf bij Tembe.
Accommodatie: Tembe Elephant
Maaltijden: Lunch, diner en ontbijt. Inclusief 2 safari's per dag.

+Dag 18 - 20: St. Lucia afstand 220 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Vandaag gaat u via de R69 richting de N2. Hierna zakt u verder af richting het Zuiden naar Durban. Het Greater St. Lucia Wetland Park/iSimangaliso Wetland park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. U kunt dit overleggen met uw gastvrouw als u vroeg genoeg bent. Ook kunt u hier een Zulu show meemaken.
Dichtbij St.Lucia ligt het Hluhluwe/Imfolozi Park, een van de oudste wildparken in Afrika. Dit is een groot gebied waar veel wild leeft en waar de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leeft er de grootste concentratie van zowel de zwarte als de witte neushoorn, maar ook leven er veel olifanten, leeuwen, buffels en overige wildsoorten in dit park.
Accommodatie: St Lucia Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21: vertrek afstand 220 km

Aankomst Durban King Shaka Intl.

Afbeelding van Duban King Shaka International Dit is de dag van vertrek maar meestal gaat het vliegtuig pas in middag richting Europa. U hebt de hele dag de tijd om naar het vliegveld te rijden.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis logies/ontbijt
Huurauto C (Toyota Corolla of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree Tembe en Natuurparken in Lesotho


Kijk ook hier eens naar:

Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Bekijk pagina

uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.

Bekijk pagina