Meet the Locals in Namibië

Meet the Locals in Namibië laat u in 21 dagen onder andere kennis maken met de cultuur van de Damara, Himba, Ovambo en Bushman bevolking. Prijs op aanvraag


Meet the Locals in Namibië laat u in 21 dagen onder andere kennis maken met de cultuur van de Damara, Himba, Ovambo en Bushman bevolking. Prijs op aanvraag

Namibië is een land met een grote variatie in culturen. Tijdens de Meet the Locals in Namibië reis zult u in 21 dagen onder andere kennis maken met de cultuur van de Damara, Himba, Ovambo en Bushman bevolking. Ook bezoekt u de Sossusvallei met haar rode duinen en Death Valley en natuurlijk brengt u een bezoek aan het Etosha Nationaal Park.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de Meet the Locals in Namibië reis reist  u door het midden en noorden van Namibie waar u kennis zult maken met de Damara, Himba, Ovambo en Bushman bevolking. Ook bezoekt u de Sossusvallei en het Etosha Nationaal Park.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vertrekt vanaf Nederland naar Windhoek. Op vliegveld van Windhoek staat iemand die de transfer verzorgd naar Windhoek

+Dag 1 & 2: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa Bij de accommodatie krijgt u een Meet en Greet met onze vertegenwoordigers in Namibië.
U verblijft twee dagen in Windhoek om u de gelegenheid te geven om samen met een gids een township in deze stad te bezoeken.
Accommodatie: Windhoek Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 3: Marienthal afstand 205 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge Vandaag rijdt u eerst naar het Zuiden. Het 1ste gedeelte gaat via de B1 over asfaltweg. De lodge ligt aan de C22 in een zeer mooi gebied waar u heerlijk kunt wandelen om te genieten van de natuur.
Accommodatie: Kalkrand Anib lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4: Keetmanshoop afstand 340 km

Schutzenhaus Keetmanshoop

Afbeelding van Keetmanshoop Schuetzenhaus Vandaag gaat u verder naar het zuiden. U komt door de Kalahari woestijn. Maar het is geen woestijn zoals de Sahara. Het is meer droge grond met hier en daar een klein bosje met lage begroeiing. U kunt ook wat wild onderweg tegenkomen alhoewel dit niet zo veel zal zijn. Vlak voor Keetmanshoop is het grote Quiver Tree Forest en Giants Playground.
Accommodatie: Keetmanshoop Schutzen haus
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5: Namtib Desert afstand 315 km

Namtib Desert Lodge

Afbeelding van Namtib Biosphere U vervolgt uw weg via de Tiras Mountains door de Namibië woestijn richting Helmeringhausen. Hier ervaart u de weidsheid van Namibië als u dit nog niet hebt ervaren. U rijdt hier door de Namib Desert en ziet dat dit een heel andere woestijn is als u misschien dacht. Niet alleen maar zand, maar ook veel grasvlaktes. In het oosten liggen de Tiras Bergen. Uw overnachting ligt in het Tiras gebergte.
Accommodatie: Tiras Mountain Namtib dessert
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 6 & 7: Sesriem afstand 250 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U vervolgt uw weg tot aan Sesriem via Beta en de Namibrand Natuur Park. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grootse Namib Naukluft Park dat een gebied van 49.000km omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfer mogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon in de bovenloop van de Tsauchab rivier bezoeken. Deze excursie kunt u kunt u ook op de 2de dag maken.
Accommodatie: Sesriem Desert Camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 8 & 9: Swakopmund afstand 350 km

Meike's Guesthouse Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund Meike S Guesthouse U reist via Solitaire naar Swakopmund aan de kust van de Atlantische Oceaan. Solitair is een afgelegen, vriendelijk plekje middenin de woestijn en het blijft een favoriete trekpleister. Hier kom je reizigers van over de hele wereld tegen. Van Solitaire reist u naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist weer door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap. U kunt de Walvis Bay lagune bezoeken, waar duizenden flamingo’s en andere watervogels voorkomen. U vervolgt de weg via de B2 naar dé vakantieplaats in Namibië namelijk Swakopmund.
Accommodatie: Swakopmund Meike’s Guesthouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Twyfelfontein afstand 330 km

Madisa Camp Twijfelfontein

Afbeelding van Madisa Camp Daarna gaat u verder naar Henties Bay met zijn relaxte atmosfeer. U kunt langs de Namib woestijnkust gaan via Henties Baai naar Cape Cross, met zijn enorme zeehonden kolonie. Dit is 70 km extra op een zoutpad, goed te rijden. Via de C35 rijdt u naar het noorden om via Uis de hoogste berg van Namibië te zien, de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" is te zien. Optioneel is een wandeling met gids op de berg. U reist verder via Damaraland naar Twijfelfontein. Hier kunt u het naar versteende woud wat iets verderop ligt. Ook kunt u hier de Organ pipes bezichtigen. Het Damara Cultural Village ligt dicht bij de lodge. U zou dit culturele dorp kunnen bezoeken om een indruk te krijgen hoe de bevolking hier heeft geleefd. Ook hoort u hier hoe men tegenwoordig leeft.
Accommodatie: Damaraland Madisa camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: Opuwo afstand 345 km

Opuwo Country Hotel

Afbeelding van Opuwo Country Hotel U reist vandaag naar Opuwo in het noorden van Damara Land, het gebied van de Himba. U kunt langs de Organ Pipes gaan die in de buurt van Twijfelfontein liggen. Hierna kunt u uw eigen weg kiezen om richting Opuwo te gaan. Een mooi weg is via de C43 te gaan. Bij uw accommodatie bezoekt u een Himba stam.
Accommodatie: Opuwo Opuwo Country hotel
Maaltijden: Ontbijt en diner

+Dag 13 & 14: Ondangwa afstand 370 km

Ongula Village Homestead Ondangwa

Afbeelding van Ondangwa Ongula Village Homestead Deze dag reist u via de C41 door het hoge noorden van Namibië. U komt onder andere langs Oshakati, de hoofdstad van deze regio. Bij de Ongula Village Homestead leert u de gebruiken kennen van de Ovambo bevolking in dit gebied. Het verblijf is inclusief diverse culturele activiteiten.
Dit gebied is redelijk onontdekt door de gemiddelde toerist.
Accommodatie: Ondangwa Ongula Village Homestay
Maaltijden: Diner, ontbijt en activiteiten

+Dag 15 & 16: Etosha afstand 300 km

Etosha Nationaal Park

Afbeelding van Etosha National Park 01 U gaat de Oost kant van het park naar binnen. Het park omvat 22 270 km2. Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. U hebt 2 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken. Houdt u wel de tijd in de gaten. Omdat het uw eerste dag in het park is, bestaat de kans dat u vooral in het begin zoveel van het wild gaat genieten, dat u de tijd vergeet, waardoor u dan misschien te laat bij uw accommodatie komt.
Accommodatie: Etosha 1 nachten Halali Camp, 1 nacht Namutoni Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 17 & 18: Grootfontein afstand 275 km

Fiume Bush Camp - Grootfontein

Afbeelding van Grootfontein Fuime Bushcamp De weg naar Grootfontein is voornamelijk asfalt, zodat u zeker op tijd bij Fiume kunt zijn. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg hebt u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken. U kunt de Hoba meteoriet bezoeken alvorens u naar uw accommodatie gaat in Grootfontein. Vanuit Fiume Bush camp worden er diverse activiteiten ondernomen, zoals een bezoek aan de Bushman, een bezoek aan een Namibische boerderij of een safari op het eigen grondgebied van Fiume.
Accommodatie: Grootfontein Fiume Bush camp
Maaltijden: ontbijt, diner en volle dag Bushman experience

+Dag 19: Waterberg Plateau afstand 335 km

Waterberg Plateau Park

Afbeelding van Waterberg Plateau National Park 01 De Waterbergen liggen ten oosten van Otjiwarongo. Plotseling rijst uit een gelijkmatig landschap met struikgewassen een gigantische oranje rots op met steile wanden en een platte top, het Waterberg Plateau, dat ongeveer 200 meter boven de omringende vlaktes uittorent. Het is een mooie tussenstop op weg naar Windhoek.
Accommodatie: Waterberg restcamp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 20: Windhoek afstand 285 km

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U rijdt via de B1 richting Windhoek. U heeft voldoende tijd om Windhoek te bezichtigen. De streek rondom Windhoek wordt Centraal Namibië genoemd. Centraal Namibië wordt grotendeels gevormd door een hoger gelegen plateau dat bestaat uit bergen en kloven, graslanden en savanne waar boerenbedrijven met vee, maar ook jachtfarms, de belangrijkste activiteit vormen. Vanwege de hogere ligging is het in deze streek meestal een paar graden koeler; de winteravonden zijn zelfs koud.
Accommodatie: Windhoek Terra Africa
maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Vandaag vertrekt u weer naar Europa.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Namibië inclusief 20 maal ontbijt en 4 maal diner
Renault Duster 4x4 of vergelijkbaar
Uitgebreide SCDW 'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië

Namibië is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Bekijk pagina