Meet the locals in Soweto en Limpopo

Meet the locals in Soweto en Limpopo - u reist in 21 dagen van township tot 'rural villages' gecombineerd met een bezoek aan het Krugerpark


Meet the locals in Soweto en Limpopo - u reist in 21 dagen van township tot 'rural villages' gecombineerd met een bezoek aan het Krugerpark

Prijzen

*10* *11*
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Zuid-Afrika staat bekend om de vele culturen. Tijdens de Meet the locals in Soweto en Limpopo reis bezoekt u in 21 dagen onder andere Soweto en Limpopo en is erg gevarieerd. U begint met een bezoek met gids aan de townships Alexandra en Soweto in de omgeving van Johannesburg. Na deze indrukwekkende ervaring reist u naar het noorden waar u uitgebreid kennis maakt met de Venda cultuur. Dit gedeelte wordt ook weer onder leiding van een gids gedaan. In de buurt van Tzaneen overnacht u in een dorp (ook onder begeleiding) waar u meerdere facetten van het gewone dorpsleven leert kennen. Na zoveel indrukken met de bevolking reist u door naar het Kruger Nationaal Park waar u op zoek gaat naar de Big 5. U sluit af met een mooie rit langs de Panorama Route. U kunt ook gedeeltes van deze reis met een maatwerkreis combineren.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de Meet the locals in Soweto en Limpopo reis bezoekt u de townships Alexandra en Soweto en maakt u uitgebreid kennis met de Venda cultuur. Daarna reist u door naar het Kruger Nationaal Park waar u op zoek gaan naar de Big 5.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 2: Alexandra en Soweto townships

Soweto Hotel

Afbeelding van Soweto Soweto Hotel 01 Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald om een bezoek te brengen aan de Alexandra Township East Bank. U wordt in het weekend om 08.00 uur opgehaald, door de week om 09.00 uur
Wat gaan we vandaag doen:
1. Bezoek aan Alexandra Township en uitleg over het leven in een township
2. Bezoek aan de Rasta's Village: Dit is een afgelegen dorp met een Rasta Gemeenschap; ze leven een marginaal leven gebaseerd op eenvoudige waarden, zelfvoorzienende landbouw en handel. U krijgt de mogelijkheid met de bewoners te spreken. Gemiddelde tijd in het dorp: ongeveer 40 minuten.
3. Een wandeling naar Stwetla Squatter Camps: dit is een arme gemeenschap in een informele nederzetting op de oever van de rivier de Jukskei. Hier wonen voornamelijk immigranten en men heeft hier geen gewone faciliteiten zoals toiletten, elektriciteit, enz. We zullen een wandeling maken door de sloppenwijken en een praatje maken met de lokale bevolking om te horen hoe ze leven. Gemiddelde tijd: ongeveer 30-40 minuten.
4. U maakt een korte rit naar het Alexandra Erfgoed midden in Alexandra. U bezoekt de eerste belangrijke Missionary School in Alexandra, waar onder andere Zanele Mbheki (Vrouw van voormalige President Mbheki), Hugh Masekela (Musicus), Caiphus Semenya (Musicus) op school zijn geweest. Wederom een mogelijkheid om met de lokale bevolking te praten en hun verhalen over het leven in de township, de anti-apartheid strijd van de 80's, enz. te horen.
5. U wandelt naar 8th Avenue waar Nelson Mandela woonde toen hij voor het eerst aankwam in JHB. Dit zal worden gevolgd door een wandeling langs het Beverley Hills informele gebieden, de Woman's Hostel, de enige bioscoop in Alexandra, bezoek de Indiase handelaren en een stop bij de Alexandra Community Radio Station. Er zal een mogelijkheid zijn om via het radiostation met de locale bevolking in contact te komen. Gemiddelde Tijd: 2-3 uur.
6. Een wandeling langs Beirut: dit is een overwegend Zulu gebied dat het epicentrum van de 'black on black geweld "van de jaren 1990 was. Voordat Nelson Mandela president werd van Zuid-Afrika was het op de rand van een burgeroorlog met gevechten tussen verschillende politieke partijen. Dit was een gebied met de hevigste gevechten die in Alexandra plaatsvond.
7. Lunch: de lunch zal worden gebruikt bij een locale familie en zal uit een Zuid-Afrikaans Township maaltijd bestaan.
8. Na de lunch zult u de kinderen in de township ontmoeten. Kinderen komen weer thuis van school en gaan spelen, huiswerk maken of sporten. U kunt met de kinderen meedoen tijdens hun naschoolse activiteiten, zoals huiswerk sessies op school, sporten enzovoorts
9. Daarna wordt u naar Soweto gebracht waar u kennis maakt met de mensen van uw homestay. De tour kan anders worden ingevuld door locale omstandigheden.
Accommodatie: Soweto Soweto Hotel/homestay
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3: Soweto

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Na het ontbijt in uw homestay wordt u opgehaald voor een Soweto tour.
U wandelt met uw gids naar de taxistandplaats en gaat met het openbaar vervoer zoals in de townships gebruikelijk is. U gaat met de bekende taxi busjes via Noord Street Rank en Bara Rank naar de Regina Mundi kerk waar de tour begint.
1. U bezoekt de Regina Mundi Kerk en krijgt een algemene uitleg over Soweto
2. Daarna gaat u naar de Vilakazi Street, het Nelson Mandela House en het Hector Pieterson Memorial. Het Hector Pieterson Memorial is ter nagedachtenis aan de studentenopstand in Soweto in 1976, waarbij onder andere Hector Pieterson om het leven kwam.
3. Lunch bij Sakhumzi: Dit is een lokaal restaurant in Soweto dat erg populair is bij toeristen. Er worden voornamelijk locale gerechten geserveerd die u vandaag kunt proeven.
4. Na de lunch bezoekt u in Kliptown het Freedom Charter Square en de informal settlements.
5. Bezoek KYP in Kliptown: KYP is een organisatie die door de jeugd van Kliptown wordt geleid. Het is er op gericht de situatie van de gemeenschap en dan vooral voor de kinderen te verbeteren. U hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan deze activiteiten.
6. U kunt nog een drankje gebruiken in één van de bars in Soweto of een optreden bijwonen in het Market Garden Theater in New Town (als er een optreden is) vóórdat u weer naar Sunrock wordt gebracht. Ook dit kan anders worden ingevuld door locale omstandigheden.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4 & 5: Kololo afstand 275 km

Kololo Game Reserve Vaalwater

Afbeelding van Vaalwater Kololo Game Reserve U verblijft hier 2 dagen op basis van logies en ontbijt. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten die men hier onderneemt. Kololo is een klein privé park met veel klein wild waar u heerlijk kunt relaxen en aangezien er geen gevaarlijk groot wild is kunt u wandelen, paardrijden of mountain biken en op deze manier van het wild te genieten. Deze accommodatie ligt bij het Welgevonden reserve en het Marakele park. In het aangrenzende reservaat vindt u de "Big Five", het grote wild: Leeuw, Luipaard, Olifant, Neushoorn en Buffel.
Accommodatie: Vaalwater Kololo
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6 & 7: Blouberg afstand 335 km

Makgabeng Farm Lodge Bochum

Afbeelding van Bochum Makgabeng Farm Lodge Midden in de Limpopo Savannah bush tussen de massieve Blouberg Mountain ligt de Makgabeng Farm Lodge met uitzicht op het prachtige en oude Makgabeng Plateau. Het is genoemd naar het Makgabeng Plateau, beroemd om de oude rotsschilderingen en de aanwezigheid van spirituele verbinding, die teruggaat tot de voetsporen van de 1e Afrikaanse voorouders die ooit dit Afrikaanse landschap hebben bewoond. Het Makgabeng Plateau heeft een interessante geschiedenis die beter kan worden ervaren dan verteld. Het plateau is het enige gebied in Afrika waar alle Noord-Sotho, de San en de Khwekhwe rotsschilderingen zijn te vinden.
Accommodatie: Makgabeng Farmlodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8 - 13: Louis Trichardt afstand 130 km

Madi a Thavha Louis Trichardt

Afbeelding van Louis Trichardt Madi A Thavha Vandaag vertrekt u naar Madi a Thavha Mountain Farm in de Soutpansberg. De Lodge wordt door een Nederlandse gerund. Er zijn heel veel activiteiten te ondernemen, waarbij u de locale bevolking kunt leren kennen, maar ook de verscheidenheid van cultuur en natuur kunt ervaren. Dit kan onder begeleiding van een gids of op eigen gelegenheid, maar ook kunt u wandelingen of mountain bike tochten maken. U kunt vanuit hier een arts en craft tour maken. Hier in de buurt zijn zeer veel houtbewerkers, potten bakkers etc. Dit kan in overleg met de eigenares van de lodge worden verzorgd. Ook is hier de mogelijkheid een kerkbezoek te brengen in een township of lokale kerk.
Voor deze ‘Meet the Locals’ reis kunnen we een speciaal arrangement maken:
* Bezoek met uitleg aan het ‘Dancing Fish Gallery and Exhibition Centre’ bij Madi a Thavha.
* 5 nachten verblijf in Madi a Thavha Mountain Lodge inclusief diner en ontbijt.
* Dagtocht met gids naar Elim en omgeving (dag 2) langs diverse kunstenaars en handwerk mensen. U ervaart het traditionele dorpsleven en bezoekt locale markten en de werkplaatsen van houtsnijders, diverse mensen die met textiel werken, pottenbakkers en makers van muziekinstrumenten. U gebruikt de lunch bij het atelier van Thomas Kubayi, een houtsnijder en instrumentmaker/muzikant. *De 4de dag gaat u weer op pad met uw gids die u nu langs het Lake Fundudzi leidt, de lokale markt in Thohoyandou laat zien. Uw gids zal u enige van de geheimen en legendes vertellen van het meer en het woud, die van groot belang zijn voor de spiritualiteit van het Venda volk. Ook brengt u een bezoek aan de Vhutshilo Mountain School. De andere dagen kunt u zelf invullen of in overleg met ons. We kunnen u een mooi gevarieerd programma aanbieden.
Accommodatie: Madi a Thava Mountain Farm
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 14 - 16: Tzaneen afstand 165 km

Kurisa Moya Tzaneen

Afbeelding van Tzaneen Kurisa Moya Thora Boloka U verlaat Louis Trichardt en gaat richting Tzaneen. U kunt door de Moegabaskloof rijden. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Modjadji Cycad Forest brengen. U zou als u dit wilt nog de Rain Queen kunnen bezoeken als ze aanwezig is en als ze u wenst te ontvangen. Kurisa Moya ligt in een oerwoud waar u (eventueel onder leiding van een echte vogelkenner) kunt wandelen. Ook organiseert Kurisa Moya diverse culturele tours, waarbij u met het Sotho leven kennis kunt maken.
Inclusief zijn:
* 2 nachten verblijf bij Kurisa Moya
* 1 nacht verblijf in een homestay in het dorp bij een Sotho familie
* Een bezoek met een gids van de Ga – Malahlele dorpen, waar u kennis gaat maken met het gewone gezins- en landleven en de crèche bezoekt. Afhankelijk wat er deze dag is te doen in het dorp bestaat er de kans dat u een traditioneel genezer bezoekt, biljart speelt in een plaatselijk café, met de kinderen op de school gaat spelen, een dorps vergadering met de chief gaat meemaken, koeien gaat melken, maïs van het land haalt, leert om water op uw hoofd te vervoeren, gaat winkelen in de Spaza of een traditioneel huwelijk gaat meemaken.
Tijdens uw verblijf in de homestay helpt u mee de avondmaaltijd te bereiden op een open vuur, zodat u alle geuren en smaken kunt ervaren.
Accommodatie: Kurisa Moya Farm House
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 17: Kruger National Park afstand 255 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 U gaat via de Phalaborwa gate het park binnen. U komt het park binnen en al kijkend naar het wild reist u langzaam naar het zuiden. Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleidt te doen, dan kun u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Uw 1ste overnachting is in Satara en de 2de Skukuza
Accommodatie: Kruger Nat. Park, Satara en Skukuza incl. entree kosten
Maaltijden: geen

+Dag 18: Kruger National Park afstand 100 km

Skukuza Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Skukuza U maakt uw eigen safari op weg naar uw volgende accommodatie. Natuurlijk kunt u bij de diverse restcamps ook safari's boeken.
Accommodatie: Kruger Nat. Park, Skukuza
Maaltijden: geen

+Dag 19 & 20: Hazyview en Panorama route afstand 75 km

Gecko Lodge Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U kunt vandaag, op weg naar de uitgang, nog een mooie safaririt maken. De volgende dag zou u de Panorama route kunnen rijden. Deze spectaculaire route leidt u langs de Blyde River die een machtige kloof in het landschap heeft gemaakt. U volgt de rand van de canyon en u hebt prachtige uitzichten bij God’s Window, Three Rondavels etc. Er zijn ook verscheidene interessante plaatsen die een rijke historie hebben die terug gaat naar de eerste pioniers, jagers en gelukszoekers. Pilgrim’s Rest is een dergelijk stadje dat nu een nationaal monument is geworden. In zijn hoogtijdagen woonden hier de grootste gouddelvers plaats ter wereld.
Accommodatie: Hazyview Gecko Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21: Vertrek afstand 400 km

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International De vlucht vertrekt meestal in de avonduren en u dient 3 uur van te voren aanwezig te zijn.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 18 maal ontbijt  en 9 maal diner
Huurauto C (Toyota Corolla of vergelijkbaar)
Entree van Kruger Nat. Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht