Meet the Locals - Roots of Mandela

Meet the Locals - Roots of Mandela - In Zuid-Afrika en de rest van de wereld is Nelson Mandela natuurlijk een begrip. Suid Afrika Reise heeft een 21 daagse reis gemaakt die u een beeld geeft van het leven van Nelson Mandela.


Meet the Locals - Roots of Mandela - In Zuid-Afrika en de rest van de wereld is Nelson Mandela natuurlijk een begrip. Suid Afrika Reise heeft een 21 daagse reis gemaakt die u een beeld geeft van het leven van Nelson Mandela.

Prijzen

Periode oktober 2019 tot en met april 2020 Periode april 2020 tot en met juli 2020
Indicatieprijs p. p. op basis van 2 personen € 2280,00 Indicatieprijs p. p. op basis van 2 personen € 2430,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Tijdens de Meet the Locals - Roots of Mandela reis bezoekt u onder andere de geboortegrond van Nelson Mandela in de Oostkaap. Ook bezoekt u de plekken in Johannesburg waar hij heeft gewoond en de plek waar hij gevangen is genomen. U kunt de reis verlengen met een verblijf in Kaapstad waar u natuurlijk Robbeneiland kunt bezoeken. U kunt ook gedeeltes van deze reis combineren met een maatwerkreis.
Natuurlijk maken wij ook graag een voorstel voor een rondreis op maat die volledig op uw wensen aansluit.

Dag tot dag beschrijving

De Meet the Locals - Roots of Mandela voert u langs belangrijke plekken uit het leven van Nelson Mandela zoals zijn geboortegrond in de Oostkaap,de plekken in Johannesburg waar hij heeft gewoond en de plek waar hij gevangen is genomen. 

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1 & 2: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U wordt naar Sunrock gebracht. De volgende morgen begint u met een bezoek aan het apartheidsmuseum. Hierna wordt u naar Soweto gebracht waar u de fiets tour maakt door Soweto. U komt langs het Hector Pieterson Museum en langs Vilakazi street waar Nelson Mandela heeft gewoond.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Mthatha afstand 280 km

Lodge Bellagio - Mthatha

Afbeelding van Lodge Bellagio 01 U vliegt naar East London waar u uw huurauto ophaalt. U gaat richting Mthatha en Qunu.
Mthatha ligt in het hart van het gebied waar de Xhosa wonen. De volgende morgen ontmoet u uw gids die u mee neemt naar het Nelson Mandela in Mthatha. Hierna gaat hij met u op pad om u de omgeving van Qunu te laten zien. Het gebied waar Mandela als kind is opgegroeid en waar hij na zijn dood weer is begraven. Hij laat u de kerk en de de omgeving van zijn school zien.
Accommodatie: Lodge Bellagio Mthatha
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 5 & 6: Port St. John afstand 100 km

Umngazi River Bungalows

Afbeelding van Port St Johns Umngazi River Bungalows 04 U hoeft vandaag niet zo ver te rijden. U gaat naar de mooie Wild Coast waar u even heerlijk kunt ontspannen bij Umngazi River bungalows. U verblijft hier 2 dagen en in de zomerperiode kunt u hier even heerlijk aan het strand liggen of in de zee zwemmen.
Accommodatie: Umngazi River bungalows Port St. John
Maaltijden: ontbijt en en diner

+Dag 7 & 8: Underberg en Sani Pass afstand 295 km

Cedar Garden - Underberg

Afbeelding van Cedar Garden 02 U rijdt vanuit Port St. John via Lusikisiki omhoog naar Underberg. Deze weg gaat ook niet zo snel. Wees er op verdacht dat er hier niet zoveel tank stations langs de weg zitten als verder in Zuid Afrika. Uiteindelijk gaat u via de R617 naar Underberg. Vanuit Underberg maakt u een schitterende 4*4 rit naar de Sani Pass in Lesotho. Incl. Sani pass toour
Accommodatie: Zuidelijke Drakensbergen Cedar Garden
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 9: Howick afstand 155 km

Fordoun Boutique Hotel & Spa - Nottingham Road

Afbeelding van Fordoun Hotel Spa 14 Na een mooi rit door het heuvelachtige KwaZulu Natal komt u in Howick. Hier werd Mandela’s ‘walk to freedom’ voor 27 jaar onderbroken. Hij werd hier gearresteerd op de R103, ongeveer 5 kilometer buiten Howick, toen hij op de terugweg was naar Johannesburg. Enige activiteiten die u kunt ondernemen is een Canopy tour in de Karkloof, een bezoek aan de Howick Falls of een leuke rit maken langs de vele landelijke winkeltjes in de Midlands Meander.
Accommodatie: Howick Fordoun boutique hotel
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10 - 12: St. Lucia afstand 365 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Het Greater St. Lucia Wetland Park/iSimangolisa Wetlands Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. U kunt dit overleggen met uw gastvrouw als u vroeg genoeg bent.
Van hieruit kunt u ook het Hluhluwe/Imfolozi park bezoeken.
Accommodatie: St Lucia Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 13 & 14: Tembe Elephant Park 220 km

Tembe Elephant lodge

Afbeelding van Tembe Elephant Lodge Vandaag kunt of via de N2 of binnendoor en al bij Hluhluwe afslaan. De keus is aan u. Bij allebei opties kunt u redelijk rustig reizen en genieten van de omgeving waar u door heen rijdt. Tembe is het park van de olifanten met de grote slagtanden. Het park wordt gerund door de plaatselijke bevolking. Dat is de reden dat u een kleine bijdrage moet betalen voor de entree.
Accommodatie: Temne Elephant
Maaltijden: ontbijt en diner, excl. kleine entree bijdrage

+Dag 15 en 16: Eswatini - Mlilwane 290 km

Mantenga Lodge Lobamba

Afbeelding van Swaziland Mantenga Lodge De afstand is vandaag niet zo ver maar houdt u rekening met enige vertraging bij de grensovergang. Dit kan erg snel gaan maar ook enige tijd duren. U rijd rustig richting de grens met Eswatini. U rijdt vandaag via de Golela grenspost Eswatini binnen. Ook kunt u Ezulweni bekijken met zijn leuke marktjes. U reist door het lagere gedeelte van Eswatini en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid (kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. Uw overnachting ligt vlakbij het Mlilwane Wildpark.
Accommodatie: Mantenga lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 17: Kruger Nat. Park, Berg en Dal afstand 180 km

Berg en Dal - Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Berg En Dal 01 U kunt uw eigen ingang kiezen waar u het Krugerpark naar binnen wilt gaan. U komt het park binnen en al kijkend naar het wild reist u langzaam naar het noorden. Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleidt te doen, dan kunt u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Kruger Nat. Park, Berg en Dal
Maaltijden : geen (restaurant aanwezig)

+Dag 18: Kruger Nat. Park, Satara afstand 165 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 U reist verder door het Krugerpark. Onderweg naar uw volgende accommodatie maakt u uw eigen safari. Natuurlijk kunt u ook safari's boeken bij de diverse camps.
Accommodatie:Kruger Nat. Park, Satara
Maaltijden: geen (restaurant aanwezig)

+Dag 19: Phalaborwa afstand 120 km

Sefapane Lodge Phalaborwa

Afbeelding van Phalaborwa Sefapane Lodge U reist verder door het Krugerpark. Onderweg naar uw volgende accommodatie maakt u uw eigen safari. U kunt deze dag nog helemaal doorbrengen in het Kruger park. U dient er voor te zorgen dat u voor sluitingstijd bij de gate van Phalaborwa bent.
Accommodatie: Sefapane lodge Phalaborwa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 20: Hazyview afstand 230 km via Panorama route

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge Vandaag kunt u via de Panorama route rijden. Deze spectaculaire route leidt u langs de Blyde River die een machtige kloof in het landschap heeft gemaakt. U volgt de rand van de canyon en u hebt prachtige uitzichten bij God’s Window, Three Rondavels etc. Er zijn ook verscheidene interessante plaatsen die een rijke historie hebben die terug gaat naar de eerste pioniers, jagers en gelukszoekers. Pilgrim’s Rest is een dergelijk stadje dat nu een nationaal monument is geworden. In zijn hoogtijdagen woonden hier de grootste gouddelvers plaats ter wereld.
Accommodatie: Hazyview Gecko Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21: Vertrek 395 km

Vertrek Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International U reist vandaag door de grasslands van Zuid-Afrika naar Johannesburg. Misschien hebt u nog rijd om de watervallen route te rijden of Middelburg te bezoeken. U vliegt vandaag weer naar Europa. Aangezien de meeste vluchten vertrekken aan het eind van de dag heeft u ruim de tijd om terug naar Johannesburg te rijden.
Wij kunnen deze reis voor u aanpassen met een bezoek aan Kaapstad met Robbeneiland. Dat kan als verlenging of door enige dagen uit de reis te halen, waardoor u tijd heeft om naar Kaapstad te vliegen. Om een goede indruk van Kaapstad te krijgen dient u daar zeker 3 nachten te verblijven.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en Greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis logies/ontbijt, 2 maal logies, 12 maal ontbijt, 6 maal ontbijt en diner
Huurauto Klasse C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Nationale vlucht Johannesburg-East Londen
Entree van Krugerpark
1 dag met gids in Johannesburg incl. fietstour 
1 dag met gids in Mthatha 
Sani Pass tour

Uitgebreide CDW2 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise