Mesosaurus Fossil Bushcamp Keetmanshoop

Bij Mesosaurus Fossil Bushcamp, op de bodem van een oud meer, zijn fossielen gevonden. Het heeft accommodatie bij het kokerbomenwoud en Giant's Playground.


Bij Mesosaurus Fossil Bushcamp, op de bodem van een oud meer, zijn fossielen gevonden. Het heeft accommodatie bij het kokerbomenwoud en Giant's Playground.

Het Mesosaurus Fossil Bushcamp is gevestigd op de Gariganus boerderij, ruim 38 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop aan de C17. Op de boerderij ligt het beroemde kokerbomen woud en de aparte rotsformaties, de Giants Playground genoemd. Wanneer u uitkijkt over het harde en meedogenloze landschap, is het moeilijk voor te stellen dat hier vroeger een meer was. U staat op de bodem van een oud meer. Trouw aan Namibië, dit is een plaats van contrasten en diversiteit, met de geschiedenis van de aarde duidelijk geschreven in de prachtige rotsformaties. De Mesosaurus tour wordt uitgevoerd door de eigenaren van de farm Spitzkoppe Ost. Tijdens de fossielentour laat Hendrik Steenkamp u zien hoe hier duidelijke sporen van de ooit ineengeschoven continenten te zien zijn. Natuurlijk vertelt hij ook over de kokerbomen die in talloze soorten en vormen te zien zijn. Sommige van deze bomen zijn 600 jaar oud. Bekijk deze overblijfselen uit vervlogen dagen, terwijl u geniet van Namibische gastvrijheid en comfortabele accommodatie. Ervaar het wonder van de natuur door middel van verschillende activiteiten, zoals wandel-en sundowners, gedeeld met Quiver bomen onder een magische en indrukwekkende sterrenhemel.
Het klimaat in het gebied is een typisch voorbeeld van semiwoestijn land. Zomerse temperaturen tussen de 20 en 35 graden Celsius overdag. In de winter temperaturen variëren van 15 tot 25 graden, en gedurende de nacht zelfs onder het vriespunt. Het regenseizoen is van oktober tot april met een jaarlijkse regenval van 180 mm. Bezoekers worden aangeraden om zowel warm als koud weer kleding pakken voor een bezoek aan Namibië.
Een van de grootste attracties op deze site zijn de duizenden Quivertrees, een letterlijk paradijs. Op de Quiver boom Dolorite Park hebben we geen 100.200 of 300 bomen, maar meer dan 5000 exemplaren, waardoor het de dichtste concentratie van Quivertrees in Namibië is. Deze bomen zijn niet alleen 100,200 of 300 jaar oud, maar sommige zijn spectaculaire reuzen van meer dan 600 jaar oud. De botanische naam van de Quivertree, Aloe dichotoma verwijst naar de manier waarop de takken groeien. Dit betekent twee takken dwz. de takken van de boom groeien altijd in twee vorken. Echter, de naam Quiver boom verwijst naar de Bosjesmannen oude gewoonte van het uithollen van de takken en die te gebruiken als pijlen om er mee te jagen.
We hebben ook ontdekt dat de bladeren van de Quiver boom worden gegeten door Kudu antilope, omdat het fungeert als een afweermiddel tegen parasieten als het eenmaal is opgenomen in de bloedstroom van de dieren.
Duitse graven: Van historische betekenis zijn de graven van twee Duitse Schuttztrupler die in een strijd tussen Namas en Duitsers in 1904 overleden op onze boerderij Spitzkoppe-Ost, - te weten: Johann Splitgerber. Kr Danzig
De Karakul schapen, meestal aangeduid als de 'zwarte diamant van Namibië ", is zeer goed aangepast aan droge omstandigheden van Namibië.
Activiteiten: bezoek aan de graven, een 3 en 10 km wandelpad, mooie routes voor een sundowner
Accommodatie: Men heeft camping faciliteiten met een goede keuken en douche faciliteiten.
Verder heeft men chalets met en suite badkamer. Voor ontbijt en diner kan worden gezorgd als men dit van te voren reserveert.
De boerderij heeft diverse accommodatiemogelijkheden, waaronder twee volledig ingerichte gastenhuizen, 16-persoons en 1 acht persoons.