Mkhaya Game Reserve

Mkhaya Game Reserve ligt In het zuiden van Eswatini, in het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis.


Mkhaya Game Reserve ligt In het zuiden van Eswatini, in het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis.

In het zuiden van Eswatini, het hart van het laagland ligt een onbedorven wildernis. Een hemel voor bedreigde diersoorten. Voor de dieren die vroeger in het wild leefden niet gehinderd door omheiningen en grenzen. Mkhaya is in 1979 ontstaan om de echte Nguni runderen te laten voort bestaan. Nu worden ook anderen soorten geholpen zoals zwarte neushoorn, sabel antilope, witte neushoorn en olifant.
Mkhaya is genoemd naar de Acacia struik/boom. Zij gaan nu geen ongewisse toekomst meer tegemoet. Er staan nog veel in het zuiden, meer naar het noorden is het voor een groot gedeelte zand vlakte. Veel dieren die men vroeger zag worden nu bedreigd met uitsterven. Fam. Reilly was zich bewust van dit gevaar en zo ontstond Mkhaya als plaats waar de dieren rustig kunnen leven.
Al het verkeer in het park gaat met land rovers van de “Big Five Park”. De wandelingen worden allemaal onder leiding van een gids gemaakt. Het park heeft verschillende wegen met droge rivierbeddingen en watergaten. Na een dag in de bush kunt u genieten van een ijskoud drankje onder de boom. U kunt ook ontspannen in uw bungalow en genieten van de natuur. Mkhaya staat helemaal onder leiding van mensen van Eswatini. De mensen uit de verschillende gemeenschappen uit de buurt helpen allemaal in het park. Het park haalt al haar inkomsten uit de mensen die het bezoeken. Zo helpt u het park en kan het blijven bestaan.
Alle 12 eenheden liggen apart in het woud en u kijkt uit over de droge rivierbedding. Ze zijn voorzien van bedlinnen en handdoeken. Ook hebben ze elk en douche met wc. Neem een zaklantaarn mee want in de avond zijn er alleen maar lampen met paraffine. Het camp heeft geen elektriciteit.


Kijk ook hier eens naar:

Rondreis Noord-Oosten Zuid-Afrika

Rondreis Noord-Oosten Zuid-Afrika gaat in 14 dagen door bekend en vooral onbekend Zuid-Afrika

Bekijk pagina

Selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht

Selfdrive Zuid-Afrika hoogtepunten met binnenlandse vlucht leidt u in 21 dagen langs veel bekende plekken van Zuid Afrika.

Bekijk pagina