Mkhuze Game Reserve

Bekijk foto's

Het Mkhuze Game Reserve is een van de beste parken om wildlife te spotten. Dit wildpark ligt 335 km. ten noorden van Durban en een stukje landinwaarts bij het iSimangaliso Wetland Park/Greater St. Lucia Wetland Park en is een savanne gebied van 38.000 ha met een woud van voornamelijk esdoorns.

Door het reservaat lopen de rivieren de Mkuze en de Nsumu Pan. Er zijn geen leeuwen in dit relatief kleine park, maar al het andere wildlife is hier ruim vertegenwoordigd. Het park heeft zowel gematigde als tropische klimaatzones en de leefomgeving is dusdanig dat er een enorme variëteit aan planten en dieren voorkomen. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen door de aanwezigheid van meer dan 420 vogelsoorten. Zoals wilde ganzen en eenden, roze pelikanen, visarenden, reigers, hamerkoppen en ooievaars. Verder leven hier dieren als zwarte en witte neushoorns, giraffen, nijlpaarden, blauwe wildebeesten, elanden, impala’s, kudu’s en antilopen. Minder aanwezig maar met (een beetje geluk) hier te spotten zijn hyena’s en jachtluipaarden. Bij een aantal drinkplaatsen  zijn schuilplaatsen voor bezoekers opgezet om zo dicht mogelijk bij de dieren te kunnen komen. Het park ligt niet direct op toeristische routes waardoor het maar weinig bezoekers trekt. Je kunt mee met een van de game drives maar ook kun je te voet naar een van de schuilplaatsen.
Gemakkelijk te bereiken vanuit het Greater St. Lucia Wetland Park. Dit heet tegenwoordig iSimangaliso Wetland Park.

Locatie: bij N2 bij Mkuze, 16 km ten noorden van Hluhluwe.
Accommodatie: In het park vindt u eenvoudige accommodatie. Allereerst is er het restcamp Mantuma Camp met chalets, tenten en-suite, restaurant en winkeltje. Hier kunt nachtritten en wandelsafari's boeken. Bovendien bevindt zich hier een camping. Elders in het park bevinden zich twee bushlodges.
Wegennet: het reservaat heeft 80 km grindwegen.
Dieren: grote zoogdieren zijn in overvloed aanwezig, zoals olifanten, neushoorns, giraffen, talrijke antilopensoorten, nijlpaarden en krokodillen en een ongelofelijk verscheidenheid aan vogels.

Toegang tot het park is van april tot september mogelijk tussen 06.00 en 18.00 uur; in de zomer tussen oktober en maart van 05.00 -19.00 uur.

Let op: het Mkhuze Game Reserve is een malariagebied.