Mlilwane Wild park

Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.


Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.

Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. Gelegen tussen Mbabane en Manzini. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.
Het park is 4500 hectare groot en bestaat uit een noordelijk en zuidelijk gedeelte. Het zuidelijke gedeelte bestaat uit open grasvelden met middelhoge vegetatie waar u uitkijkt op de grote granieten rots welbekend als "Rock of Execution". Achter deze rots ligt de Mantenga waterval en de prachtige Usushwana vallei en dan komt u in het noordelijke gedeelte. Het noordelijk gedeelte heeft een van de hoogste punten in de omgeving van Luphohlo. De toeristische activiteiten zijn geconcentreerd in het zuidelijke deel. Mlilwane betekent “klein vuur”. Menig kleurrijk verhaal kan over de Reilly familie worden verteld. Ze wonen nog steeds in het park.
Mlilwane is het oudste park in Eswatini. Het is een onderdeel van de Big Game Parks samen met Hlane en Mkhaya. Men kan in het park wandelen, fietsen, paard rijden en mountain biken.
Het Mlilwane Rest Camp is in het zuidelijk deel van het park gelegen. Veel bomen kijken uit over een moerasachtig gebied. Hier zijn vaak veel nijlpaarden en krokodillen te zien. Het camp is niet omheind maar relatief veilig. U moet ‘s avonds wel opletten voor de nijlpaarden. Het kamp is rustig met wild wat veelvuldig wordt gezien zoals impala,nyala,struisvogel.
Er zijn verschillende types van accommodatie. Alles is voorzien van bedlinnen en handdoeken. Er zijn 8 hutten rond het centrale gedeelte die allemaal een kamer met badkamer hebben. De eerste zes zijn van hout met rieten dakken en de laatste twee zijn Bee Hives op de Swazi manier gebouwd.
Verder zijn er nieuwe rondavels gebouwd. De Lontweni rondavel. Deze zijn ook op een traditionele manier gebouwd met een rieten dak. Een kamer met en suite badkamer.
Dan heeft men nog 3 Beehive dorpjes (Roan, Nyala en Blesbok). Ze zien er uit als traditionele “home steads”. Ze zijn ook als een soort kraal neer gezet. De hutten zijn simpel met bedden en een ventilator. Men heeft wel de beschikking over een eigen badkamer.
Er is nog een groepsaccommodatie.
Er is een restaurant waar u een eenvoudige maaltijd kunt krijgen.


Prijzen

*10*

Kijk ook hier eens naar:

Fly-drive Zuid-Afrika

Fly-drive Zuid-Afrika - in 3 weken leert u Zuid-Afrika kennen en daarna gaat u vast nog een keer.

Bekijk pagina

Gezinsreis Zuid-Afrika

Gezinsreis Zuid-Afrika laat u in 14 dagen kennis maken met Kaapstad, de westkust met de Cederberg, de Winelands, de Tuin Route en een gedeelte van de Zuid kust.

Bekijk pagina

Rondreis Noord-Oosten Zuid-Afrika

Rondreis Noord-Oosten Zuid-Afrika gaat in 14 dagen door bekend en vooral onbekend Zuid-Afrika

Bekijk pagina

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina