Moholoholo Mountain View Hoedspruit

Moholoholo Mountain View heeft cottages met mooi uitzicht. U kunt hier te voet wild kijken en 's avond kunnen gasten mee worden genomen op nachtsafari’s


Moholoholo Mountain View heeft cottages met mooi uitzicht. U kunt hier te voet wild kijken en 's avond kunnen gasten mee worden genomen op nachtsafari’s

Mohohololo is perfect gelegen op maar 60 km van de Orpen gate van het Kruger Nationaal Park. U kunt vanaf hier een prachtig rondje rijden naar de Blyde River Canyon(230 km).
Het hoofdgebouw is de plek waar het diner wordt geserveerd. Het terras kijkt uit over een watergat omgeven door bomen. Nyala en bushbokken komen hier vaak. Alle maaltijden worden in buffet vorm geserveerd.
In het Forest Camp kunnen maximaal 20 personen slapen in 10 chalets. Elk chalet heeft en suite faciliteiten en ventilatoren in de slaapkamers. Koffie en thee faciliteiten zijn 24 uur per dag voorradig.
Ya Mati heeft 5 self catering chalets bestaande uit 2 luxe chalets met 6 bedden, 1 chalet met 8 bedden,1 chalet met 6 bedden,1 chalet met 4 bedden. Allemaal met een volledig ingerichte keuken, privé braai faciliteit, terras en tv. Ontbijt en lunch kunnen bij het theehuis worden genuttigd. Ya Mati is gelegen aan de oevers van de rivier de Blyde.
Mountain View Camp heeft cottages met rieten daken. Elk cottage heeft zijn eigen kleine koelkast, potten en pannen. U maakt gebruik van de braai plek voor de cottage of van de gemeenschappelijke keuken met de nodige uitrusting zoals oven, magnetron etc.  Er is geen keuken zoals in de chalets. Er is geen tv, bar. Er wordt voor bedlinnen en handdoeken gezorgd.
Gedurende dag kunt u wild kijken, dit kan te voet omdat er veel wandelpaden beschikbaar zijn. In de avond kunnen gasten mee worden mee genomen op nachtsafari’s. Wild wat gezien kan worden is o.a. waterbuffel,kudu,eland,blauw wildebeest,zebra, nyala, bushbok,giraf,wrattenzwijn, luipaard, tsessebe,civet, serval, caracal en zeer veel vogels.
Verder is er nog het herstellingsoord voor wild wat ziek, vergiftigd en bedreigd wordt. Het wild wordt vanuit heel Zuid Afrika naar het centrum gebracht. Als het gezond genoeg is wordt het weer terug geplaatst in de natuur. Diegene die niet terug naar de natuur kunnen worden in het centrum gehouden en gebruikt voor educatieve doeleinden. Het centrum is volledig afhankelijk van de support van het publiek. Het is in 1992 ontstaan op een boerderij door Dhr. Strijdom. In het unieke Rehabilitation Centre leven veel dieren en vogels die niet meer terug kunnen worden geplaatst in het wild, zoals leeuwen, gered uit een Egyptische Circus, een Crowned Eagle, Chui het luipaard en Jolly & Juba de cheetah’s en nog veel meer.
Het succesvolle Serval Breeding Project is een succesverhaal op zich. Er zijn ondertussen meer dan 160 servals in het wild geplaatst.