Mokala National Park

Bekijk foto's

Mokala National Park is een park voor liefhebbers van lage acaciabomen boven vlaktes rode aarde, hier en daar een heuvel en prachtige zonsondergangen. Mokala is het Tswana woord voor de acaciasoort die hier veel voorkomt en in het Afrikaans kameeldoring wordt genoemd. Een goede Nederlandse vertaling is hier niet voor. De boom komt voor in droge streken met zanderige ondergrond. De droogte is gevolg van een lage regenval (tussen 300 en 500 mm per jaar) gecombineerd met een hoge evaporatie die hoger ligt dan het aantal millimeters regenval. Door de acaciaboom heeft het park een echte Afrikaanse savanne uitstraling. Door het park loopt een aantal wandelpaden en 4x4 routes. Wandeltochten, mountainbike tochten en jeepsafari's zijn dus mogelijk, evenals sterrenkijk excursies. Qua wild heeft u kans op gemsbokken, springbokken, roan en tsessebee antilopen, evenals op zwarte en witte neushoorns. Op diverse locaties in het park zijn nog eeuwenoude rotstekeningen te zien waar een gids u mee naartoe kan nemen.
Mokala heeft drie lodges waar overnacht kan worden, alle zelfcatering. Er is een restaurant en een bar aanwezig, evenals een zwembad. In het park is geen winkel aanwezig. Wel is er brandstof te verkrijgbaar. De lodges zijn niet omheind. Weest u daarom voorzichtig na zonsondergang.
Vanaf Kimberley neemt u de N12 richting Kaapstad. N1 57 kilometer gaat u op de Hayfield /Heuningsekloof kruising rechtsaf een gravelweg op. Na 21 kilometer ligt de ingang van Mokala rechts. De receptie is 7 kilometer verder het park in.
Accommodatie:
Mosu Lodge is de lodge binnen het park. Het heeft 15 bungalows en een restaurant. Ook is er een zwembad.
Lilydale is het restcamp en bestaat uit 12 zelfcatering units die met 2 tot 5 bedden zijn ingericht.
Vanuit het camps worden diverse excursies georganiseerd zoals raften en vliegvissen. Het restcamp beschikt over een restaurant. In het restaurant worden maaltijden geserveerd, al is het mogelijk dat bij een lage bezettingsgraad u wordt gevraagd naar het restaurant van één van de andere lodges te gaan.
Bij entree van het park dient u een dagelijkse conservation fee te betalen van 80 rand per persoon per dag. Neem de N12 richting Kaapstad.

Prijzen

*10*