Mokolodi Nature Reserve Gaborone

Mokolodi Nature Reserve - reservaat met rivier- en rotslandschap


Mokolodi Nature Reserve - reservaat met rivier- en rotslandschap

Voor natuur en wild liefhebbers is Mokolodi  vanuit Gaborone zeer snel met een excursie te bereiken. Gelegen op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Gaborone. Het reservaat is vijf vierkante kilometer groot en bestaat uit riviergebied afgewisseld met rotsachtige heuvels, met het  schilderachtige meer Gwithian en aangrenzende picknickplaats.
Mokolodi biedt game drives, begeleide wandelingen, safari te paard, neushoorns tracking, giraf tracking, wandelingen met olifanten en cheeta bezoeken. Het houdt regelmatig lezingen, als ook jaarlijkse evenementen, zoals Pasen en Kerstmis met excursies voor kinderen, en de Mokolodi fotografie competitie.
Wild wat u kunt zien in het reserve is onder andere kudu, wrattenzwijn, duiker, giraf, steenbok, zebra, gnoe, gemsbok, struisvogel, impala, springbok, waterbokken, bavianen, vervet apen, Bergrietbok, eland, bushbuck en luipaard.
Een zeer succesvolle herintroductie van de witte neushoorn en het fokprogramma hebben er voor gezorgd dat de populatie nu op 8 staat.
Mokolodi heeft ook een reptiel park. Verder is er een opvang voor gehandicapte of verweesde dieren die om een of andere reden niet terug kunnen naar de natuur en een dierenkliniek die zieke of gewonde dieren behandelt.
Mokolodi heeft 5 chalets met rieten dak die uitkijken over een watergat.  Elk chalet heeft zonne-energie, wc, kook mogelijkheden, koelkast.  Het is op basis van self catering.
Verder zijn er kampeerplekken. 3 met eigen braaiplek.
Er is een restaurant aanwezig.