Montego Resort - Xai Xai

Bekijk foto's

De bungalows, hutten en terrassencamping van Montego Resort ligt in het ongerepte bos aan de kust met grote Milkwood-bomen en oude cycades. 
Het resort kijkt uit over een de baai die is ontstaan door het Chongoene-rif waar de koloniale heerser, Senhor Alho (die zijn naam gaf aan het gebied tussen Xai-Xai en Chongoene) zijn vakantiehuis pal aan de rand van het water had. 
Montego resort is in 2006 begonnen. Het werd medio 2014 overgenomen door de nieuwe eigenaren en heeft een totale opknapbeurt en restauratie ondergaan. De accommodaties, campings en voorzieningen zijn ontworpen om de bezoeker maximaal comfort te bieden met minimale impact op het milieu. 
Montego Resort ligt op 3 km langs de kust van Praia do Xai-Xai in de richting van Chongoene. De wegen zijn helemaal naar Praia do Xai-Xai geasfalteerd, waar het een zandweg langs het strand wordt. Het resort Montego is bereikbaar met twee-wiel aangedreven voertuigen. 
De accommodatie bestaat uit hutten en bungalows in traditionele stijl, verspreid tussen hoge bomen, allemaal op loopafstand van het strand. De accommodatie varieert van gezellige tweepersoonshutten tot grote 6 persoons bungalows die dagelijks worden schoongemaakt. Allemaal met en-suite badkamers, ventilatoren en muskietennetten. 
Verspreid in de schaduw van de hoge bomen en tussen de hutten zijn kampeerplekken met elektriciteitspunten. Kampeerplekken variëren van kleine, single-tent sites tot grote caravan-sites. Grote toiletgebouwen zijn er voor de kampeerders en warm water wordt geleverd via traditionele "donkey boilers". Afwasfaciliteiten (wastafel en kraan) zijn verspreid tussen locaties, hutten en huizen en zijn er voor het gebruik van alle gasten. Privé en mooie gemeenschappelijke braai-gebieden zorgen voor geweldige interactie. 

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Self-drive door Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini

Combineer het beste van drie landen en geniet van safari's, strand en cultuur in één reis.

  • Kruger NP
  • Panoramaroute
  • Strand
  • Duikbestemming
  • Inhambane
  • 16 dagen
  • Vanaf € 1555