Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.


Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.

Ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten, biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen. Het Namib-Naukluft Park is het meest veelzijdige gebied in Namibië en een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land.
De uitgestrekte wildernis van bijna 50 000 vierkante kilometer bevat belangrijke plekken zoals Sossusvlei, Sesriem, de Welwitschia Trail, Sandwich Harbour, de Naukluft Mountains en de Kuiseb Canyon. Dit enorme gebied, met een oppervlakte ter grootte van Duitsland, bestaat uit duinen (waarvan sommige in de Sossusvlei behoren tot de hoogste in de wereld), zandvlaktes en ruige berggebieden.
Het is één van de dunst bevolkte gebieden in het land waar de bezoeker een uniek gevoel van grootsheid en isolement kan ervaren. Hier kunt u, meer dan waar ook ter wereld, genieten van de magische en schitterende sterrenhemel.
Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, tot 325 meter hoogte, gemeten vanaf de basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor kunstenaars en fotografen. Gevormd door sterke wind die van diverse kanten kan komen, zijn ze op hun hoogst en meest spectaculair waar de naar het westen stromende rivier Tsauchab leeg vloeit in de Vallei. De warme tinten van het zand, variërend van abrikoos tot oranje, rood en kastanjebruin, zijn een levendig contrast met de oogverblindende witte vlakken van de grote klei pannen aan de voet van de duinen. Een van deze, Dead Vlei(Pan) genoemd, is een grote spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, gekenmerkt door skeletten van oude kameel-doorn bomen, met koolstof gedateerd tussen de 500 en 600 jaar oud. Als het voldoende heeft geregend om de Tsauchab rivier weer te laten stromen, vult de pan zich met water, waardoor flamingo's en andere watervogels worden aangetrokken door het gebied.
Het Naukluft gedeelte beslaat de andere helft van de Namib - Naukluft National Park. Hier liggen de Naukluft bergen waar enorme, gevarieerde rotsformaties liggen, waardoor de Naukluft een waar paradijs is voor geologen. Er komen vijf verschillende vegetaties voor binnen het park. Deze bieden een schat aan boom en struiksoorten, en een grote verscheidenheid van aloë’s.
In het gebied leven onder andere de Hartmann zebra, kudu, gemsbok, klipspringer, duiker, steenbok, luipaard, baviaan, jakhals, vos, wilde kat, caracal en de aardwolf. Naukluft's steile kliffen zijn nestplaatsen voor diverse soorten broedvogels, waaronder de Zwarte Adelaar.


Prijzen

*10* *11*

Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika gaat in 21 dagen vanuit Upington in Zuid-Afrika naar Johannesburg via de hoogtepunten van Namibië en Botswana.

Bekijk pagina

Kampeerreis Namibië

Deze kampeerreis van 21 dagen is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.

Bekijk pagina

Rondreis Namibië - Botswana

Rondreis Namibië - Botswana geeft u in 14 dagen een goede indruk van deze twee landen.

Bekijk pagina

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië

Selfdrive Hoogtepunten van Namibië is een reis waarbij u in 20 dagen veel hoogtepunten van Namibië bezoekt, van de Fish River Canyon, via de Sossusvlei, naar Etosha

Bekijk pagina