Namibië is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland en telt circa 2 miljoen inwoners. Dit zijn 2,5 inwoners per vierkante kilometer en de ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur. Het zuiden en oosten bestaat voornamelijk uit woestijn en semi-woestijn terwijl het noorden bijna tropisch is.

Regeringsvorm: Republiek
Oppervlakte: 824.268 km²
Inwoners: 2.484.780 (2017) (3 per km² (2017))
Religie: Christendom (80-90%), traditionele religies (10-20%)
Hoofdstad: Windhoek
Officiële landstaal: Engels (officiële taal), Afrikaans, Duits (tot 1990, nu ‘nationale taal’), Oshivambo en andere inheemse talen
Klimaat: Namibië heeft een woestijnklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden en in de wintermaanden rond de 25 tot 35 graden. Het kan in de zomer van Namibië 's nachts afkoelen tot vriespunt.
Munt: Namibische dollar
Nationale feestdag: 21 maart

Namibië is een Duitse kolonie geweest wat nog duidelijk is te merken aan de plaats- en straatnamen. Ook wordt er nog veel Duits gesproken. Het wegennet is, voor dit uitgestrekte land, erg goed te noemen. De enkele hoofdwegen zijn van asfalt, maar de meeste wegen zijn erg goed onderhouden "dirt roads". De natuur is indrukwekkend. Niet alleen de bekende Sossusvlei met Death Valley, Etosha en de Fish River Canyon zijn de moeite waard, maar ook de Kalahari, de Namtib Desert, het Waterberg Plateau en de Caprivistrip zijn het waard bezocht te worden.
In dit lege land vindt u veel verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Ovambo, Kavango, Damara, Nama, Himba, Herero en Bushmen.

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van Namibië. Natuurlijk kunnen we alle reizen op de website aanpassen zodat de reis helemaal aansluit op uw wensen.
In het routeboekje dat u ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt zult u veel over Namibië en diverse interessante plekken kunnen lezen.