085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Natuur en Wildparken Malawi

Natuur en Wildparken Malawi


Lake Malawi Nationaal Park

Het is een van de grootste meren ter wereld: Lake Malawi. Verborgen tussen de heuvels van het gelijknamige land kent het meer een rijk waterleven. De honderden vissersbootjes verraden dit. Lake Malawi is het zuidelijkste meer van de Grote Afrikaanse Riftvallei, waar de drie grote meren van Afrika miljoenen jaren geleden werden gevormd. Lake Tanganyika en Lake Victoria zijn groter dan Lake Malawi, maar het meer is een flinke 560 kilometer lang en op sommige plekken 75 kilometer breed.

Liwonde Nationaal Park

In Malawi zijn safaritoeristen nog schaars, wilde dieren zijn er daarentegen in grote getale te vinden. Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire rivier, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi.

Majete Nationaal Park

Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat doorkruist wordt door de Shire rivier. Majete was ooit toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan wilde dieren, maar in de jaren ‘90 van de vorige eeuw was een groot gedeelte van de diersoorten nagenoeg uitgestorven.

Mount Mulanje

Malawi kent veel vrijstaande granieten rotsen. Mount Mulanje is een granieten massief van 1000 meter lengte met een eigen klimaat vanwege de enorme hoogte ten oosten van Blantyre. Hier staat de hoogste piek in Zuidoost-Afrika (3000 meter), de zogeheten 'Sapitwa', wat 'ga er niet heen' betekent.

Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve bevindt zich in het oostelijke deel van Malawi op de oevers van Lake Malawi. Het reserve is 1.800 km² groot en heeft een ruig landschap. Door het park stromen enkele van de belangrijkste rivieren van Malawi die beekjes en watervallen vormen.

Nyika Nationaal Park

Nyika National Park is het grootste en oudste park van Malawi. Het is de ideale plek om te mountainbiken en te wandelen. Geen mens in de buurt en heerlijk koele lucht in Afrika. Het Nyika plateau ligt namelijk op een hoogte van ruim 1.800 meter in het noorden van Malawi.