Natuur- en Wildparken Malawi

Afbeelding van Zomba Plateau Malawi Tourism
Lees meer
Zomba Plateau

Zomba Plateau

De hooglanden van het Zomba Plateau zijn een fantastische plek om te hiken. Het plateau ligt vlakbij Zomba, de vroegere hoofdstad van Malawi. Van het Ku Chawe Inn leiden verschillende wandelroutes verder het plateau op. Hoe ideaal het gebied ook is voor wandelaars, het is allemaal wel erg alleen. U komt niet vaak andere wandelaars tegen. Het is daarom aan te raden een gids te huren.

Afbeelding van Nyika Nationaal Park Burchells Zebra Bentley Palmer Malawi Resources Malawi Tourism
Lees meer
Nyika Nationaal Park

Nyika Nationaal Park

Nyika National Park is het grootste en oudste park van Malawi. Het is de ideale plek om te mountainbiken en te wandelen. Geen mens in de buurt en heerlijk koele lucht in Afrika. Het Nyika plateau ligt namelijk op een hoogte van ruim 1.800 meter in het noorden van Malawi.

Afbeelding van Nkhotakote Wildlife Reserve Rivier Ramon Lucas
Lees meer
Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve bevindt zich in het oostelijke deel van Malawi op de oevers van Lake Malawi.

Afbeelding van Mount Mulanje Malawi Resources Malawi Tourism 3
Lees meer
Mount Mulanje

Mount Mulanje

Malawi kent veel vrijstaande granieten rotsen. Mount Mulanje is een granieten massief van 1000 meter lengte met een eigen klimaat vanwege de enorme hoogte ten oosten van Blantyre.

Afbeelding van Majete Wildlife Reserve Leeuw Ramon Lucas 1
Lees meer
Majete Nationaal Park

Majete Nationaal Park

Het Majete Nationaal Park is een wildpark in het zuiden van Malawi dat sinds juli 2011 opnieuw opengesteld is voor publiek. Het is een vruchtbaar gebied dat doorkruist wordt door de Shire rivier. Majete was ooit toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan wilde dieren, maar in de jaren ‘90 van de vorige eeuw was een groot gedeelte van de diersoorten nagenoeg uitgestorven.

Afbeelding van Liwonde Nationaal Park Nijlpaard Ramon Lucas
Lees meer
Liwonde Nationaal Park

Liwonde Nationaal Park

In Malawi zijn safaritoeristen nog schaars, wilde dieren zijn er daarentegen in grote getale te vinden. Het relatief kleine Liwonde National Park (548km²) ligt ten zuiden van Lake Malawi aan de Shire rivier, die uitmondt in de Zambezi rivier. Door de ligging ten opzichte van Blantyre en Cape Maclear is Liwonde National Park het meest populaire nationale park van Malawi.

Afbeelding van Lake Malawi Mumbo Island Ramon Lucas
Lees meer
Lake Malawi Nationaal Park

Lake Malawi Nationaal Park

Het is een van de grootste meren ter wereld: Lake Malawi. Verborgen tussen de heuvels van het gelijknamige land kent het meer een rijk waterleven. De honderden vissersbootjes verraden dit. Lake Malawi is het zuidelijkste meer van de Grote Afrikaanse Riftvallei, waar de drie grote meren van Afrika miljoenen jaren geleden werden gevormd. Lake Tanganyika en Lake Victoria zijn groter dan Lake Malawi, maar het meer is een flinke 560 kilometer lang en op sommige plekken 75 kilometer breed.

Kasungu Nationaal Park
Lees meer
Kasungu Nationaal Park

Kasungu Nationaal Park

Kasungu Nationaal Park is ruim 2.000 vierkante kilometer groot. Hiermee is het de op een na grootste natuurreservaat van Malawi. Het park ligt op 165 kilometer van Lilongwe en ligt op een hoogte van ongeveer 1.000 meter. Het park grenst aan Zambia