Natuur- en Wildparken Namibië

In Namibië liggen een paar nationale parken, waarvan de Sossusvallei en Etosha wel de meest bekende zijn.

In Namibië liggen een paar nationale parken, waarvan er een paar erg bekend zijn. Natuurlijk moet u het Etosha park bezoeken om van het wild te genieten en voor erg bijzondere landschappen moet u zeker de Sossusvallei en de Fish River Canyon bezoeken. Maar vergeet ook alle andere parken niet, die zijn ook zeker de moeite waard.


Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park, ten noorden van Springbok is een uitgestrekte wildernis, grensoverschrijdend tot over de Oranje rivier op de grens met Namibië.

Bwabwata Nationaal Park

Bwabwata Park is misschien wat onbekend maar is het park dat in de Caprivi Strook ligt. Nog weinig bezoekers maar veel wild.

Cape Cross Robbenkolonie

Cape Cross Robbenkolonie is de plek waar Diego Cão in 1485 als eerste Europeaan voet aan wal zette. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan.

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Fish River Canyon

Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. De canyon is tot 550 meter diep en totaal ongeveer 160 kilometer lang.

Mahango Game Reserve

Het Mahango Game Reserve ligt in het zuiden van de Caprivi strook onder het Poppa Falls resort. De C48 loopt door het park heen richting Botswaanse grens.

Mudumu Nationaal Park

Mudumu Nationaal Park ligt langs de Kwando met veel Mopane en Accacia bomen

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park is een combinatie van vergezichten met winderige duinen en ruige canyons met wanden van rijk gekleurd vulkanisch gesteente en uitgestrekte bergketens

Sossusvlei

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.

Waterberg Plateau Park

Waterberg Plateau was in het verleden grotendeels ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen roofdieren en stroperij