Natuur en Wildparken Zambia

Afbeelding van Victoria Watervallen 038
Lees meer
Victoria Watervallen

Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld van wel 1700 meter breed in de Zambezi rivier.

Afbeelding van South Luangwa Leeuw Ramon Lucas 2
Lees meer
South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa Nationaal Park ligt in de Luangwa vallei, gelegen aan de zuidelijke uiteinden van de grote Rift-vallei en is het meest bekende park van Zambia. Het park is beroemd om haar ongerepte schoonheid, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier.

Afbeelding van South Luangwa Southern Ground Horn Bill
Lees meer
North Luangwa Nationaal Park

North Luangwa Nationaal Park

North Luangwa Nationaal Park ligt in de Luangwa Vallei die bijna de gehele oostelijke regio van Zambia bestrijkt. Hier bevinden zich een aantal nationale parken waaronder North en South Luangwa National Park. North Luangwa Nationaal Park is een van de meest spectaculaire wildernis gebieden in Afrika en is "een van de grootste wildreservaten in de wereld." Het is zo afgelegen dat selfdrive safari's niet zijn toegestaan en je mag alleen onder begeleiding van een erkende gids het park in.

Lower Zambezi Nationaal Park
Lees meer
Lower Zambezi Nationaal Park

Lower Zambezi Nationaal Park

Het Lower Zambezi Nationaal Park ligt aan de Zambiaanse zijde van de Zambezi Rivier met aan de overkant het Mana Pools National Park in Zimbabwe. De grote Zambezi Rivier stroomt dwars door deze parken heen en vormt de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Zowel aan de Zambiaanse als aan de Zimbabwaanse zijde kunt u verschillende type safari´s ondernemen.

Afbeelding van Zebra Liuwa Plains Zambia Bushwaysafari 1
Lees meer
Liuwa Plains

Liuwa Plains

Het Liuwa Plains National Park is zo'n beetje het best bewaarde geheim van Zambia. Het Liuwa Plains National Park is een van de meest ongerepte wildernis gebieden van Afrika, thuisbasis voor de op één na grootste migratie van gnoes (na de Serengeti). Het Liuwa Plains National Park ligt in het westen van Kalabo in de westerse provincie van Zambia. Het heeft een oppervlakte van 3.660 km² en is sinds 1972 een nationaal park. Twee grote rivieren, de Luambimba en de Luanginga, grenzen aan het park respectievelijk aan de oost kant het westen.

Kasanka Nationaal Park
Lees meer
Kasanka Nationaal Park

Kasanka Nationaal Park

Kasanka National Park is een van de weinige Zambiaanse nationale parken onder particulier beheer. Als gevolg daarvan is het park volledig afhankelijk van inkomsten van toerisme en giften. Het is een waardevol natuurgebied waarin vele dieren een beschermd bestaan hebben. Zoals de sitatunga antilope, vele soorten vogels en de grote zwermen vleermuizen die in de maanden november en december tijdens de schemering uitvliegen.

Kafue Nationaal Park
Lees meer
Kafue Nationaal Park

Kafue Nationaal Park

Kafue National Park is een van de mooiste landschappelijke parken van Zambia. Het ligt ongeveer 200 km ten westen van Lusaka en beslaat ruim 22.000 vierkante kilometer. Hoewel het park alle ingrediënten in zich heeft om een drukbezocht park te zijn is het relatief onontdekt. Kafue National Park is het derde grootste park in Afrika en is een van grootste in de wereld. Eén van de zeldzaamste bewoners is de Kafue lechwe.

Bangweulu Wetlands
Lees meer
Bangweulu Wetlands

Bangweulu Wetlands

De Bangweulu Wetlands liggen bij het grote Bangweulu meer, een enorm waterrijk gebied. Het is een ondiep moeras in het centrum van het Noord-Zambiaanse plateau. Het moeras wordt gevoed door 17 rivieren met een stroomgebied van 190.000 km² en watert af in één rivier, de Luapula. Het gebied overstroomt in het regenseizoen tussen november en maart.