Natuur- en Wildparken Zuid-Afrika

Zuid Afrika heeft heel veel parken. De meeste parken zijn wildparken, zoals het wel bekende Kruger Nationaal Park, het Addo Elephant Park en het Hluhluwe Umfolozi Park.

Zuid Afrika heeft heel veel parken. De meeste parken zijn wildparken, zoals het wel bekende Kruger Nationaal Park, het Addo Elephant Park en het Hluhluwe Umfolozi Park. Ook liggen we in Zuid-Afrika parken waar wel wat wild leeft, maar die voornamelijk bezocht worden vanwege de schitterende natuur, mooie landschappen en bijzondere begroeiing. Een paar voorbeelden zijn de Drakensberg, Het Karoo National Park, Tsitsikamma en Table Mountain national park.

Zuid Afrika heeft heel veel parken. De meeste parken zijn wildparken, zoals het wel bekende Kruger Nationaal Park, het Addo Elephant Park en het Hluhluwe Umfolozi Park. Ook liggen we in Zuid-Afrika parken waar wel wat wild leeft, maar die voornamelijk bezocht worden vanwege de schitterende natuur, mooie landschappen en bijzondere begroeiing. Een paar voorbeelden zijn de Drakensberg, Het Karoo National Park, Tsitsikamma en Table Mountain national park - See more at: http://www.suidafrikareise.nl/parken/zuid-afrika.html#sthash.61VyJfi3.dpuf


Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park, ten noorden van Springbok is een uitgestrekte wildernis, grensoverschrijdend tot over de Oranje rivier op de grens met Namibië.

Augrabies Falls Nationaal Park

Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.

Bontebok Nationaal Park

Het Bontebok Nationaal Park, in het westen begrensd door de Breede Rivier is vooral bekend om haar activiteit om de Bontebok te beschermen. Toen er nog maar 17 van deze kleurrijke antilopes over waren, heeft het uitgekiende programma in het Bontebok Park ervoor gezorgd dat het dier niet is uitgestorven.

Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

De Hoop Nature Reserve

De Hoop Nature Reserve bestaat uit witte duinen aan de Indische Oceaanen en één van de meest afwisselende reservaten in de West-Kaap.

Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Hluhluwe iMfolozi

Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied.

Ithala Park

Het Ithala Park ligt in het Noorden van Kwa zulu Natal.De grote aantrekkingskracht van dit reservaat is zijn ongerepte wildernis en gevarieerde landschap.

Karoo Nationaal Park

Karoo Nationaal Park ligt vlak bij Beaufort West. Het ligt ten noorden van Oudsthoorn in de West-kaap.

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park met veel katachtigen en roofvogels in een rood landschap.

Knysna Lake Area

Knysna Lake Area is het 2e nationale merengebied van het land (Wilderness National Park is de 1ste).

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Madikwe Wildreservaat

Madikwe Wildreservaat is een gemeenschappelijke onderneming van de North West Parks & Tourism Board, de particulier sector en plaatselijke groepen.

Mapungubwe National Park

Het Mapungubwe National Park is een erg jong park dat in 2004 werd geopend voor het publiek.

Marakele Nationaal Park

Het Marakele Nationaal Park ligt dichtbij Thabazimbi in de Limpopo Provincie en wordt beschouwd als het Nationale Park met het mooiste natuurschoon.

Mkhuze Game Reserve

Mkhuze Game Reserve is een savanne gebied van 38.000 ha met een woud van voornamelijk esdoorns. Door het reservaat lopen de rivieren de Mkuze en de Nsumu Pan.

Mokala National Park

In het Mokala National Park het landschap varieert het landschap van koppies tot grote open vlaktes. Door de eenzame heuvels geeft het park een gevoel van verlatenheid.