Ndumo Wildreservaat

Ndumo Wildreservaat is een klein wildpark van ca. 10.000 hectare tegen de grens van Mozambique en Swaziland aan


Ndumo Wildreservaat is een klein wildpark van ca. 10.000 hectare tegen de grens van Mozambique en Swaziland aan

Het Ndumo Wildreservaat is gesticht in 1924 op initiatief van Kol. Deneys Reitz, die het gebied te paard bezocht in 1921 en er zo van onder de indruk was, dat hij het gebied wilde beschermen.
Het is een vrij klein gebied van ca. 10.000 ha, tegen de grens van Mozambique en Swaziland aan. Bij de stichting sprak hij: "Nu heb ik mijn plicht gedaan voor God en het nijlpaard". Dankzij zijn graslanden, moerassen, meren en pannen wordt dit park vaak een kleinere uitgave genoemd van Botswana's Okavango Delta.
Het reservaat ligt in het stroomgebied van de Pongolo rivier en heeft daardoor een rijk dierenleven. Er leven veel watervogels, waaronder de visuil en de slangarend. Het staat ook bekend om zijn verscheidenheid aan bomen, er zijn meer dan 200 soorten, waaronder de Malbury Fake Tree en de Fever Bush. Er worden safari's met vierwiel aangedreven voertuigen of safari's te voet aangeboden.
Locatie: in Maputoland, in de richting van de noordelijke grens met Mozambique, 470 km ten noorden van Durban, ongeveer 90 km van de N2 (ten noorden van Mkuze).
Accommodatie: Nyamithi Restcamp, bestaande uit met stro bedekte cottages, heeft een kok om de maaltijden te bereiden. Het Banzi Camp is een privé opgezet camp met uitzicht op de Banzi vlakte.
Wegennet: kijk uit voor putten en kuilen op de laatste 20 km voor het kamp. Binnen in het kamp zijn de wegen prima. Er is een benzinestation 2 km buiten het kamp.
Dieren: in Ndumo leven een overvloed aan vogels, meer dan 60% van de 900 soorten die in Zuid-Afrika voorkomen zijn hier waargenomen, met tropische trekvogels uit Oost-Afrika alsmede vele ooievaars, flamingo's en pelikanen. Er zijn een groot aantal nijlpaarden en krokodillen, hoewel de overvloedige vegetatie het moeilijk maakt om dieren als de buffel en de nyala te bekijken.
Een anti-malariakuur is noodzakelijk in te zomerseizoen.


Prijzen

*10* *11*