Nxamaseri Island Lodge - Okavango Delta Westkant

Bekijk foto's

Geniet van een unieke ervaring omgeven door het permanente water van de spectaculaire Okavango Delta. De Nxamaseri Island Lodge is een van de oudste lodges in de delta, maar heeft zijn intieme sfeer steeds behouden, zodat bezoekers volledig tot rust kunnen komen. Elk van de zeven dubbele ensuite chalets ligt te midden van het inheemse woud en heeft een terras met prachtig uitzicht over het water. Daarnaast is er ook nog een charmante boomhut waar gasten kunnen verblijven. Wandelpaden verbinden de kamers met het hoofdgedeelte van de lodge.
De lodge is ontworpen om optimaal te genieten van het adembenemende landschap en de uitzonderlijke vogelpopulatie. Lokale kunstenaars en ambachtslieden uit Botswana kregen de kans om het interieur te voorzien van typische, authentieke elementen. De rustieke, natuurlijke charme van de lodge komt nog meer uiting dankzij de warme ontvangst van de eigenaars. Net omdat de eigenaars ook aanwezig zijn bij het dagelijkse beheer van de lodge, wordt er veel meer aandacht besteed aan de details. Nxamaseri is een intieme manier om de pracht van de Okavango delta in alle rust te beleven.
Nxamaseri Island Lodge opende de deuren in de jaren 80. Het was PJ Bestelink, pionier van het vliegvissen in Botswana, die dit kleine afgelegen eiland in het midden van de delta in het oog kreeg. Hij wist meteen dat dit de perfecte locatie was voor de lodge, die nu ook de belangrijkste bestemming van de Okavango Delta is om te vliegvissen.
Naast daguitstappen om te vliegvissen kunnen er vanuit de lodge nog verschillende andere activiteiten ondernomen worden, waaronder een boottocht per mokoro of een begeleide daguitstap naar Tsodilo Hills.
Tsodilo Hills staat op de lijst van Unesco werelderfgoed. Na een zandweg van 35 km kom je aan een rotsachtig gebied. Voor de mensen die in de omgeving van deze heuvels wonen, de San, de originele bewoners alsook de Hambukushu die gedurende de voorbije 200 jaar deze heuvels periodiek bezet hebben, is dit een heilige en mystieke plaats waar de voorouderlijke geesten nog rondwaren. In vroegere tijden voerden hun voorouders religieuze rituelen uit om hulp te vragen en om het te laten regenen. Ze hebben ook rotsschilderingen gemaakt en hun betekenis en symboliek blijven een mysterie tot op vandaag.
Het ontdekken van de 3 belangrijkste heuvels, Man, Vrouw en Kind, is een reis terug in de oudheid. Aan de hand van archeologisch onderzoek, dat gedurende de afgelopen 30 jaar werd verricht, schat men dat Tsodilo 100 000 jaar geleden reeds werd bewoond, waardoor dit een van de oudste historische bezienswaardigheden ter wereld is. Aardewerk, ijzer, glas kralen, schelp kralen, gesneden bot en stenen werktuigen dateren van 90 000 jaar terug.
Er zijn verschillende wandelpaden: de Rhino Trail, Lion Trail en klif Trail en andere. Het is echter aanbevolen dat u de wandeling doet onder leiding van een gids om zo de rotsschilderingen te zien. Zowel San en Hambukushu wonen in de buurt van de heuvels, en gidsen uit hun dorpen kunnen gemakkelijk worden geregeld. Er is een klein museum bij de ingang van de site. Vanuit de lodge kan u dit alvast volledig begeleid doen.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Groepsreis Botswana & Noord-Namibië via lodges - Sable

Groepsreis Botswana & Noord-Namibië via lodges - Sable - 12 dagen

  • Victoria Watervallen
  • Chobe NP
  • Moremi Game Reserve
  • Makgadikgadi Pannen NP
  • Hwange NP
  • 12 dagen
  • Vanaf € 3300