Olifantscamp - Kruger National Park

Bekijk foto's

Olifantscamp is beslist het mooist gelegen restcamp binnen het Krugerpark. Gelegen in het semi-droge meer noordelijke deel (ter hoogte van Phalaborwa) is het restcamp aan de Olifantsrivier gesitueerd, en dat levert dikwijls mooie beelden op. Regelmatig doorkruisen olifanten de rivier en een strijd tussen olifanten en leeuwen aan de rivierbedding is ook aanschouwd. Enkele chalets kijken uit op de rivier. In alle andere gevallen kunt u op terras bij het restaurant terecht vanwaar u ook een mooi uitzicht over de rivier heeft. Olifantscamp is een middelgroot restcamp waarin wel alle voorzieningen zoals een receptie (waar u diverse safari's kunt boeken), restaurant en winkel aanwezig zijn.
Olifantscamp heeft een centraal plein waaraan de receptie, winkel, cafetaria en restaurant zijn gevestigd. Vanaf het terras bij het restaurant heeft u zicht op de Olifantsrivier. Bij de receptie kunt wandelsafari's (ochtend- of late middag) of jeepsafari's (ochtend, late middag of avond) reserveren. Bij droog weer kunt u vanuit Olifantskamp 's morgens en aan het einde van de middag ook mountainbike-tochten boeken.
Groot en goed gefaciliteerd restcamp met rondavels, chalets en twee guesthouse aan de Olifantsrivier. Kamperen is niet mogelijk in Olifantscamp. In totaal zijn er 106 bungalows met 2 of 3 bedden waarvan sommige met keuken en andere alleen met koelkast zijn ingericht. Alle accommodatie is voorzien van een badkamer en-suite. In totaal zijn er 15 bungalows die het beste zicht hebben om de rivier. In de guesthouses Lebombo en Nshawu vindt u 3 slaapkamers en-suite, een huiskamer en keuken. Handdoeken en bedlinnen is aanwezig. De accommodatie wordt dagelijks schoongemaakt.