Onguma - Etosha

Bekijk foto's

Oorspronkelijk maakte het deel uit van het grotere Etosha Game Reserve, Onguma Game Reserve is een van Namibië's best bewaarde geheimen. Gelegen aan de oostelijke kant van Etosha, grenzend aan Fisher's pan, heeft het veel te bieden aan bezoekers.
Het reservaat heeft een oppervlakte van meer dan 34 000 ha en is voorzien van savanne, bushveld, omuramba en een droge pan. Eeuwenoude en goed gedragen migratieroutes, ooit gebruikt door olifanten en buffels dwalen door de drie droge rivierbeddingen.
Het reservaat heeft meer dan dertig verschillende diersoorten. Antilopen vrij rondlopen op de Reserve en roofdieren hoewel niet gemakkelijk te herkennen zijn toch vaak bewoners van het gebied. Leeuwen worden vaak gezien en vaak gehoord. Er is een gezonde zwarte neushoorn en luipaard bevolking en hyena's zijn ook vaak gezien.
Meer dan 300 vogelsoorten kunnen bekeken worden op Onguma. De reserve heeft de grootste kolonie van witte-backed gieren in Namibië. Tijdens de zomermaanden wordt Onguma een vogelaars paradijs met duizenden soorten die migreren naar wetlands gecreëerd door de moessonregens en kortstondige riviersystemen. Dit deel van Namibië is geïdentificeerd als een van de belangrijkste vogels kijk locaties in Zuid-Afrika.
Onguma Reserve beschikt over 5 unieke accommodatie mogelijkheden voor de gasten om uit te kiezen.
Onguma The fort: 13 suites
Onguma tented camp: 7 tenten, klein intiem bushcamp.Ideaal voor de romantische mensen die in een tent willen slapen.
Onguma tree Top: 4 boomhuizen,
Onguma Bush camp: 19 kamers. Mooi voor families die van klassieke safari’s houden. Er is een watergat bij dit camp. Bush Camp is ideaal voor families, die het kamp als uitgangspunt nemen om het Etosha park te verkennen. Alle kamers zijn netjes en verzorgd ingericht en voorzien van airco, bureau, telefoon en een volledige badkamer met douche
Het Onguma Busch Camp beschikt over een receptie, restaurant en lounge met terras en prachtig uitzicht op de drinkplaats, lounge, zwembad met ligbedden,
Na de safari kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad, of relaxen op het terras en genieten van een spectaculaire zonsondergang. Het diner wordt geserveerd in de open 'lapa'. Hier wordt u getrakteerd op een heerlijke combinatie van Europese en traditionele Afrikaanse gerechten, terwijl u rond een kampvuur zit in het licht van de miljoenen Afrikaanse sterren.
Onguma Etosha Aoba: 11 kamers, traditionele bush lodge met privé bungalows. about:blanka: 11 kamers, traditionele bush lodge met privé bungalows. 
Tamboti Campsite: Tamboti bestaat uit 16 campsites met eigen douche/toiletgebouw en ruime (af)wasmogelijkheden.