085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Op Safari

Op safari met Suid Afrika Reise

Op Safari

Op safari met Suid Afrika Reise


Op safari in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn er veel mogelijkheden om op safari te gaan. Natuurlijk is er het overbekende Kruger National Park. We krijgen wel eens de vraag van mensen of dat geen dierentuin is. Dat kunnen we volmondig met een ‘NEE’ beantwoorden. Ten eerste hebben we nog nooit een dierentuin gezien dat bijna net zo groot is als Nederland. Ten tweede is het gebied zo gevarieerd qua natuur en wildervaring, dat dit nergens mee te vergelijken is. In het zuiden is het dan wel vaak wat drukker, vooral in de vakantieperiodes van Zuid-Afrika, maar het blijft een heerlijk park om op safari te gaan. Het enige nadeel zijn de redelijk grootschalige camps waar je verblijft.
Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden op op safari te gaan. In het oosten van Zuid-Afrika ligt, naast een paar kleinere parken het Hluhluwe-Imfolozi park, in het zuiden het Addo Elephant park en in het noorden het Kgalagadi Transfontier park, dat naast het wild ook nog eens een schitterend landschap heeft. Daarnaast zijn er nog heel veel meer parken, groot en klein en diverse privé wildparken. In de privé wildparken zijn over het algemeen de accommodaties duurder maar deze bieden dan ook altijd safari’s en maaltijden inclusief aan.  
Wij adviseren u graag welk park aan uw wensen kan voldoen.

Op safari in Namibië

Namibië staat natuurlijk vooral bekend om de ruimte en het woestijn landschap. Het heeft dan ook niet zoveel wildparken maar voornamelijk natuurparken, zoals het Namib Naukluft Park met de bekende Sossusvallei en Death Valley. In die gebieden lopen echter onder andere de zebra’s, gemsbokken en struisvogels ook rond. Het meest bekende wildpark om op safari te gaan is het Etosha National park. Hier leeft de Big 5, op de buffel na, en heel wat andere diersoorten. Het park is erg groot en ligt om de Etosha Pan, na de regens gevuld met een laagje water waardoor get ook flamingo’s aantrek, in de droge tijd migreeert het wild van de ene naar de ander kant, op zoek naar water.   Verder zijn in Namibië nog wat kleinere parken zoals op het Waterberg Plateau en in de Caprivi Strip.

Op safari in Botswana

Botswana is het land van uitersten, je vind hier erg droge plekken (Kalahari) en ook één van de natste plekken van zuidelijk Afrika (Okavango Delta). Het grootste deel van Botswana wordt beheerst door het droge Kalahari gebied met de parken Kgalagadi Transfrontier park en de Centrale Kalahari. Het wild wat je hier voornamelijk ziet zijn diverse antilopesoorten, zebras’s en katachtigen zoals leeuwen en luipaarden. Ook een droog gebied zijn de Makgadikgadi pannen, een grote zoutvlakte waar je vooral zebra’s en gnoes zult vinden. Tijdens de regenperiode komt hier een laagje water in te staan dat veel watervogels aantrekt.  Iets natter is het in het noorden gelegen Chobe National Park. Dit park ligt aan de Linyanti en Chobe rivier, waardoor er vooral aan de rivieroevers veel wild te vinden is. Deze rivieeren staan nooit droog en hebben een grote antrekkingskracht op het wild. Hier kun je heerlijk op safari door per boot de rivier op te gaan. Het wild zien vanaf het water is een totaal andere ervaring dan vanuit een auto. En om een echte wetland te bezoeken met nijlpaarden, krokodillen en veel vogels moet u naar de Okavango Delta en het Moremi National Park. De rivier de Okavango loopt hier ‘leeg’ in de Kalahari woestijn, waardoor de delta een groot moerasgebied met kleine watergeulen met rietkragen heeft gevormd. Als u hier op safari wilt kan dat alleen om ingevolgen te worden naar één van de dure lodges op en rond Chief’s Island.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om op safari te gaan. Ook voor een unieke wild-, safari- of natuurreis maken we graag een reis op maat.


Autoreis Zuid-Afrika en Mozambique

Tijdens de autoreis Zuid-Afrika en Mozambique bezoekt u het Krugerpark in Zuid-Afrika en het strand van Mozambique

Safarireis Big 5 in Limpopo

In 7 dagen maakt u kennis met het wildleven in een minder toeristisch gedeelte van Zuid Afrika.

Safarireis Botswana

Safarireis Botswana - Vanuit Johannesburg bezoekt u in 21 dagen veel wildparken

Safarireis Namibië

Safarireis Namibië - Wild en natuur in Namibië

Safarireis Zuid-Afrika

Safarireis Zuid-Afrika - 6 wildparken in Zuid-Afrika en Swaziland binnen 14 dagen

Self-drive 3 landen avontuur

Self-drive 3 landen avontuur door Zuid-Afrika, Mozambique en Zuid-Afrika

Selfdrive Krugerpark en Kaapstad

Selfdrive Krugerpark en Kaapstad laat u in 14 dagen veel hoogtepunten van Zuid-Afrika zien. Als je naar Zuid-Afrika reist wil je toch minimaal wild zien en het mooie Kaapstad bezoeken?

Verzorgde reis Safari en Strand

Safari en strand in Zuid-Afrika en Mozambique in 7 dagen