Op Safari

Op safari met Suid Afrika Reise

Op safari in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn er veel mogelijkheden om op safari te gaan. Natuurlijk is er het overbekende Kruger National Park. We krijgen wel eens de vraag van mensen of dat geen dierentuin is. Dat kunnen we volmondig met een ‘NEE’ beantwoorden. Ten eerste hebben we nog nooit een dierentuin gezien dat bijna net zo groot is als Nederland. Ten tweede is het gebied zo gevarieerd qua natuur en wildervaring, dat dit nergens mee te vergelijken is. In het zuiden is het dan wel vaak wat drukker, vooral in de vakantieperiodes van Zuid-Afrika, maar het blijft een heerlijk park om op safari te gaan. Het enige nadeel zijn de redelijk grootschalige camps waar je verblijft.
Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden op op safari te gaan. In het oosten van Zuid-Afrika ligt, naast een paar kleinere parken het Hluhluwe-Imfolozi park, in het zuiden het Addo Elephant park en in het noorden het Kgalagadi Transfontier park, dat naast het wild ook nog eens een schitterend landschap heeft. Daarnaast zijn er nog heel veel meer parken, groot en klein en diverse privé wildparken. In de privé wildparken zijn over het algemeen de accommodaties duurder maar deze bieden dan ook altijd safari’s en maaltijden inclusief aan.  
Wij adviseren u graag welk park aan uw wensen kan voldoen.

Op safari in Namibië

Namibië staat natuurlijk vooral bekend om de ruimte en het woestijnlandschap. Het heeft dan ook niet zoveel wildparken maar voornamelijk natuurparken, zoals het Namib Naukluft Park met de bekende Sossusvallei en Death Valley. In die gebieden lopen echter onder andere de zebra’s, gemsbokken en struisvogels ook rond. Het meest bekende wildpark om op safari te gaan is het Etosha National park. Hier leeft de Big 5, op de buffel na, en heel wat andere diersoorten. Het park is erg groot en ligt om de Etosha Pan, na de regens gevuld met een laagje water waardoor het ook flamingo’s aantrekt, in de droge tijd migreert het wild van de ene naar de ander kant, op zoek naar water. Verder vindt u in Namibië nog wat kleinere parken, zoals het Waterberg Plateau en in de Caprivi Strip.

Op safari in Botswana

Botswana is het land van uitersten, je vindt hier erg droge plekken (Kalahari) en ook één van de natste plekken van zuidelijk Afrika (Okavango Delta). Het grootste deel van Botswana wordt beheerst door het droge Kalahari-gebied met de parken Kgalagadi Transfrontier park en de Centrale Kalahari. Het wild wat je hier voornamelijk ziet zijn diverse antilopesoorten, zebras’s en katachtigen, zoals leeuwen en luipaarden. Ook een droog gebied zijn de Makgadikgadi pannen, een grote zoutvlakte waar je vooral zebra’s en gnoes zult vinden. Tijdens de regenperiode komt hier een laagje water in te staan dat veel watervogels aantrekt. Iets natter is het in het noorden gelegen Chobe National Park. Dit park ligt aan de Linyanti en Chobe Rivier, waardoor er vooral aan de rivieroevers veel wild te vinden is. Deze rivieren staan nooit droog en hebben een grote aantrekkingskracht op het wild. Hier kun je heerlijk op safari door per boot de rivier op te gaan. Het wild zien vanaf het water is een totaal andere ervaring dan vanuit een auto. En om een echte wetland te bezoeken met nijlpaarden, krokodillen en veel vogels moet u naar de Okavango Delta en het Moremi National Park. De rivier de Okavango loopt hier ‘leeg’ in de Kalahari woestijn, waardoor de delta een groot moerasgebied met kleine watergeulen met rietkragen heeft gevormd. Als u hier op safari wilt kan dat alleen door ingevlogen te worden naar één van de prijzigere lodges op en rond Chief’s Island.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om op safari te gaan. Ook voor een unieke wild-, safari- of natuurreis maken we graag een reis op maat.


Autoreis Zuid-Afrika en Mozambique - 15 dagen

Combineer een bezoek aan het Krugerpark in Zuid-Afrika met een prachtige rit langs de kustlijn van Mozambique

 • Afbeelding van Praia Do Bilene

Groepsreis Beste van Zambia

Beste van Zambia neemt u mee langs de mooiste parken van Zambia Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van South Luangwa Zambia Leeuw Beste Van Zambia Via Lodges

Groepsreis Lower Zambezi en South Luangwa

Ontdek het prachtige Lower Zambezi en South Luangwa in Zambia Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van Wilde Honden South Luangwa African View

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Rhino

Groepsreis Safari en Kamperen is een gegidste 4x4 kampeerreis van 9 dagen waarbij u onder ander de Okavango Delta, Chobe en Victoria Watervallen bezoekt.

 • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Neushoorn Ramon Lucas

Groepsreis Zambia - Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa

Groepsreis Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa in Zambia neemt u in 14 dagen mee door de mooiste en grootste parken van Zambia. Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van Kamperen In 3 Safari Parken South Luangwa Bavianen

Kampeerreis safariparken van Botswana

Tijdens de kampeerreis Safariparken van Botswana bezoekt u in 21 dagen alle belangrijke parken van Botswana.

 • Afbeelding van Bwabwata Park

Malawi Liwonde, Zomba en Majete - 8 dagen

Bezoek tijdens deze rondreis 3 nationale parken in het zuiden van Malawi.

 • Afbeelding van Malawi Liwonde Zomba En Majete Ramon Lucas Hoofdafbeelding

Rondreis Malawi & Zambia - 11 dagen

Combineer de Afrikaanse wildsafari's in Zambia met een bezoek aan de eilanden en stranden in Malawi. Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van Zonsondergang Mumbo Island Malawi 1

Safarireis Big 5 in Limpopo

In 7 dagen maakt u kennis met het wildleven in een minder toeristisch gedeelte van Zuid Afrika.

 • Afbeelding van Olifanten Hluhluwe

Safarireis Botswana

Start in Johannesburg en bezoek 21 dagen de mooiste wildparken van Botswana. Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van Safarireis Botswana

Safarireis Namibië

Wild en natuur in Namibië, van de Sossusvlei tot Etosha. Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van Safarireis Namibie

Safarireis Zuid-Afrika

Safarireis Zuid-Afrika - 6 wildparken in Zuid-Afrika en Swaziland binnen 14 dagen

 • Afbeelding van Impala Oxpicker Hluhluwe

Self-drive 3 landen avontuur

Self-drive 3 landen avontuur door Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini

 • Afbeelding van Machangulo 2

Selfdrive Krugerpark en Kaapstad

Bezoek onder andere het Krugerpark en Kaapstad tijdens deze 14-daagse selfdrive in Zuid-Afrika

 • Afbeelding van Selfdrive Krugerpark En Kaapstad

Verzorgde reis Safari en Strand

Safari en strand in Zuid-Afrika en Mozambique in 7 dagen. Prijs op aanvraag

 • Afbeelding van Bilene Palmeira

Zambia Highlights gegidst - 9 dagen

Zambia Highlights neemt u in 9 dagen mee langs onvergetelijke plekken via het South Luangwa NP naar de Victoria watervallen tot aan de Zambezi rivier. Prijs op aanvraag