Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.


Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.

Het Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.
Het ligt in de Noordwest Provincie, 12 km van Sun City, ongeveer 190 km van Johannesburg.
Het zijn vier concentrische bergcirkels. De hoogste top is de Pilanesberg zelf, die 600 meter boven het Mankwe meer uitstijgt. Mankwe ligt precies in het midden van de kom van de vulkaan, een rond gebied met een doorsnede van 27 kilometer. Het park is 55.000 ha. groot en is het resultaat van "Operatie Genesis", een in 1979 begonnen succesvolle wild bescherming operatie. Het park dat eens boerenland was is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en uit diverse gebieden werd wild overgebracht, zodat er tegenwoordig de totale oorspronkelijke fauna is gehuisvest. Dit park ligt in de buurt van Sun City, waardoor het een favoriete safarioptie is voor de gasten van dit resort hotel.
Locatie: in de Noordwest Provincie, 12 km van Sun City, ongeveer 190 km van Johannesburg.
Accommodatie: Bagatla Camp, dat bestaat uit 60 bungalows, zwembad en een camping. Manyane Camp, met luxe safari tenten en bungalows. Er is een zwembad, speeltuin, beperkt restaurant, cafetaria en winkel.
Dieren: het park dat eens boerenland was is teruggebracht in zijn natuurlijke staat in 1970 en er is opnieuw wild ingevoerd waaronder giraffes, koedoes, antilopen, gemsbokken, cheeta’s, de zeldzame bruine hyena’s en de "Big Five", in een project bekend als Operation Genesis. Tegenwoordig biedt het park uitstekende observerings mogelijkheden.
Het is malariavrij.


Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap laat u in 21 dagen Zuid-Afrika op een andere manier beleven

Bekijk pagina

Kamperen - Kalahari Desert

Kamperen - Kalahari Desert laat u in 21 dagen kennis maken met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten.

Bekijk pagina

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Een 28-daagse kampeerreis door de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en Botswana

Bekijk pagina

Safarireis Zuid-Afrika

Safarireis Zuid-Afrika - 6 wildparken in Zuid-Afrika en Swaziland binnen 14 dagen

Bekijk pagina